Kyrkor och kyrkogårdar

I S:t Staffans församling finns 5 kyrkor.

Bjällerups kyrka våren 2008

Bjällerups kyrka

Belägen i natursköna Bjällerup är detta församlingens minsta kyrka med plats för 80 gudstjänstdeltagare. Det blir en intim atmosfär och närheten till historien känns tydligt under de fantastiska kalkmålningarna som finns bevarade i kyrkans takvalv. Öppet varje dag kl 8-18.

Brågarps kyrka genom sommargrönskan 2014

Brågarps kyrka

Inne i tätorten Staffanstorp finns den mest populära dopkyrkan. Här firas gudstjänst varje söndag. Inte bara närheten gör kyrkan så välbesökt av församlingsborna, utan också den varma och ombonade atmosfären i kyrkorummet. Kyrkan har flexibel möblering med c:a 60 kopplade stolar. Öppet varje dag kl 8-18.

Esarps kyrka vid kontraktsdagen i april 2015

Esarps kyrka

Församlingens största kyrka ligger i byn Esarp på landsbygden. Den rymmer 250 gudstjänstdeltagare och har god akustik och används ofta till större evenemang som konfirmationer, konserter och festgudstjänster. Miljön inne i kyrkan är ljus och varm och utsikten från kyrkbacken är vidsträckt över det skånska landskapet. Öppet varje dag kl 8-18.

Kyrkheddinge kyrka med ljus himmel bakom.

Kyrkheddinge kyrka

Kyrkan tronar mitt i det lilla samhället Kyrkheddinge som ligger alldeles intill Staffanstorp. Det är en vacker och populär gudstjänst- och vigselkyrka och den rymmer 150 gudstjänstdeltagare. Öppet varje dag kl 8-18.

Nevishögs kyrka

Församlingens enda korskyrka ligger i utkanten av Staffanstorp, i Nevishög. Den rymmer 200 gudstjänstdeltagare och kan, tack vare korsarmarna, upplevas både som rymlig och intim. Öppet varje dag kl 8-18.

Vattenkanna vid grav med nyplanterade penséer.

Kyrkogårdarna

Beskrivning över de gravskick och olika begravningsalternativ som finns på alla församlingens kyrkogårdar.