Södra Kållands pastorat Besöksadress: Råda församlingshem 1, 53196 Lidköping Telefon: +46(510)485200 E-post till Södra Kållands pastorat

Vision och organisation

Järpås, Kållands-Råda och Örslösa församlingar

Södra Kållands pastorat består av Järpås församling, Kållands-Råda församling och Örslösa församling och inom pastoratet finns 17 kyrkor.

I vårat pastorat finns en bred verksamhet för alla åldrar. Allt från barn & ungdoms verksamhet, dop, konfirmation och körer till vuxenverksamhet, diakoni, vigsel och begravning. Vi finns för dig oavsätt vilket livskede du är i.

Varje söndag firar vi ett flertal gudstjänster eller mässor i våra kyrkor

Pastoratets vision
Vid möte för Indelningsdelegerade i Södra Kållands pastorat den 14 januari antogs följande vision för det gemensamma arbetet:
"LEVANDE FÖRSAMLINGSLIV MED GUDSTJÄNSTEN I CENTRUM"

Övergripande mål:
Genom att bygga växtplatserna Tun, Örslösa, Kållands-Råda och Järpås (där skola och närservice finns) skall det finnas resurser som möjliggör församlingens grundläggande uppgift vilken är Gudstjänst, undervisning, diakoni och mission.

Här nedan kommer snart information och protokoll