Other languages with Google Translate

Saltsjöbadens församling

Vi ska utifrån den kristna tron bidra till att människor som vistas och bor i Saltsjöbaden kan finna sin Gud, få en tro som bär och leva ett liv i kärlek. Var dag med Gud.

Söndag 16 februari välkomnas Saltsjöbadens församlings nya

Möt Lars Viper

Söndag 16 februari välkomnas Saltsjöbadens församlings nya kyrkoherde, Lars Viper. Vi har träffat Lars Viper för att få veta mer om vem han är, om kyrkans roll och vad han vet om Saltsjöbaden.

För många är Lasse Axelsson Sveriges ”Mr Gospel”. Han har lett gospel- körer i 40 år och har samarbetat med en mängd svenska och internationella artister, bland annat Carola, Tomas Ledin och Danny Saucedo. Under våren kommer Lasse till Saltsjöbaden för att leda en pop-up gospelkör där alla kan vara med och sjunga.

Sjung gospel med Lasse Axelsson

Vi är alla på väg i våra liv på olika sätt. Ibland vet vi inte vart vägen för oss. Under andra skeden i våra liv tycks vi veta bestämt hur vi ska ta oss framåt i vardagen skriver kyrkoherde Lars Viper i senaste "Tanken".

På väg…

En möjlighet att upptäcka nya sidor av Uppenbarelsekyrkan! Tillsammans med kyrkvärd, präst, musiker, vaktmästare m. fl ser du till att kyrkan är i ordning inför mässan och att alla som kommer känner sig välkomna.

Gudstjänstvärd

Ett tillfälle att mitt i livet få reflektera över vem jag är och vad jag verkligen vill med mitt liv. Varje kväll har ett fristående tema. Du kan delta vid ett eller flera tillfällen. Ledare: Carina Nilsson, präst. Onsdagarna 5/2, 19/2, 4/3, 18/3  kl. 19.00–20.30, Saltsjöbadens församlingshem. Ingen anmälan. Kostnadsfritt.

Samtalsgrupp ”Mitt i Livet”

Under våren finns tillfälle att vara med och samtala kring olika bibeltexter. Vi studerar de närmast kommande söndagarnas texter - deras bakgrund, tillkomsthistoria, tolkning och deras funktion i kyrkans nuvarande tro och liv.

Bibeltextseminarier

Lek, prat, sång och fika. Under ”babysångstunden” sjunger vi både kända och nya sånger tillsammans. Kom när du vill och stanna så länge det passar dig och ditt/dina barn! Torsdagar kl 09.30-12.00 i Prästgården.

Öppet hus Babysång & café

Saltaren har träffat Lars Viper, Saltsjöbadens församlings nya kyrkoherde för att få veta mer om vem han är, om kyrkans roll och vad han vet om Saltsjöbaden. Vi har också träffat ”Mr Gospel”, Lasse Axelsson som under våren kommer leda en pop-up gospelkör i Saltsjöbaden. Du hittar också aktuella grupper, konserter och gudstjänster i tidningen.

Nytt nummer av Saltaren

Ingen anmälan. Kostnadsfritt.

Forum för kritiskt tänkande

Forumet där vi får pröva och utmana idéer. Onsdag 12/2, 11/3, 1/4 kl. 19.00–20.30, Saltsjöbadens församlingshem Ingen anmälan. Kostnadsfritt.

Aktuellt från Saltsjöbadens församling

Prenumerera via RSS