Other languages with Google Translate

Saltsjöbadens församling

Vi ska utifrån den kristna tron bidra till att människor som vistas och bor i Saltsjöbaden kan finna sin Gud, få en tro som bär och leva ett liv i kärlek. Var dag med Gud.

Vokalensemblen Alicia, Barn- och diskantkörerna. Ulla-Carin Börjesdotter, solist, Miriam Klein Strandberg, harpa, Katja Själander, piano/orgel. EvaMarie Agnelid, dirigent. Entré: 100 kr (barn/ungdomar 6-18 år: 50 kr). Biljetter: Synsam Saltsjöbaden samt vid entrén. Söndag 15 december kl 17.00, Uppenbarelsekyrkan

Jul-& luciakonsert: Stjärnan i vinternatt

»Traditionsenligt dan före dan!« Maria: Susanne Francett, Josef: Johan Christensson, medlemmar ur församlingens körer, musiker under ledning av Stefan Gustafson, församlingens ungdomar och barnkörer under ledning av EvaMarie Agnelid. Koreografi: Ulrica Hamrin. Måndag 23 december kl 15 och 17.00, fri entré.

Julspelet i Saltis

Traditioner är älskade för att de bär våra drömmar och vår längtan. I centrum för julens traditioner finns ett litet barn. Julafton i Saltsjöbaden inleds med Barnens julgudstjänst. När eftermiddagen övergår i kväll samlas vi till Julbön, där vi får lyssna till sång av Madelaine Wibom. En uppskattad tradition är att avsluta julafton med Midnattsmässa. Mitt i natten firar vi mässa och lyssnar till välkända julsånger framförda av Julnattskören och solisten Susanne Francett.

Julafton

Vi sjunger dem om och om igen, julpsalmerna. De har en förmåga att skapa en speciell känsla som vi förknippar med det som hör julen till. När juldagsmorgon glimmar får vi sjunga med i psalmerna.

Juldagsmorgon

På annandagen fylls kyrkan av jazz, när pianisten och

Annandag jazz

På annandagen fylls kyrkan av jazz, när pianisten och trumpetaren Stefan Gustafson med vänner drar igång den traditionsenliga ”Jazz i jul”.

Den här julen blir det konsert vid två tillfällen.

Julmelodierna vi älskar

I Saltsjöbadens församling är julkonserterna en kär och uppskattad tradition som år efter år fyller Uppenbarelsekyrkan under advents- och jultiden. Den här julen blir det konsert vid två tillfällen.

Den kallar oss bort från låtsasbilderna och projektionerna av vår egen hjälplöshet. Vi får en chans att öppna våra hjärtan för den makt som vill oss väl, den kärlek som vill våra liv skriver Claes-Otto Hammarlund tillförordnad kyrkoherde i senaste "Tanken".

Julens budskap: Gud blir människa, innebär en kallelse för oss.

årets första dag.

Nyår

2019 går över i 2020. Summeringar blandas med ovisshet och förväntningar. Det gångna året avslutas med Nyårsbön och det nya året börjar med Mässa på årets första dag.

J S Bach Juloratoriet kantat 4-6

Saltsjöbadens kyrkokör, Lidingö kyrkokör, musiker ur Stockholms Bachsällskap, Elin Skorup, sopran, Annika Hudak, alt, Olof Lilja, tenor, Lars Johansson Brissman, bas, Katja Själander, dirigent Entré: 150 kr (under 18 år 50 kr). Biljetter: Synsam Saltsjöbaden samt vid entrén. Trettondedag jul 6 januari kl 16.00, Uppenbarelsekyrkan

Vad är det som gör julmusiken så speciell? Vi har träffat körsångare, solister och dirigenter. Vi ställer också frågan om vad som krävs för att en julpsalm ska bli omtyckt och skulle man kunna skriva nya som blir lika uppskattade som de vi nu sjunger varje jul. Du hittar alla konserter, julspel och gudstjänster i denna tidning.

Nytt nummer av Saltaren

Lars Viper ny kyrkoherde i Saltsjöbaden

Lars Viper tillträder kyrkoherdetjänsten i Saltsjöbadens församling 1 februari 2020. – Det känns roligt och utmanade. Jag går in i detta uppdrag med stor glädje och stor ödmjukhet.

Aktuellt från Saltsjöbadens församling

Prenumerera via RSS