Foto: Gustaf Hellsing/Ikon

Dop, konfirmation, vigsel och begravning

Svenska kyrkan vill finnas med i de viktigaste skeendena i ditt liv: från att välkomna ett barn in i Guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Dop

Dopet är en gåva från Gud och dopets vatten är en inbjudan till ett liv med Gud. Genom dopet blir du medlem i Svenska kyrkan och en del av kyrkan i hela världen. Därför är det alltid extra roligt när vi får ha dop i gudstjänsterna. På den här sidan kan du läsa mer om dopet och boka en doptid.

Konfirmation

Är du född 2008? Är du nästa års konfirmand? Då är det dags att anmäla sig till konfirmation. Läs mer om konfagrupperna här i Torsby pastorat.

Vigsel

Vigseln är ett stort och högtidligt ögonblick, ett minne att vårda för livet. Löftena vid vigseln talar om att dela livet med varandra vad det än bjuder.

Någon tänder ett av ljusen vid en kista.

Begravning

Vi håller begravningsgudstjänst för att säga farväl, överlämna en människa till Gud och säga tack. Det är en akt av kärlek och respekt för den som avlidit, men också ett tillfälle att hämta kraft ur för den dödes anhöriga. Att samlas till begravningsgudstjänst; familj, släkt, vänner och andra nära, är ett sätt att gemensamt stötta varandra och minnas den som lämnat oss.

Expeditionen är öppen för besök och telefonsamtal måndag och fredag klockan 09.00-12.00 och torsdag 13.00-16.00.
Kyrkogårdsexpeditionen är öppen fredag klockan 09.00-12.00.
E-post besvaras även utanför öppettiderna.

E-post: torsby.pastorat@svenskakyrkan.se

Hitta via Google Maps