Other languages with Google Translate

Södra Kållands pastorat Besöks- och postadress: Råda församlingshem 1, 53196 Lidköping Telefon: +46(510)485200 E-post till Södra Kållands pastorat

Vision och organisation

Södra Kållands pastorat består av Järpås församling, Kållands-Råda församling och Örslösa församling och inom pastoratet finns 17 kyrkor.

I vårt pastorat finns en bred verksamhet för alla åldrar. Allt från barn- & ungdomsverksamhet, dop, konfirmation och körer till vuxenverksamhet, diakoni, vigsel och begravning. Vi finns för dig oavsett vilket livskede du är i.

Varje söndag firar vi ett flertal gudstjänster eller mässor i våra kyrkor.

Pastoratets vision
Vid möte för Indelningsdelegerade i Södra Kållands pastorat den 14 januari 2014 antogs följande vision för det gemensamma arbetet:
"LEVANDE FÖRSAMLINGSLIV MED GUDSTJÄNSTEN I CENTRUM"

Övergripande mål:
Genom att bygga växtplatserna Tun, Örslösa, Kållands-Råda och Järpås (där skola och närservice finns) skall det finnas resurser som möjliggör församlingens grundläggande uppgift vilken är gudstjänst, undervisning, diakoni och mission.