Other languages with Google Translate

Begravning

I begravningsgudstjänsten finns utrymme att på olika sätt gestalta saknaden och sorgen efter en avliden. Vi vill hjälpa dig som är anhörig att få en vacker och minnesvärd stund.

Begravningsgudstjänsten
Kontakta en begravningsbyrå så hjälper de till att boka begravningsgudstjänt och begravningskaffe om ni önskar det. Den präst som kommer att ha hand om begravningsgudstjänsten hör sedan av sig till er som är närmast anhörig. Tillsammans går ni igenom frågor och önskemål inför begravningen. Det kan handla om texter, dikter eller musik som betyder något speciellt.

Platser för begravningsceremonin
Uppenbarelsekyrkan, Källan, Skogsö kapell (ute eller inne)

Begravningskaffe
Om ni och era begravningsgäster vill samlas en stund efter begravningen, går det bra att låna församlingshemmet utan kostnad. Däremot ingår det att man städar efter sig. Från och med 2017 är avgiften 500 kr för att låna församlingshemmet.

Samtal och stöd
Sorgen rymmer olika känslor och många gånger hjälper det att samtala om dem. I församlingen finns präster som ni kan vända dig till.

Medlemskap i Svenska kyrkan
Om den avlidne vid dödsfallet var medlem i Svenska kyrkan så täcker kyrkoavgiften kostnaderna för begravning, kyrka, kapell, präst,musiker  och vaktmästare.

Annan församling
Man kan ha begravningen i annan församling än den man bor i.

Vem får gravplats på Skogsö kyrkogård
Den som bor eller bott i Saltsjöbadens församling.

Vita Arkivet eller Livsarkivet
Det kan vara viktigt att i tid prata med sina anhöriga eller skriva ned hur man man tänker sig sin egen begravning, t ex för att inte lämna sina anhöriga med obesvarade frågor. I Vita Arkivet eller i Livsarkivet kan ni läsa mer. Fråga på en begravningsbyrå efter detta.

begravningsombud

Elisabeth Därth är begravningsombud för Boo församling, Nacka församling och Saltsjöbaden församling i Nacka kommun.

Information om begravning

Torsdagar kl 14.00