Saltaren

Saltaren är Saltsjöbadens församlingstidning. Den delas ut till hushållen i Saltsjöbaden sex gånger per år. Här finns tidningen i "blädderbart" format samt i pdf-format. Du kan också lyssna på tidningen. Delar av innehållet i aktuell tidning publiceras också som separata nyheter på webbplatsen.

Saltaren nr 3: Ute är inne

Utomhus är det nya ”svarta” som man kanske skulle uttryckt det i mode-
världen. Det senaste året är det många av oss som ”återupptäckt” naturen.
I skogarna vimlar det av människor som promenerar, springer, rider, åker skidor, ”picknickar”…

Oavsett om det handlar om en park, strand, klipphäll eller djupaste skog så hittar vi ut. En del av oss var redan där. Andra har ”återupptäckt” naturen
i någon form under det senare året. Högtider och kalas flyttar ut. Även verksamhet. Träning, körövningar, andakter... Alla är vi ute. Spännande.

I detta nummer möter du religionshistorikern David Thurfjell som ställer sig frågan om naturen har blivit svenskarnas nya religion.

Vi tar oss över viken till Tyresö där Stockholms Pilgrimscentrum finns och upptäcker vandringar som man kan göra på egen hand eller med familj och vänner.

Pingst är en helg som doftar försommarvärme. Men vart tog den vägen? Den kyrkliga helgen. Jan Eckerdal leder oss i jakten på den försvunna pingsten.
Scouterna i Sverige har under 2020 fått 8 nya medlemmar per dag under pandemiåret 2020. Vi hänger också med scouter från Saltsjöbadens sjöscoutkår och rensar skräp i vassen vid Skogsö.

Apropå Skogsö, i år firar Skogsö kyrkogård 100 år! Men själva firandet skjuts upp till nästa år, antingen till torsdagen den 5 maj 2022 eller helgen den 7–8 maj 2022. Då ska vi fira! Men välkommen redan nu. Ta en promenad och njut av den vackra miljön.

Läs/bläddra/lyssna i/på senaste numret av Saltaren