Other languages with Google Translate

Saltaren

Saltaren är Saltsjöbadens församlingstidning. Den delas ut till hushållen i Saltsjöbaden sex gånger per år. Här finns tidningen i "blädderbart" format samt i pdf-format. Du kan också lyssna på tidningen. Delar av innehållet i aktuell tidning publiceras också som separata nyheter på webbplatsen.

Saltaren nr 5: Minnen, möten och mystik

Vi närmar oss allhelgonahelgen, en helg då vi minns nära och kära. Var rädd om minnena. Det är bland det värdefullaste vi har, att dela minnen av glädje, lust, men också lidande. Du hittar det som händer under allhelgonahelgen på Skogsö och i Uppenbarelsekyrkan på nästa sida.

Stockholms stifts nye biskop Andreas Holmberg kommer till Saltsjöbaden i början av november då han medverkar vid ett frukostmöte på Grand Hotel. Du möter honom redan nu i denna tidning.

Du möter också Karin Aldén som är ny präst i Saltsjöbadens församling. Saltaren träffade henne på hennes första arbetsdag i början av oktober för att ta reda på mer om vem hon är och vad hon ska arbeta med i församlingen.

Dessutom uppmärksammar vi ”Mystikens systrar” en heldag som tar avstamp i musik komponerad av nunnor från 800 –1600-tal. Denna dag blir det både gudstjänst, retreat och konsert.

Allhelgonhälsningar från redaktionen!

Läs/bläddra/lyssna i/på senaste numret av Saltaren