Körer i Kållands-Råda

I Kållands-Råda församling finns det flera olika sorters körer man kan vara med i.

JUST NU PÅGÅR UPPDATERINGAR MED PROGRAM FÖR HÖSTEN 2021

All verksamhet genomförs utifrån rådande covidrestriktioner. Vi avvaktar kommande beslut om ytterligare öppning av samhället under september månad.

Under Covid 19-pandemin har många verksamheter varit vilande eller genomförts digitalt. Nu har äntligen restriktionerna kunnat lätta något - och med det kan vi samlas! Vi hoppas nu på en höst fylld av verksamhet och aktiviteter.

Just nu uppdaterar vi webben med program för hösten 2021! Vi hoppas givetvis att dessa ska kunna genomföras som planerat. Dock behöver vi alla hjälpas åt så att detta kan ske på ett säkert sätt.
Vi kommer självklart också att fortsätta följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Hittar du någon verksamhet som du tycker verkar intressant eller som du vill delta i? Då är du varmt välkommen! Hör gärna av dig till respektive kontaktperson om du vill veta mer!

KUL I DUR - Fsk.klass - Åk 1
i Råda församlingshem
Grupp 1 Tisdag kl. 13-14.15
Grupp 2 Tisdag kl. 15.15-16

En barnkör med mycket sång och lek för dig som precis har börjat skolan. Här får du lära dig sånger med rörelser, spela rytm-instrument och leka sånglekar. Kul i Dur sjunger också vid gudstjänster i kyrkan, då är hela familjen välkommen att delta.

DURKLANGEN Åk 2-3
i Råda församlingshem.
Torsdagar kl. 15-15.45

Detta är kören för dig som fått lite körvana. Du har börjat läsa och får en egen körpärm med noter i. Durklangen sjunger i våra gudstjänster, går luciatåg, spelar julspel och framför musikaler.

Vi hämtar barnen på Lilleskogs skola.

MARIAKÖREN åk 4-6
i Råda församlingshem

Åk 5-6: Måndag kl. 14.15-16 (inkl. mellanmål)
Åk 4: Onsdag kl. 14.15-16 (inkl. mellanmål)

Kören för er som går på mellanstadiet! Vi övar sångteknik, stämsång. Vi sjunger i kyrkan och framför musikaler.

Vi hämtar barnen vid Lilleskogs skola.

NOVA VOCES
Högstadiet - Gymnasiet
Tisdag kl. 16.30-18 i Råda församlingshem.

Ungdomskör för flickor. Vi övar också sångteknik, stämsång och medverkar i kyrkans gudstjänster. Förutom detta framför kören ett antal luciatåg samt bjuder varje vår in till musikal eller musikcafé med olika teman.

Ledare: Kristin Lidholm 0510-485221, 070-2314167

RÅDAKÖREN
Torsdag kl. 19-21 i Råda församlingshem.

En blandad kör med för närvarande drygt 30 medlemmar. Kören sjunger mestadels i våra tre kyrkor. Ibland samarbetar vi med någon annan kör. En annan höjdpunkt är "sång och musik i advent" som traditionsenligt framförs varje 1:a advent.

Nya sångare hälsas varmt välkomna!

Ledare: Kristin Lidholm 0510-485221, 070-2314167

SENIORKLANGEN
Måndag kl. 14-16 i Råda församlingshem.

Seniorklangen består av damer som sjunger unisont men också i stämmor. Kören medverkar i gudstjänster och på äldreboende, men även lite annat smått och gott.

Nya sångare hälsas varmt välkomna med eller utan sångvana!

Ledare: Erika Hellström 0510-485202, 072-7414988