Träffar med programpunkter

Eldsbergaträffen, Mariaträffen, Snöstorpsträffen och Vallåsträffen. Vid dessa träffar brukar det komma en föreläsare, eller blir det sång och musikunderhållning. Kaffeservering.

På grund av Coronaviruset är verksamheten tillfälligt inställd

Eldsbergaträffen, Eldsberga församlingshem, följande tisdagar kl 14.00

25 feb Blandad musikrepetoar från 50- och 60-talet. Happes orkester

24 mars ”Ljusglimtar” Rose-Marie Kuchler och Anna Lindgren.

21 april ”Påsk, vår och liv” -ur ett prästperspektiv. Claes Vetterlein.

19 maj ”Sommarsånger och toner” Eldsberga musik och sånggrupp

Vallåsträffen, Vallåskyrkan, följande onsdagar kl 14.00

VT 2020
22 jan Präst Martin Bengtsson berättar om sig själv.

19 feb Musikprogram och allsång med Ann Möllerström.

18 mars Afternoon Tea med inslag av boktips med Gith Thedvall och Mona Andréasson.

15 april Stellan Bengtsson visar och berättar om den prästliga skruden, bruket av de liturgiska kläderna.

13 maj Johan Sunesson och Andreas Lundgren framför sitt program "En hyllning till Sven Ingvars"

Mariaträffen i Mariakyrkan, följande onsdagar kl 14.00

VT 2020

5 febr ”Vad gör Svenska kyrkan i Sydafrika?” Glimtar från en studieresa till Sydafrika. AnnSofie Orrdal berättar från en resa tillsammans med ACT i Sydafrika.

4 mars ”Svensk vår - när naturen är som vackrast” Naturfotograf Ingmar Skogar tar oss med på en tur i den svenska våren. Han började fotografera i tonåren och sedan dess har det blivit runt 100 olika bildspel.

1 april ”Vårvisor i påsktid” Vi får denna eftermiddag lyssna på en av våra mycket uppskattade solister Nina Widegren tillsammans med Cecilia Sandgren på piano.

29 april ”Spännande berättelser om vad Gud gör idag.” Vi får följa med Björn Lenberg från Borås när han berättar om sina äventyrliga resor. Björn var Nordens störste importör av USA-bilar, sålde båtar, blev fastighetsägare… Men livet tog en stor vändning… Han började kuska runt i en gammal SJ-buss på den ryska landsbygden. Delade ut kläder och mediciner, smugglade biblar …

Snöstorpsträffen Snöstorps församlingsgård
Måndagar kl 14.00-16.00. Kaffeservering. Pris 20 kr.

20 jan TRO, HOPP & KÄRLEK
Utifrån dessa vackra ord blir vi underhållna i olika musikgenrer; Visor, pop, läsarsånger, jazz, av Rut Larsson, även medlem i 60-talstrion Karusell och i kören SALT. Vi utlovar en eftermiddag med både vackra och medryckande sånger till pianomusik.

3 feb HITTA RÄTT I BOK”SKOGEN”
Bokhandlare Ulrika Larsson, Akademibokhandeln Halmstad city, kommer att entusiasmera oss till att hitta nya vägar i den skog av titlar som varje år blir utgivna av de många olika bokförlagen. Fakta, fiktion,
historiska romaner, novellsamlingar, dikter …
Med Ulrika som guide blir resan i bokskogen ett äventyr!

17 feb SANT & OSANT
Kom till en spännande eftermiddag med f.d. 1:e arkivarie vid Hallands kulturhistoriska museum och folkrörelsernas arkiv i norra Halland. Hon heter Eva Berntsson Melin och tar oss i ord och bild med på en spännande resa i Halländsk kultur, sägner, seder, folktro, talesätt och ordstäv.
Kanske kan hon svara på var det räliga ordet räligt har sitt ursprung?

2 mars Ӂ LJUS SOM FRIHETEN
… sjunger Marie Fredriksson i sången Tro. Denna eftermiddag får vi besök av Jessica Nylander, som kommer att sjunga sånger av Marie Fredriksson och som även
bjuder på smakprov ur sina egna kompositioner. Örongodis med mersmak!

16 mars  NYFIKEN PÅ: SJUKHUSKYRKAN
Vi har sjukhuskyrkor runtom i vårt avlånga land.  Vilka arbetar i Halmstad? Vad gör sjukhuskyrkan och vem är den till för?
Säkerligen har ni en del frågor själva, så kom och ta med er de tankar och funderingar ni har, för på denna träff kommer vår sjukhusdiakon Elisabet Eriksson och berättar för oss om sjukhuskyrkans arbete i Halmstad.

30 mars KVINNLIG FÄGRING OCH JÄKLAR ANAMMA
Vad sägs om några av musikhistoriens starkaste kvinnor?
Från barndomens Astrid Lindgren till dagens Laleh, via Edith Piaf, Zarah Leander, Marilyn Monroe, Monica Zetterlund och Barbro Hörberg … Visst låter det spännande? Vackert och personligt kommer det också att bli, när Anna Lovdal tolkar deras sånger. Missa inte detta!

Mötesplats Trönninge
Drop-inverksamhet för seniorer. Platsen är Trönninge församlingshem

Kontaktperson: Anna Lindgren 035-179764
Vi dricker kaffe och ibland har vi en programpunkt.

VT 2020
16 jan, 30 jan, 13 feb, 27 feb, 12 mars, 26 mars, 9 apr, 23 apr, 7 maj.

Rose-Marie Kuchler, diakoniassistent, Snöstorp
tel 035-179726