Harestad

På den plats där Harestads kyrka ligger har det funnits en kyrka i minst 800 år. 1853 revs en av Bohusläns minsta kyrkor för att ge plats åt den kyrka som finns här nu. Den är byggd i natursten och invigdes 1854.

Under hösten 2013 gjordes en omfattande restaurering av exteriören på kyrkan. Under året målades även dörrarna till kyrkbänkarna om.

Dopfunten består av en fyrkantig cuppa i täljsten från 1100-talet. Altaret har skulpturer som är gjorda i Nederländerna på 1400-talet. Skulpturerna föreställer Maria med den döde Kristus i knäet, med evangelisten Johannes på ena sidan och Maria Magdalena på den andra.

Församlingshem
Harestads församlingshem Bild: Kerstin Arnesson