Sticka & skicka

Vi låter stickor och virknålar gå varma och skickar värmen vidare. Det blir filtar, tröjor, koftor, mössor… till små barn. Vi gör efter egen förmåga. Många små nyfödda kommer, med din hjälp, att få värme som räddar deras liv.

 

För alla i alla åldrar som gillar att sticka eller virka. Välkommen att vara med och sticka/virka till behövande. Kom gärna och var med och sticka, fika och umgås.

Vi ses i Mariakyrkan!

Mariakyrkan, Fyllinge  HT-2020
Måndagar jämna veckor kl.14-16 med start den 16 september

 

Lite historik och fakta:
Under våren startade en ny värmande verksamhet. Den är för alla som gillar att sticka eller virka och som vill skänka det som görs till små barn i andra länder. Det är diakoniassistent Maria Andersson som tillsammans med biblioteket i Fyllinge dragit igång verksamheten. Varannan gång är det i Mariakyrkan och varannan gång är det på biblioteket man träffas för att sticka, virka, fika och umgås. Har man inte möjlighet att komma, så kan man även lämna in det man har tillverkat. 


I en del fattiga och krigsdrabbade länder föder många kvinnor sina barn i hemmen, ensamma, långt från medicinsk hjälp och med stor risk för att mamman eller barnet inte överlever. Rumänien, Kongo, Ukraina och Tanzania är några exempel på de ca tjugofem länder som får hjälp från Human Bridge (mänsklig bro) som är den stiftelsen som Sticka & Skicka samarbetar med. Kläderna kommer till nytta på mer än ett sätt. Human Bridge skickar även kuvöser, sängar och rullstolar och då används bl a dessa mjuka stickade kläder och filtar till att fylla tomrummen i containrarna. Samtidigt spar man på fraktkostnaderna då man utnyttjar utrymmet maximalt. 

Många småttningar runt om i världen kommer tack vare denna hjälp att få värme som kan rädda deras liv.  Den 15 september 2018 var det Fyllingedagen och då ställdes det som gjorts ut för beskådning innan det skickades iväg vi stiftelsen.

Vill du vara med och bidra men inte har möjlighet att komma, går det bra att sticka hemma och lämna in det du gjort.

 

 

Fakta: Human Bridge

Föreningen Human Bridge skapades 2001 genom att samordna materialbiståndet inom två svenska biståndsorganisationer, Läkarmissionen och Erikshjälpen. Dessa organisationer har sedan 1990 respektive 1974 aktivt arbetat med att genomföra utlandsprojekt som omfattar materialbistånd. I dag är det alltså Human Bridge som genomför dessa projekt, ofta i samverkan med nämnda organisationer. Human Bridge arbetar också med egna projekt. Under årens lopp har hundratals sjukhus utrustats med sängar, kuvöser, britsar, rullstolar och annat sjukvårdsmaterial och flera tusen ton kläder har skickats ut.

I december 2012 togs beslut att ombilda föreningen Human Bridge till stiftelse. Så har nu skett och sedan juni 2013 är Human Bridge registrerad som stiftelse.

 

 

KONtakt

Har du frågor kontakta

Diakoniassistent Maria Andersson 035-17 97 41      

maria.andersson@svenskakyrkan.se

eller fråga på biblioteket, Fyllinge