Kontakt

Torsby pastorat Besöks- och postadress: Torsby 170, 44273 Kärna Telefon: +46(303)206840 E-post till Torsby pastorat

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Vigsel

Vigseln är ett stort och högtidligt ögonblick, ett minne att vårda för livet. I Torsby pastorat finns fyra kyrkor att välja på för den stora dagen.

Att tänka på inför bröllopet:

Våra kyrkor är populära som vigselkyrkor, inte minst  den i Marstrand. Det gäller alltså att boka i god tid. Vi har vigseltider på lördagar kl 14, 15.30 och 17.

För att få vigas i Svenska kyrkan krävs att minst en är medlem. Man måste också ha en giltig hindersprövning, som beställs hos skatteverket.se Den gäller i fyra månader.  Vi står för präst, musiker och vaktmästare. Skulle man vilja ha med "egen" präst måste det godkännas av kyrkoherden.

I god tid före vigseln har prästen och brudparet ett vigselsamtal, som både handlar om tankar och känslor inför livets stora händelse att säga ja till varandra och om praktiska frågor som rör själva vigselakten. Det kan även vara bra att i god tid tala med musikern som ska spela.

Bokning av vigsel

Vigsel i pastoratets kyrkor, dvs Torsby, Harestad, Lycke och Marstrand, bokas genom vår expedition. Den är öppen måndagar, onsdagar och fredagar 9.00-12.00 och har telefonnummer 0303-20 68 40.