Asarum-Ringamåla Församling

Asarum-Ringamåla församling består geografiskt av orterna Asarum, Svängsta och Ringamåla. Församlingen delas in i en församlingsverksamhet och en begravningsverksamhet och har ca 30 medarbetare. Asarum Ringamåla församling har som ledord ”öppna dörrar, öppna händer och öppet hjärta”.

Veckans gudstjänster

Välkommen att fira gudstjänst i Asarum-Ringamåla församling

Angående coronaviruset

Många känner oro över spridningen av coronaviruset, vilket är helt förståeligt. Asarum-Ringamåla församling följer händelseutvecklingen och Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Här kan du se förändringar i vår verksamhet just nu.

Kontakta oss på expeditionen

För er och vår säkerhet ber vi er att ringa eller maila till oss istället för att besöka vår expedition. Detta pga. de nya restriktionerna från Folkhälsomyndigheten ang. Covid-19.

Dopet

Välkommen att döpa ditt barn i Asarum-Ringamåla församling. För tidsbokning, kontakta församlingsexpeditionen i Asarum.

Kyrkogårdarna

Det finns två kyrkogårdar i Asarum-Ringamåla församling Asarums kyrkogård och Ringamåla kyrkogård

Begravningar i coronatider

För att förhindra smittspridning behöver vi anpassa begravningsgudstjänsten. Vi hjälper dig att utforma en begravning som både är fin och meningsfull och som kan genomföras på ett ansvarsfullt sätt.

Fonder

Här kan du läsa mer om hur du söker och skänker till Asarum-Ringamåla församlings fonder.

Samtal

Ibland behöver man få prata med någon...

Medlem i Svenska kyrkan

Alla som döps blir medlemmar i Svenska kyrkan. Det går också bra att ansöka om medlemskap hos den församling där man bor. Det gäller både om du vill bli medlem för första gången eller om du tidigare varit medlem och vill bli det igen.