Torsby pastorat

Torsby pastorat, Svenska kyrkan, består av Harestad, Lycke, Marstrand och Torsby församlingar.

Aktuellt i Torsby pastorat:

5/2: Gudstjänst med små och stora + dopfest

Söndag 5 februari kl. 11.00 är du välkommen till Lycke kyrka för att fira Gudstjänst med små och stora. I gudstjänsten får alla som döpts i Torsby pastorat under 2022 möjligheten att ta emot sin dopduva, dopfisk eller dopstjärna.

Sommarjobb på Marstrand

Du som är född 2007 eller senare är välkommen att söka sommarjobb på Marstrand. Vi behöver din ansökan senast 26 februari 2023.

Barnmarknad 10 april

Barnkläder, leksaker och andra barnartiklar

28/2: Församlingskväll med musik och föreläsning

Kom på en församlingskväll i Lycke med afrikanskt tema! Kvällen inleds med en musikandakt med afrikanska toner och därefter berättar Ing-Marie Svenning, ordförande i Lycke församlingsråd, om en resa till Swaziland hösten 2022.

26/2: Bröllopskonsert

Val av musik är en av delarna som blivande brudpar ofta funderar mycket kring. Kom och lyssna, njut och inspireras när en av Torsby pastorats musiker spelar förslag på musik som passar vid bröllop. Vår präst Henrik berättar också om de olika delarna i en vigsel och det finns chans att ställa frågor.

26/2: Musikgudstjänst "En vinterresa"

Söndag 26 februari kl. 17.00 gästar sångaren Björn Larsson Torsby kyrka och sjunger bland annat sånger ur Schuberts Winterreise.

11/3: En dag för dig som sörjer

Lördag 11 mars anordnar församlingarna inom Svenska kyrkan i Kungälvs kommun en dag för dig som sörjer. Här finns möjlighet att lyssna, reflektera och prata med andra i en liknande situation. Föredrag av präst Lasse Alerås, lunch och samtal i smågrupper.

18/3: En dag för kropp och själ på Marstrand

Lördag 18 mars kl. 09.00-17.00 är du välkommen på en endagsretreat på Marstrand. Unna dig en avkopplande paus från vardagens brus - begränsat antal platser. Anmälan senast 10 mars. Läs mer här.

6/6: Drop-in-vigsel på Marstrand

Störst av allt är kärleken och att fira den behöver varken kosta särskilt mycket tid eller pengar. Fria till din partner, få ett JA, beställ hindersprövning och gift er i en drop-in-vigsel i Marstrands kyrka den 6 juni 2023. Läs mer här.

Önskemål om dop eller vigsel

För att det ska vara enkelt för dig att önska tillfälle för dop eller vigsel kan du fylla i dina önskemål i ett formulär här på webben.

Någon att prata med

Alla kan vi hamna i lägen då livet känns tufft och man är ledsen, orolig eller rädd. Då kan det göra skillnad att få prata med någon. Här hittar du flera olika sätt att komma i kontakt med någon som lyssnar.

Lekplats tar form i trädgården vid Torsby kyrka

Den lummiga fina trädgården intill Torsby pastorats prästgård ska utvecklas till en mötesplats för alla i närområdet. Sedan december 2022 är projektet igång och först ut är färdigställandet av en lekplats.

Gudstjänst med nattvard. Närbild på händer som tar emot nattvarden av präst.

Fira gudstjänst

Här hittar du en gudstjänstkalender med aktuella gudstjänster. Gudstjänstens uppgift är att göra mötet mellan Gud och människor tydligt. Vi får lyssna till Bibelns texter och får hjälp att förstå vad de kan betyda i vår tid. Vi lyssnar till musik och får sjunga med i psalmerna. Vi ber för dem och det som står oss nära. Välkommen att fira gudstjänst i Torsby pastorat!

Vanvårdade gravar

Det finns flera gravar inom Harestad, Torsby, Lycke och Koöns begravningsplatser som inte vårdas och sköts. Med hänvisning till Begravningslagen 7 kap. 3§ och 33§ vill vi anmoda släktingar eller närstående till dessa gravar att avhjälpa vanvården och anmäla gravrättsinnehavare till kyrkogårdsförvaltningen. Om så inte sker innan 31 maj 2023 kommer kyrkogårdsförvaltningen förklara gravrätten förverkad. Läs här vilka gravar det gäller.

Information om gravar med band runt sig

Har den graven du har hand om ett band runt sig? Det är för att den är ostadig och utgör en fara eller är skadad.

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.

Bli medlem

Kontakta Torsby pastorat

Expeditionen är öppen för besök och telefonsamtal måndag och fredag klockan 09.00-12.00 och torsdag 13.00-16.00.
Kyrkogårdsexpeditionen är öppen fredag klockan 09.00-12.00. 
E-post besvaras även utanför öppettiderna.

E-post: torsby.pastorat@svenskakyrkan.se

Telefon: 0303-20 68 40

Adress: Torsby 170, 442 73 KÄRNA
Hitta via Google Maps