Other languages with Google Translate

Saltsjöbadens församling

Vi ska utifrån den kristna tron bidra till att människor som vistas och bor i Saltsjöbaden kan finna sin Gud, få en tro som bär och leva ett liv i kärlek. Var dag med Gud.

Under sex onsdagar under våren har du möjlighet att samtala runt olika fristående tema, som t ex glädjen, kärleken och döden

Livets pärlor

Gospel är glädje, energi och sväng! I vår har du chans att sjunga i en gospelprojektkör under ledning av Martina Möllås. Anmälan senast 1 mars.

Gospel i Saltis

9 maj 1918 bildades Saltsjöbadens Diakonikrets. Det diakonala uppdraget och kallelsen lever kvar ännu i dag och går som en röd tråd genom verksamheten. Möt fyra personer med engagemang för det diakonala arbetet.

Saltsjöbadens diakoni 100 år

Carina Nilsson, präst berättar om vårens traditioner. Vi sjunger vårsånger tillsammans. Tisdag 12 mars kl 12.00, Saltsjöbadens församlingshem, 11.45 lunchandakt Uppenbarelsekyrkan. Anmälan till lunchen senast 5 mars 08-748 19 12, carina.c.nilsson @svenskakyrkan.se

Tisdagslunch: Bland fastlagsris, tranor och påskharar

Det av stiftsstyrelsen fastställda slutgiltiga valresultatet i första omgången av biskopsvalet i Stockholms stift, visar att Marika Markovits och Andreas Holmberg går vidare till en andra valomgång, som hålls den 5 mars.

Marika Markovits och Andreas Holmberg vidare i biskopsvalet

På nyårsafton och nyårsdagen slog stormen Alfrida skoningslöst mot norra Europa. De kraftiga vindarna kulminerade den 2 januari och hade då orsakat omfattande skogsskador i Stockholms län och lämnat tusentals hushåll utan ström. På Skogsö kyrkogård drog vinden in från från nordost och fällde ett antal träd.

Stormen Alfrida drog in på Skogsö

Ofta kan den lilla gesten medmänsklighet vara avgörande. Det menar läkaren, professorn och författaren Stefan Einhorn som du möter i detta nummer. Om man vill skulle man kunna sammanfatta jubilerande Saltsjöbadens diakonikretsen med ”100 år av medmänsklighet”. 9 maj 1918 bildades Saltsjöbadens Diakonikrets. Saltaren har träffat fyra personer med engagemang för det diakonala arbetet i Saltis.

Nytt nummer av Saltaren

Aktuellt från Saltsjöbadens församling