Saltaren

Saltaren är Saltsjöbadens församlingstidning. Den delas ut till hushållen i Saltsjöbaden sex gånger per år. Här finns tidningen i "blädderbart" format samt i pdf-format. Du kan också lyssna på tidningen. Delar av innehållet i aktuell tidning publiceras också som separata nyheter på webbplatsen.

Saltaren nr 2: Våra hej når långt

I spåren av Corona ser vi dessa dagar hur snabbt gemenskaper kan försvinna eller ändra karaktär. Gemenskaper som kanske var självklara är inte längre självklara. Samtidigt är vårt behov av gemenskap aldrig så stort som nu. Kanske ett enkelt ”Hej! Hur mår du”? till någon på andra sidan gatan eller det där telefonsamtalet du så länge tänkt ringa kan förändra tillvaron för någon. Våra hej når långt.

Vi har själva pausat verksamheter och konserter pga Corona. Däremot firar vi gudstjänster på söndagar, dop, vigsel och begravning. Uppenbarelsekyrkan och Skogsö kapell är öppna som vanligt för bön, ljuständning eller bara en paus. Vi finns på plats i Saltsjöbadens centrum tisdagar kl 14.00-16.00 och onsdagar kl 10.00-12.00.

Självklart finns våra präster tillgängliga för samtal/själavård (kontaktuppgifter)
Snart är det påsk, för många en gemenskapens tid, vi träffar släkten, njuter av lediga dagar med vänner och möter vårens intåg i naturen. Påsken är också den tid då vi gläds och jublar åt att Jesus har uppstått. En tid då vi möts i nattvardens gemenskap. Påsken är glädje och hopp.

Glad Påsk, ta hand om varandra!

Läs/bläddra/lyssna i/på senaste numret av Saltaren