Konfirmation

Har du frågor om livet, varför vi finns till, vad det är att vara människa eller har du funderingar om vem Gud är?

Välkommen till konfirmation i Saltsjöbadens församling!

Många beskriver sin konfirmationstid som något av ”Det bästa de varit med om”.

Våga pröva du med!

Konfirmationstiden är en tid att fundera över livets stora existentiella frågor. Den ger en möjlighet att få göra en resa inåt i en själv och få fundera över Vem är jag? Men också en resa utåt tillsammans med andra, bli en del av en gemenskap.

Tillsammans med dina frågor och funderingar fördjupar vi oss i livets stora frågor om döden och livet, ont och gott, kärlek, vänskap och relationer. Vi får undersöka den kristna tolkningen av livet och Gud genom att närma oss Bibelns berättelser, kyrkans traditioner och Jesus.

Det är framförallt en tid för gemenskap, vänskap, lek och en hel del sång.

Kom och var med det blir kul!

Konfirmandalternativ 2024-2025 - anmälan (via webben) öppnar 13 juni kl 09.00 2024

Assisikonfa

Vi träffas under vinterhalvåret varannan onsdag. På påsklovet ger vi oss ut med buss och landar under några vårdagar i den vackra gamla byn Assisi som ligger belägen i Umbrien i Italien. Anmälan (via webben) öppnar 13 juni kl 09.00 2024.

Sommarkonfa

Följ med på sommarläger till Gransnäs i Småland. Tillsammans får vi fundera över livets stora frågor och närma oss den kristna tron. Vi leker, sjunger och badar, har lägerbål och allt annat som hör läger till. Anmälan (via webben) öppnar 13 juni kl 09.00 2024.

Enskild läsning, Särskilda behov, Utomlands

Det finns ytterligare erbjudanden som vi hoppas passar dig som har särskilda behov & önskemål. Eller du kanske ska flytta utomlands? Vi vet vart kyrkorna finns.

Läs mer om grupperna och fundera på vad som passar dig.

Vid frågor, kontakta gärna Karin Alden, präst karin.alden@svenskakyrkan.se

Vad ser du fram emot under din konfirmationstid?

Konfirmationens tre K: Kompisar, kul och kraft.

Nya vänner, lekar och tävlingar, lägereld och för lite sömn. Men också tid att fundera på Gud, livet och sin egen plats i världen.

Tro, vänner och ett minne för livet

Att konfirmeras är en stark tradition i Saltsjöbaden. Det är många som är med på de läger/alternativ som församlingen ordnar. Här är fokus både på tro och gemenskap. Konfirmationen ger ungdomarna verktyg att möta livets stora frågor samtidigt som de får många nya vänner. Här kan du läsa om hur några konfirmander upplevde sin konfirmationstid på ett av sommarens två läger på Utö, i Stockholms skärgård.

Från konfirmand till ledare

Möt Alexander, Elin och Otto, konfirmandledare i Saltis