Musik och körer Snöstorp

Fem körer ingår i verksamheten i Snöstorps område: Cappella Snöstorp och VIVA ledda av Göran Persson samt Confetti, Delight och Barnkören Doremi som leds av Jessica Nylander.

Torsdag 21 mars kl 19.00 i Snöstorps församlingsgård

Musikcafé

Cappella Snöstorp och VIVA

Utdelning av 2019 års stipendier ur Anna-Stina och Hilding Anderssons minnesfond.
Smörgåstårta och kaffe!

Anmälan till expeditionen tel 035-17 97 00, senast måndag 18/3.

CAPPELLA SNÖSTORP
Blandad vuxenkör
Övningsdag Torsdag 19.00-21.15
Ledare: Göran Persson
goran.persson@svenskakyrkan.se

Kören bildades 2006 genom en sammanslgning av äldre sångare från Ungdomskören och yngre sångare från Kyrkokören. Kören har ca 30 medlemmar.

Större verk framförda sedan 2006:
Bach: Magnificat, Kantat Nr 131
Händel: Messias
Pergolesi: Stabat mater
Mozart: Requiem
Fauré: Requiem
Larsson: Förklädd Gud
Rutter: Magnificat, Mass of the Children
Jenkins: The Armed Man
Hambe/Kennemark: Du ljus, du stjärna
Vierne: Messe Solennelle
Hambe/Kennemark: Requiem
Rutter: Te Deum
Jenkins: Te Deum

Utlandsresor:
2006 Irland (Dublin, Cork)
2008 Norra Tyskland (Greifswald, Berlin, Rostock)
2010 Warszawa, 1st International Choir Festival
2012 Italien. Kören vann ett första pris vid körtävlingen i Riva del Garda
2014 Litauen
2016 Körfestival i Torun i Polen 17-22/6
2018 Island 27/4-1/5

Kören har uruppfört två beställningsverk av Per Gunnar Petersson; "Adventsmusik" 2008 och "Resurrexit" 2010. Julen 2011 gav kören ut sin första CD "O makalösa stjärna" tillsammans med tenorsolisten Rickard Söderberg. År 2012 vann kören första pris i den internationella körtävlingen i Riva del Garda, Italien.

VIVA Vi söker fler sångare!
Ålder från 19 år.
Övningsdag Onsdag 17.45-19.15
Ledare: Göran Persson
goran.persson@svenskakyrkan.se

Namnet VIVA står för liv och glädje. Kören består av 15 "ladies" i åldern 19-35 år. Man sjunger i gudstjänster och konserter i Snöstorps kyrka och då och då även på andra ställen i Sverige och utomlands. Varierad repertoar: klassiskt, visa, pop och gospel.

Senaste utlandsresan: Mallorca i oktonber 2017 med framträdanden i Katedralen i Palma, Svenska kyrkan i Palma samt i Kulturhuset i Valldemossa.
Den 19-20/5 gör kören en weekendtur till Göteborg, bl.a. med sång i Domkyrkan.

CONFETTI
Ålder åk 6-9
Övningsdag: Tisdag 16.00-17.00
Ledare: Jessica Nylander

Ungdomskören Confetti består av 12 tjejer som deltar med sång i församlingens gudstjänster och konserter. Repertoaren är blandad med en tyngdpunkt på gospel och pop. En gång om året åker vi på körresa tillsammans, en viktig del i vår gemenskap!

DELIGHT
Ålder åk 3-5
Övningsdag: Onsdag 15.30-16.15
Ledare: Jessica Nylander

Här träffas 25 barn varje vecka och sjunger tillsammans. Vi börjar känna på stämsång och ibland någon låt på engelska. Man måste inte ha någon körvana. Delight medverkar vid familjegudstjänster och konserter oftast i Snöstorps kyrka. Körlägret tillhör en av våra höjdpunkter under året.

DOREMI - kören
Ålder åk 1-2
Övningsdag: Onsdag 14.30-15.15
Ledare: Jessica Nylander

Snöstorps yngsta kör, som med stor entusiasm upptäcker körmusikens glädje.
Vi använder oss gärna av rörelser och annat för att förstärka sångerna. Ca 25 deltagare. DoReMi-kören medverkar vid familjegudstjänster och konserter oftast i Snöstorps kyrka. Körlägret tillhör en av våra höjdpunkter under året.

Musik i Snöstorps kyrka
Musikdirektör Göran Persson