Musik och körer Snöstorp

Fem körer ingår i verksamheten i Snöstorps område: Cappella Snöstorp och VIVA ledda av Göran Persson samt Confetti, Delight och Barnkören Doremi som leds av Jessica Nylander.

CAPPELLA SNÖSTORP
Blandad vuxenkör
Övningsdag Torsdag 19.00-21.15. Höstterminen startar 29/8
Ledare: Göran Persson
goran.persson@svenskakyrkan.se

Kören bildades 2006 genom en sammanslgning av äldre sångare från Ungdomskören och yngre sångare från Kyrkokören. Kören har ca 30 medlemmar.

Större verk framförda sedan 2006:
Bach: Magnificat, Kantat Nr 131
Händel: Messias
Pergolesi: Stabat mater
Mozart: Requiem
Fauré: Requiem
Larsson: Förklädd Gud
Rutter: Magnificat, Mass of the Children
Jenkins: The Armed Man
Hambe/Kennemark: Du ljus, du stjärna
Vierne: Messe Solennelle
Hambe/Kennemark: Requiem
Rutter: Te Deum
Jenkins: Te Deum

Utlandsresor:
2006 Irland (Dublin, Cork)
2008 Norra Tyskland (Greifswald, Berlin, Rostock)
2010 Warszawa, 1st International Choir Festival
2012 Italien. Kören vann ett första pris vid körtävlingen i Riva del Garda
2014 Litauen
2016 Körfestival i Torun i Polen 17-22/6
2018 Island 27/4-1/5

Kören har uruppfört två beställningsverk av Per Gunnar Petersson; "Adventsmusik" 2008 och "Resurrexit" 2010. Julen 2011 gav kören ut sin första CD "O makalösa stjärna" tillsammans med tenorsolisten Rickard Söderberg. År 2012 vann kören första pris i den internationella körtävlingen i Riva del Garda, Italien.

VIVA Vi söker fler sångare!
Ålder från 19 år.
Övningsdag Onsdag 17.45-19.15 Höstterminen börjar 28/8
Ledare: Göran Persson
goran.persson@svenskakyrkan.se

Namnet VIVA står för liv och glädje. Kören består av 15 "ladies" i åldern 19-35 år. Man sjunger i gudstjänster och konserter i Snöstorps kyrka och då och då även på andra ställen i Sverige och utomlands. Varierad repertoar: klassiskt, visa, pop och gospel.

Senaste utlandsresan: Mallorca i oktonber 2017 med framträdanden i Katedralen i Palma, Svenska kyrkan i Palma samt i Kulturhuset i Valldemossa.
Den 19-20/5 gör kören en weekendtur till Göteborg, bl.a. med sång i Domkyrkan.

UNGDOMSKÖREN CONFETTI
Ålder åk 6-9
Övningsdag: Tisdag 16.00-17.00 Höstterminen startar 3/9
Ledare: Jessica Nylander

Flera av deltagarna har gått i barnkör tidigare och vi är glada att församlingen har en ”körtrappa” som innefattar även denna åldersgrupp. Men körvana är inget krav och vi tar med glädje emot nya sångare. Vi sjunger två-trestämmigt och repertoaren består bl a av lovsång, gospel, pop och visa. Det är roligt att utveckla sin sångteknik och jobba med klangen i kören. Kören medverkar i gudstjänster runt om i församlingen och avslutar även terminen med luciakonsert. Confetti åker också på en mindre körresa varje år vilket är så viktigt för gemenskapen.

DELIGHT
Ålder åk 3-5
Övningsdag: Onsdag 15.30-16.15 Höstterminen startar 4/9
Ledare: Jessica Nylander

Att sjunga tillsammans är så roligt och när man nu kan läsa lite mer, blir sångerna snäppet svårare. Vi börjar känna lite på stämsång och ibland någon låt på engelska. Tycker man om att sjunga solo finns det även tillfällen för det, i våra familjegudstjänster / konserter när kören medverkar. Även dessa körer deltar såklart i luciatåg och körläger som vi ser fram emot mycket.

DOREMI - kören
Ålder åk 1-2
Övningsdag: Onsdag 14.30-15.15 Höstterminen startar 4/9
Ledare: Jessica Nylander

Snöstorps yngsta kör, som med stor entusiasm upptäcker körmusikens glädje. Vi använder oss gärna av rörelser och annat för att på ett lekfullt sätt förstärka sångerna. Kören sjunger i familjegudstjänster och AfterWork-gudstjänster och vid jul blir det ett maffigt luciatåg såklart. Det årliga körlägret tillhör en av våra höjdpunkter för barnen.

Musik i Snöstorps kyrka
Musikdirektör Göran Persson