Tända ljus på altare och ljusbärare i Söne kyrka

Öppna kyrkor

Kyrkorna är öppna för bön, ljuständning och andakt.

Järpås, Råda, Tun och Örslösa kyrkor står öppna ca kl. 9-15 (helgfri måndag-fredag) för enskild andakt, bön och ljuständning. Mellby kyrka hålls öppen tisdagar kl. 10-12.

Dessa kyrkor kommer även att vara bemannade vissa delar av dagen med möjlighet till samtal, bön och ljuständning med mera. Det kommer att finnas vandringar av olika slag för stora som små både inne i kyrkan och utanför. Man kan skriva sina böner i en bok eller lämna dem i en bönelåda. I en del kyrkor finns en pysselstation för barnen och i vissa kyrkor kan man lyssna till musik. Man kan även njuta av en kopp kaffe med dopp.

Nedan kan ni se vilka tider kyrkorna är bemannade och vilken tid andakt hålls:

• Järpås kyrka är bemannad måndag-onsdag och fredag kl. 10-12 samt torsdag kl. 17-19.
    Andakt måndag-onsdag och fredag kl. 10 samt torsdag kl. 18.
  • Mellby kyrka är bemannad tisdag kl. 10-12. Andakt kl. 10.30.
  • Råda kyrka är bemannad måndag-onsdag och fredag kl. 12-14 samt torsdag kl. 17-19.
    Andakt måndag-onsdag och fredag kl. 12 samt torsdag kl. 18.
  • Tuns kyrka är bemannad måndag-fredag kl. 10-12.
    Andakt kl. 10.
  • Örslösa kyrka är bemannad onsdag kl. 17-19.
    Andakt kl. 18.

Vi ser till att inte fler än åtta personer är i kyrkan samtidigt. När det redan är åtta personer inne och fler vill komma in, kan man få vänta en stund. När några lämnar kyrkan kan andra få komma in.