Other languages with Google Translate

Saltaren

Saltaren är Saltsjöbadens församlingstidning. Den delas ut till hushållen i Saltsjöbaden sex gånger per år. Här finns tidningen i "blädderbart" format samt i pdf-format. Du kan också lyssna på tidningen. Delar av innehållet i aktuell tidning publiceras också som separata nyheter på webbplatsen.

Saltaren nr 1: På väg

Söndag 16 februari välkomnas Saltsjöbadens församlings nya kyrkoherde, Lars Viper. Vi har träffat Lars för att få veta mer om vem han är, om kyrkans roll och vad han vet om Saltsjöbaden. På sista sidan skriver han om att vi är alla på väg i våra liv på olika sätt. Ibland vet vi inte vart vägen för oss. Under andra skeden i våra liv tycks vi veta bestämt hur vi ska ta oss framåt i vardagen.

Vi har också träffat ”Mr Gospel”, Lasse Axelsson. Han har lett gospelkörer i 40 år och har samarbetat med en mängd svenska och internationella artister, bland annat Carola, Tomas Ledin och Danny Saucedo. Under våren kommer Lasse till Saltsjöbaden för att leda en pop-up gospelkör. En kör där vem som helst kan vara med, oavsett ålder.

23 februari startar ”Fasteaktionen” med insamling till Act Svenska kyrkan. Internationella gruppen i Saltsjöbaden ordnar olika aktiviteter för att samla in medel till Svenska kyrkans internationella arbete bl a prästostförsäljningen i Saltsjöbadens centrum.

Skön vårvinter önskar redaktionen!

Läs/bläddra/lyssna i/på senaste numret av Saltaren