Other languages with Google Translate

Saltsjöbadens församling

Vi ska utifrån den kristna tron bidra till att människor som vistas och bor i Saltsjöbaden kan finna sin Gud, få en tro som bär och leva ett liv i kärlek. Var dag med Gud.

En tid för fest och gemenskap. Men också eftertanke. Utan påskens alla händelser skulle vi inte ha någon kyrka överhuvudtaget. Följ med i påskens drama om död och liv.

Påskens drama

Katedralen Notre-Dame i Paris har brunnit. En plats av stort historiskt värde för hela Europa men också en plats för bön. I hundratals år har det firats mässan varje söndag. Notre-Dame kommer att återuppbyggas och bli vacker på nytt, men det förflutna kan inga pengar i världen återskapa. Vi ber för våra syskon i Paris och hela Frankrike. Vi tänker på alla som arbetat med släckningen.

Notre-Dame de Paris

Lennart Koskinen vill förmedla påskens budskap så att fler kan

Påsken handlar om oss

Lennart Koskinen vill förmedla påskens budskap så att fler kan förstå vad det handlar om. För att göra det, tror han att man behöver använda symbolik som ger aha-upplevelser och hjälper människor förstå hur påsken angår dem i deras liv här och nu.

Vad ger oss hopp och glädje, när vi befinner oss i dödens närhet? Kyrkoherde Thomas Arlevall skriver om saknaden efter sin mamma, påskens djupaste hemlighet och om hopp och glädje.

Hopp och glädje i Påskens tid

08-748 19 14, ulrica.hamrin@svenskakyrkan.se.

Heldag med Stillhet & Ro

Som barn rör vi oss fritt, men med åren blir vi hämmade och stoppar upp oss själva. Många gånger glömmer vi bort att kropp och hjärna hör samman. Ta chansen att vara med på en fördjupande dag med cirkeldans, rörelse, eftertanke och närvaro i naturen (om vädret tillåter kommer vi vara en del av dagen utomhus). Inga förkunskaper behövs. Onsdag 1 maj kl 10.00-14.00, Skogsö kapell. Anmälan senast 24/4: 08-748 19 14, ulrica.hamrin@svenskakyrkan.se.

18-22 september ordnas en församlingsresa till Italien och Assisi. Följ med på en pilgrimsresa i den helige Franciskus fotspår.  Anmälan senast 28 april.

Assisi

18-22 september ordnas en församlingsresa till Italien och Assisi. Följ med på en pilgrimsresa i den helige Franciskus fotspår. Anmälan senast 28 april.

Nu söker vi sommararbetande ungdomar till församlingen.

Sommarjobb

Nu söker vi sommararbetande ungdomar till församlingen.

1 plats, heltid, tillsvidare. Huvudsaklig arbetsplats är Skogsö kyrkogård.

Ledig tjänst: Trädgårdsarbetare med särskilt ansvar

1 plats, heltid, tillsvidare. Huvudsaklig arbetsplats är Skogsö kyrkogård.

I detta nummer möter du Lennart Koskinen som vill förmedla påskens budskap så att fler kan förstå vad påsken handlar om. Vet du försten vad påsken har gemensamt med chokladmynt, geléfiskar och en hallonlakritsskalle? Jo, i de salta, sura och syrliga bitarna ryms hela påskberättelsen. Bläddra och se. Du hittar också påskens alla gudstjänster i Saltsjöbaden här.

Nytt nummer av Saltaren

Under sex onsdagar under våren har du möjlighet att samtala runt olika fristående tema, som t ex glädjen, kärleken och döden

Livets pärlor

Aktuellt från Saltsjöbadens församling