Lycke

Den ursprungliga kyrkan invigdes i september 1827. Men ganska snart drabbades den av sprickor i väggarna, vilket berodde på att murarna gled på bergunderlaget. Därför borrades 1846 järndubbar in i berget vid foten av kyrkväggens utsida, och man tillverkade järnstänger som går mellan kyrkans långväggar.

Lycke kyrka renoverades invändigt 2013. Då byggdes kyrkan delvis om, och har sedan dess rymt både gudstjänstrum och församlingshem inom de yttre kyrkväggarna.

Kyrkan har blivit mer ändamålsenlig efter ombyggnaden. Den nya församlingssalen är byggd under läktaren. Ett nytt kök och nya toaletter har installerats och från kyrksalen är en ny trappa byggd upp till läktaren.

På grund av spridningen av Coronavirus och Covid-19 gäller följande:

Expeditionen är öppen för telefonsamtal måndag, onsdag och fredag klockan 9.00-12.00. Besök ska bokas via telefon i förväg. E-post är det snabbaste sättet att nå pastoratet.

Epost: torsby.pastorat@svenskakyrkan.se