Om församlingen

S:t Staffans församling är en del i Svenska kyrkan som är en folkkyrka, dvs. öppen för alla. Församlingen finns i Skåne, mellan Malmö och Lund. Huvudort är Staffanstorp och i kommunen ingår S:t Staffans och Uppåkra församlingar. I kommunen bor c:a 23 000 personer och S:t Staffans församling har en tillhörighetsnivå på 72%.

Vi har fem kyrkor i församlingen, Brågarp och Nevishög inne i samhället och Kyrkheddinge, Esarp och Bjällerup utanför tätorten. Huvudgudstjänst firas kl 11.00 i Brågarp i stort sett varje sön- och helgdag, liksom veckomässa varje onsdag kl. 18.30. Ytterligare en gudstjänst firas de flesta sön- och helgdagar i någon av de övriga kyrkorna. Aktuell information beträffande tider och platser finns här i kalendern, på anslagstavlor vid kyrkorna, i lokaltidnignen Spegeln samt i lördagens predikoturer i Sydsvenskan.

Församlingshem finns i Staffanstorp, S:t Staffans församlingsgård, och i Kyrkheddinge, Prästgården. Församlingens personal kan man i allmänhet träffa på S:t Staffans församlingsgård. Vi driver också fyra förskoleavdelningar och öppen förskola.

Du är välkommen att vända Dig till oss om Du har frågor. Vi erbjuder också samtal med präster och diakoner, vilka har tystnadsplikt. Vi har många olika verksamhetsformer och mötesplatser, till vilka vi hälsar Dig välkommen. Pastorsexpeditionen står till tjänst med alla upplysningar. En del finns också samlat här på vår hemsida. Välkommen att ta kontakt med oss om det är något Du undrar över.

Församlingsinstruktionen är ett styrdokument som vi har fått godkänt av Domkapitlet i Lund. Du kan ladda ner och läsa vår församlingsinstruktion och Domkapitlets yttrande här.

S:t Staffans församlingsinstruktion (pdf)

S:t Staffans församlingsinstruktion - yttrande (pdf)

Läs gärna senaste numret av vårt församlingsblad: