Foto: Anna-Lena Bengtsson

Vi finns här för dig

Vi vill finnas här för dig i våra olika verksamheter, gudstjänster och öppna mötesplater. Välkommen till Svenska kyrkan och Snöstorps församling.

En adventsljusstake med första ljuset tänt.

Första advent 27 november

Första söndagen i advent inleder det nya kyrkoåret. Kyrkans nyår... Nu börjar en glad tid i väntan på att fira Jesus födelse. Välkommen att fira advent!

Någon bär en luciakrona med tända ljus.

LUCIA

... hon kommer med ljus i sin krona...

Mötesplatser

Soppluncher, pilgrimsvandringar, öppet hus, församlingskvällar, studiecirklar m m. Vi vill att du ska känna dig välkommen till våra gudstjänster och mötesplatser. Precis som du är. Vi hoppas att du kan komma!

Välkommen till vävstugans loppis!

Loppisen håller öppet helgfria lördagar kl 10.00-14.00. Välkommen att fynda! Lördagen den 12 november var det advents- och julmarknad! Det var välbesökt och trevligt.

En flaggstång med Svenska kyrkans flagga mot en blå himmel.

Short fact about our parrish in English

Welcome to visit our churches, services and activities!

Vad händer i församlingen?

Det målas, grävs och byggs här och där i vår stora församling. Här är lite kort information om vad som sker.

Tomtebloss brinnder och en stjärna lyser i bakgrunden.

Tankar inför helgen – präster funderar utifrån söndagens texter

"Det finns en särskild glädje i att, utan illvilja, förvirra människor lite. Att önska någon gott nytt år i slutet av november skapar lite trevlig förvirring. Ta möjligheten!" Läs Tankar inför helgen med prästen Johan Garde.

Jourhavande präst

Behöver du någon att prata med? Att få dela sina tankar med någon kan göra skillnad. Jourhavande präst lyssnar, och det som sägs stannar mellan er. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

Nätvandrarchatten för dig som är 12-25 år

Här finns vi och vi vill lyssna på dig som är mellan ca 12 och 25 år. De som chattar är personer som jobbar i Svenska kyrkan. Det kan vara musiker, pedagoger, diakoner, präster och annat. Alla har gått Nätvandrarutbildningen hos oss och blivit godkända Nätvandrare.

Be en bön för fred

På bönewebben kan du tända ett ljus eller be en digital bön för fred.

Gudstjänster

För närvarande hänvisar vi till kalenderfunktionen där du kan se hur och var kyrkorna håller öppet/firas gudstjänst.

Livets stora stunder

Dop, konfirmation, vigsel och begravning.

Våra kyrkor

I Snöstorps församling finns sju kyrkor och ett kapell. De ligger i Simlångsdalen, Snöstorp och Eldsbergabygden med omnejder.

Barn och ungdom

Alla får vara med i Guds familj. Barnen har en särskild plats i vår församling och i Guds stora familj. I Snöstorps församling hittar du många verksamheter för ditt barn, oavsett ålder.

Verksamhetsberättelser och församlingsinstruktion

Ladda gärna ner vår verksamhetsberättelse och eller församlingsinstruktionen.

Frälsarkransen

- en vandringsled på Eldsberga kyrkogård

Sockenråd/distriktsråd

Välkommen till våra socken-/distriktsråd! Här får du möjlighet att få information och kunna lämna synpunkter på allt som händer i din kyrka och i din församling.

Vad händer i församlingen?

Mellan himmel och jord, församlingsbladet

Vårt församlingsblad finns även för nedladdning.

Bibliotek i Mariakyrkan

Sugen på att läsa något? Kanske en livsberättelse om någon som fått sitt liv förvandlat eller kanske något om kristen tro? Biblioteket i Mariakyrkan vill vara en tillgång för hela församlingen.

Expedition, bokningar 035-17 97 00

Kyrkogårdsärenden 035-17 97 81

Kyrkoherde Anna-Maria Carlwe 035-17 97 02

Jourhavande präst: Tar emot samtal alla dagar 21-06 https://www.svenskakyrkan.se/jourhavandeprast