Regnbåge över S:t Staffans församling
Foto: Tina Linde

Svenska kyrkan är gemenskap och stöd i glädje och sorg, i vardag och högtid. S:t Staffans församling är en del av Svenska kyrkan och ligger i Staffanstorp, Skåne. Välkommen!

Någon bär en luciakrona med tända ljus.

Fira Lucia i Kyrkheddinge kyrka

Tredje söndagen i Advent, den 11 december, firar vi gudstjänst i Luciaton i Kyrkheddinge kyrka kl 18. En Luciakör sprider härlig stämning och vi får höra både välbekanta och lite nyare Luciasånger.

Sångarna i gospelkören klädda i rött och svart och omgivna av stjärnor.

Gospel i adventstid

Wings of Joy sjunger härliga gospelsånger med adventstema tillsammans med Husbandet. Det blir ös och glädje och många solister. Välkommen till Staffanssalen den 4 i advent, 18 december kl 18.

Musik i Advent

Församlingens körer välkomnar advent med sång. Se här vilka av adventsgudstjänsterna som har extra körsång.

En mor och hennes barn bakar med blå lera.

Vikarier sökes!

Förskolan Axet och Druvan söker nu efter nya timvikarier.

Barnhänder sträckta mot himlen med solstrålar mellan fingrarna.

Bli en Minikyrkvärd

Skulle du tycka det var roligt att ringa i kyrkklockorna? Vill du ta upp dagens kollekt? Eller skulle du vilja tända ljus under gudstjänsten?

Bryt en tradition

Fler än 30 000 flickor gifts bort varje dag! Vi lever alla under samma himmel och tillsammans kan vi göra skillnad.

Läs mer och ge en gåva

Aktuellt från S:t Staffans församling

Prenumerera via RSS

Handmålade gravljus ger stöd

Publicerad:

Köp ungdomsgruppens handmålade gravljus genom bidrag till ekonomiskt utsatta i församlingen.

Bli en Minikyrkvärd

Nu startar höstterminen 2022

Publicerad:

Det händer mycket i S:t Staffans församling och det finns många tillfällen att träffas. Gruppaktiviteterna drar snart igång efter sommaruppehållet. Kika här efter vad som tilltalar just dig!

Regnbåge för allas lika värde

Publicerad:

Skorstenen på S:t Staffans församlingsgård har fått en klädnad i regnbågens färger, för att visa på allas lika värde och att alla är välkomna.

Nationaldagsfirande 2022

Publicerad:

Vi firar nationaldagen med fest den 6 juni kl 15 i Kyrkheddinge prästgårds trädgård, gemensamt med Rädda Barnen, Lions och Röda Korset.

Nyfiken på Gud?

Läs om kristen tro
Träd med olikfärgade pusselbitar som löv på grenarna.

Medlemskap i Svenska kyrkan

Svenska kyrkan är gemenskap och stöd i glädje och sorg, i vardag och högtid. Kyrkan är också det stilla rummet dit du är välkommen att i lugn och ro tänka dina egna tankar och kanske be en bön.

En manlig präst pratar i mobiltelefon.

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

Bild ovanifrån på en dator, en kaffekopp, en hand som håller i en penna och en skrivbok.

Så behandlar Svenska kyrkan dina personuppgifter

Här får du veta var dina personuppgifter hämtas ifrån, hur vi använder dem och vilka rättigheter du har. Du får också veta vart du ska vända dig om du har frågor kring Svenska kyrkans hantering av personuppgifter.