Foto: Arne Hyckenberg

Visning av kyrkan

Vi tar gärna emot grupper och visar Uppenbarelsekyrkan med stor entusiasm. Varje visning tar ca en timme.

Unika konstskatter i Uppenbarelsekyrkan

Om ni söker efter ett intressant och spännande utflyktsmål för er och er grupp, kan jag rekommendera Saltsjöbadens Uppenbarelsekyrka. Kyrkan är en omfattande privat donation av Knut Agathon Wallenberg för drygt 100 år sedan och innehåller en mängd ovärderliga konstskatter.

Unik kyrka
Kyrkans arkitekt heter Ferdinand Boberg, som också har ritat inredningen, inventarierna och flertalet konstföremål. Carl Milles har bidragit med åtskilliga skulpturala verk, vilket gör Uppenbarelsekyrkan till den tredje största samlingen i världen av Carl Milles skulpturer! Olle Hjortzberg står för de figurala målningarna och Filip Månsson för de ornamentala. Kyrkan är också känd för sina vackra mosaiker, lagda av italienaren Antonio Labus enligt gammaldags Ravennateknik. Sveriges världsberömde ärkebiskop och Nobelpristagare Nathan Söderblom har utarbetat det religiösa idéprogrammet.

Visning av kyrkan
Vi tar gärna emot grupper och visar Uppenbarelsekyrkan med stor entusiasm. Varje visning tar ca en timme. Vi som visar kyrkan arbetar ideellt, men besökande grupper betalar 1 500 kronor, som går oavkortat till Svenska kyrkans internationella hjälparbete.

Var kan man äta?
För dem som vill äta efter visningen, finns det flera möjligheter nere vid Saltsjöbadens Grand Hotell och hamnen, och på det nyöppnade Saltsjö Pir i Fisksätra hamn. Även i Saltsjöbadens affärscentrum finns det bra ställen.

Lätt att ta sig till kyrkan
Det är lätt att ta sig till Uppenbarelsekyrkan. Man kan ta Saltsjöbanan från Slussen till Tattby station. Därifrån är det fem minuters promenad till kyrkan. Man kan förstås också åka bil, vilket tar ca 20 minuter från Slussen.

Varmt välkomna till en stor konstupplevelse!

Åsa Rundkvist Leander
Ciceron i Uppenbarelsekyrkan

Bokning av visning

För mer information och bokning, kontakta Saltsjöbadens församling
E-post: saltsjobaden.forsamling@svenskakyrkan.se
Telefon: 08-748 19 00