Other languages with Google Translate

Om församlingen

Församlingens vision: Vi ska utifrån den kristna tron bidra till att människor som vistas och bor i Saltsjöbaden Kan finna sin Gud Få en tro som bär Och Leva ett liv i kärlek

Saltsjöbaden ligger i Stockholms innerskärgård endast 25 minuter med bil från Stockholms city. Resan med Saltsjöbanan från Slussen är en upplevelse. Tåget passerar genom vacker natur för att efter 30 minuter nå Saltsjöbaden och havet. Saltsjöbaden har en anrik historia som inleddes 1889 när den kände finansmannen och politikern Knut A Wallenberg, chef för Stockholms Enskilda bank, köpte ett 890 hektar stort markområde av hovjägmästaren Herman af Petersens på Erstavik. Knut A Wallenberg var en visionär som ville att Saltsjöbaden skulle bli det fulländade rekreationsmålet för den moderna människan att återvända till under alla årstider.

Saltsjöbaden är med sitt läge vid havet, sina vackra arkitektritade villor och många kulturhistoriska miljöer, en unik pärla i storstadens närhet. Detta har genom åren lockat många konstnärer att bosätta sig här. Isaac Grünewald, Oscar Bergman och Sven X:et Erixon är några kända namn.

Saltsjöbaden har idag omkring 10 000 invånare varav 7861 är medlemmar i Svenska kyrkan.

ÅRSREDOVISNING 2016