Foto: Andréas Lindström

Saltsjöbadens församling

Vi ska utifrån den kristna tron bidra till att människor som vistas och bor i Saltsjöbaden kan finna sin Gud, få en tro som bär och leva ett liv i kärlek. Var dag med Gud.

VÄLKOMMEN I SOMMAR!

SOMMARMUSIK I DIN TELEFON, PLATTA ELLER DATOR

AKTUELLT

LEDIGA TJÄNSTER

LÄS MER...

Guldskimrande mosaik

Under orgelläktaren långt fram i Uppenbarelsekyrkan ligger det Wallenbergska gravkoret. Gravkoret syns inte direkt när man kommer in i kyrkan, men går man fram mot koret anar man gravkoret till höger om ljusbäraren och flygeln, bakom en smidd grind.

Mobilt altare

Nu finne ett rörligt centralaltare i Uppenbarelsekyrkan för vecko- och familjemässor och för andra gudstjänstsammanhang.

Vandring och och reflektion

Tvärs över viken från Saltsjöbaden ligger Stockholms Pilgrimscentrum. Där finns både kortare och längre vandringsleder som passar barn, äldre, rutinerade, nybörjare… Det senaste året är det många som upptäckt kombinationen vandring och reflektion.

I granskogens värld

Storstadsmänniskan inspireras av de svenska naturromantiska berättelserna om skogen och längtar ut. Religionshistorikern David Thurfjell ställer sig frågan om naturen har blivit svenskarnas nya religion.

Amazing grace

John Newton (1725–1807) var en engelsk slavskeppare som kom till insikt om sitt vansinne och slavhandelns grymhet. Han lämnade skepparlivet och blev präst. Newton sammanfattade sin erfarenhet i psalmen, som är djupt älskad, Oändlig nåd eller Amazing Grace. Många behöver likt Newton “vända om” och bryta med sin delaktighet Läs kyrkoherde Lars Viper i senaste "Tanken".

Bilder för Kyrkovalet 2021

Kyrkoval 19 september

19 september är det val i Svenska kyrkan. I kyrkovalet röstar medlemmarna om vilka som ska vara med och bestämma i Svenska kyrkan de kommande fyra åren.

Nattvardskeramik med lokalt formspråk

I vår får Uppenbarelsekyrkan och Skogsö kapell nya nattvards- serviser formgivna av Skogsökeramikern Anna Löwenhielm.

VI STÄLLER OM

Saltsjöbadens församling i skuggan av Covid-19

Förbudet mot att anordna allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än åtta deltagare gör att Saltsjöbadens församling gör i princip gör uppehåll av alla verksamheter (utom förskolan Nyckelpigan). De verksamheter som är möjliga att genomföra digitalt görs så. Dop, vigsel och begravningar sker med begränsningar enligt förbudet.

Du är inte ensam

Rapporterna om coronaviruset gör många av oss oroliga, vi kan drabbas och bli både rädda och osäkra. Det är fullt naturligt att känna sig orolig och vi finns här för dig precis som vanligt så kontakta oss gärna om du vill prata och få stöd.  Våra präster har stor erfarenhet av att stötta människor i livets alla skeden.

Tänd ett ljus

De digitala ljusen glimmar över Sverige och på flera andra håll i världen. Vill du tända ett ljus eller be en bön besök Svenska kyrkans webbplats ”bönewebben”.

Vi hjälper varandra.

Stanna hemma om du är sjuk. Vi sprider ut oss och håller varsamt avstånd till varandra. Vi följer händelseutvecklingen kring coronaviruset och de direktiv som svenska myndigheter rekommenderar. Det kan innebära att förändringar kan ske med kort varsel.

Behöver du hjälp med matinköp och upphämtning av mediciner? .

Församlingen samarbetar med Röda korset och kommunen Kontakta Röda Korset Nacka per telefon: 070-550 46 00. Du kommer till en telefonsvarare där du kan lämna kontaktuppgifter och kort beskriva vad du behöver hjälpa med. Rödakorsets volontärer tar kontakt med dig. Du kan även maila: beredskap.nacka@redcross.se

Grannsamverkan.

"Saltsjöbaden och Fisksätra - vi hjälper varandra" är en nystartad grannsamverkansgrupp i samverkan med Saltsjöbadens församling, för dig som inte har anhöriga eller kontakt med grannar nära till hands som kan hjälpa dig.

TIPS

Aktuellt från Saltsjöbadens församling

Prenumerera via RSS