Tanken

...med kyrkoherden

Amazing grace

John Newton (1725–1807) var en engelsk slavskeppare som kom till insikt om sitt vansinne och slavhandelns grymhet. Han lämnade skepparlivet och blev präst. Newton sammanfattade sin erfarenhet i psalmen, som är djupt älskad, Oändlig nåd eller Amazing Grace. Många behöver likt Newton “vända om” och bryta med sin delaktighet Läs kyrkoherde Lars Viper i senaste "Tanken".

En tro som bär

Det handlar om små dagliga handlingar i kärlek av var och en utav oss, som kan hålla mörkret borta, små handlingar av vänlighet och kärlek i tro för våra medmänniskor. Läs kyrkoherde Lars Viper i senaste "Tanken".

Känn dig själv, men inte för mycket

Den pandemi som lamslagit samhällen och världen på olika sätt och vis har tvingat oss till ett nytt tänkande. Vi tvingas tänka om, tänka nytt och tänka annorlunda.. Läs kyrkoherde Lars Viper i senaste "Tanken".

En inre balans i livet

Påven Franciskus har skrivit tio råd om hur man blir en lyckligare människa eller mer harmonisk människa. Dessa råd har jag haft svårt att släppa i en god mening, kanske för att Franciskus är den han är, ledaren för en av världens största kyrkor, och för att han även har en förmåga att uttrycka sig mänskligt och berörande. Här följer råden och en kommentar av mig. Läs kyrkoherde Lars Viper i senaste "Tanken".

Detta vill jag tala mer om och diskutera

Hur finner vi rötter i tillvaron, som hjälper oss att bli rotade? Läs kyrkoherde Lars Viper i senaste "Tanken".

På väg…

Vi är alla på väg i våra liv på olika sätt. Ibland vet vi inte vart vägen för oss. Under andra skeden i våra liv tycks vi veta bestämt hur vi ska ta oss framåt i vardagen skriver kyrkoherde Lars Viper i senaste "Tanken".