Torsby pastorat

I vardag och helg, glädje och sorg finns vi här för varandra. Välkommen till Svenska kyrkans alla sammanhang i Harestad, Lycke, Marstrand och Torsby.

Aktuellt i Torsby pastorat

27/2: Go Bach to Sleep - Musikmeditation

Efter fullsatt kyrka i november återkommer Jon Liinason nu med konceptet Go Bach to Sleep den 27 februari. En stund för dig som vill slappna av, vila och kanske till och med slumra in, liggande i kyrkbänken - lyssnandes till Jon Liinason som spelar några av J.S. Bachs vackraste stycken. Efteråt bjuds det på varm choklad.

2/3: Endagsretreat på Marstrand

Lördag 2 mars kl. 09.00-17.00 är du välkommen på en endagsretreat på Marstrand. Unna dig en avkopplande paus från vardagens brus! Anmäl dig senast 23 februari.

9/3: En dag för dig som sörjer

Lördag 9 mars arrangerar församlingarna inom Svenska kyrkan i Kungälvs kommun en dag om sorg och saknad. Här finns möjlighet att lyssna, reflektera och prata med andra i en liknande situation. Föredrag, lunch och samtal i smågrupper.

Kvinnor i Bibeln - ny samtalsgrupp!

Kom och var med i en nystartad samtalsgrupp där vi fokuserar på några av kvinnorna i Bibeln. Vi läser, diskuterar och funderar kring hur dessa kvinnor levde - och reflekterar över likheter och olikheter med oss idag. Det kostar ingenting och du behöver inte anmäla att du kommer.

23-24/3: Barnmarknad

Lördag och söndag 23-24/3 är det barnmarknad i Torsby församlingshem. Välkommen att fynda barnkläder, leksaker och andra barnartiklar! Vill du sälja saker eller hjälpa till som volontär behöver du anmäla dig senast 20 mars. Läs mer här.

6/6: Drop-in-vigsel och -dop på Marstrand

Att gifta sig eller döpas kan vara enkelt. Här i Torsby pastorat erbjuder vi drop-in tillfälle varje år den 6 juni i Marstrands kyrka. Kyrkan ordnar med präst och musik för vigselpar och dopfamiljer. OBS! Föranmälan krävs, först till kvarn gäller! FULLBOKAT 6 juni. EXTRAINSATT DATUM: 7 juni.

Sommarjobb på Marstrand

Du som är född 2008 eller tidigare är välkommen att söka sommarjobb på Marstrand. Vi behöver din ansökan senast 3 mars 2024.

18/3 Filmkväll: Mandarinodlaren

!OBS: Nytt datum! Måndag 18 mars är det dags för årets första filmkväll i Lycke! Filmen som visas är Mandarinodlaren och tiden är klockan 18.30 i Lycke kyrka. Begränsat antal platser - anmälan krävs!

Studiecirkel: Noas park i Torsby - möjligheter och mångfald

Ta chansen och var med från start i arbetet med att låta prästgårdsträdgården i Torsby växa fram och bli Noas Park. Studiecirkel om sju tillfällen.

Musikandakter i Lycke kyrka

Sista tisdagen varje månad är du välkommen till Lycke kyrka för att lyssna till en musikandakt kl. 18.30. Kom och var med på en stunds avkoppling i vardagen.

En präst räcker ett dopljus till en liten flicka. Föräldrarna står bakom.

Dop

Dopet är en fest då vi firar att den som döps blir en del i Guds stora familj – den världsvida kyrkan. Här kan du läsa mer om dopet och boka en doptid.

Gudstjänst med nattvard. Närbild på händer som tar emot nattvarden av präst.

Fira gudstjänst

Här hittar du en gudstjänstkalender med aktuella gudstjänster. Gudstjänstens uppgift är att göra mötet mellan Gud och människor tydligt. Vi får lyssna till Bibelns texter och får hjälp att förstå vad de kan betyda i vår tid. Vi lyssnar till musik och får sjunga med i psalmerna. Vi ber för dem och det som står oss nära. Välkommen att fira gudstjänst i Torsby pastorat!

Önskemål om dop eller vigsel

För att det ska vara enkelt för dig att önska tillfälle för dop eller vigsel kan du fylla i dina önskemål i ett formulär här på webben.

Information om gravar med band runt sig

Har den graven du har hand om ett band runt sig? Det är för att den är ostadig och utgör en fara eller är skadad.

Om cyberangreppet mot Svenska kyrkan

Information om personuppgiftsincident

Svenska kyrkan vill informera dig om en personuppgiftsincident som skedde i samband med att kyrkan utsattes för ett cyberangrepp i november 2023. Syftet med informationen är att berätta vad som hänt och vilka åtgärder kyrkan vidtagit. Vi ger även generella tips på vad du kan göra själv för att skydda dina personuppgifter.

Vid frågor om personuppgiftsincidenten vänligen kontakta vårt dataskyddsombud Josefin Adlertz, Xeeda. E-post: dso@xeeda.se

Någon att prata med

Alla kan vi hamna i lägen då livet känns tufft och man är ledsen, orolig eller rädd. Då kan det göra skillnad att få prata med någon. Här hittar du flera olika sätt att komma i kontakt med någon som lyssnar.

Person sitter ensam vid en vägg och gömmer ansiktet i armarna.

Stöd i utsatta situationer

Svenska kyrkan kan stötta dig som befinner dig i en utsatt situation. Det kan till exempel handla om att du har självmordstankar, har blivit utsatt för sexuella övergrepp eller upplever våld i en nära relation.

Expeditionen är öppen för besök och telefonsamtal måndag och fredag klockan 09.00-12.00 och torsdag 13.00-16.00.
Kyrkogårdsexpeditionen är öppen fredag klockan 09.00-12.00.
E-post besvaras även utanför öppettiderna.

E-post: torsby.pastorat@svenskakyrkan.se

Hitta via Google Maps