Fåglar och noter på trådar, som ett notsystem.

Musik & kör

S:t Staffans församling har ett rikt och varierat musikliv. Vi arrangerar konserter, har temagudstjänster och ett flertal körer. Dessutom innehåller varje gudstjänst några väl valda psalmer som församlingen sjunger, postludium och ibland solister.

Sommarkvällsmusik

Musik och andakt varje söndagskväll klockan 18 i någon av våra vackra kyrkor mellan den 3 juli och 14 augusti 2022. Inget inträde.

Är du intresserad av att sjunga i kör eller att lära dig spela ett instrument? Då är du välkommen att ta kontakt med någon av församlingens kyrkomusiker. Körerna övar varje vecka under teminerna och för att få musik- och instrumentundervisning är det lämpligt att ta personlig kontakt.

Körer finns för olika åldrar, erfarenhet och sångstil. Det finns möjlighet för dig att få utveckla din sångröst, uppträda och vara en del av gemenskapen som det innebär att sjunga i kör. Körledarna är högutbildade och erfarna. Alla våra körer är utan kostnad.

Är du nyfiken på hur det är att sjunga i kör? Eller vill testa att få sjunga i byns vackraste byggnader med den mäktigaste akustiken? Vilken kör skulle passa dig?

Se fler smakprov på vår musikaliska verksamhet på http://www.youtube.com/ststaffan

Kör som sjunger och sträcker upp händerna.

Sommarkör

Passa på att sjunga i kör i sommar! Vi tränar vid fem tillfällen och avslutar med en allsångsgudstjänst. Det är gratis att vara med.

Tecknad bild med sjungande barn.

Körer för barn

Vi vill utveckla barnens naturliga sångglädje och låta dem växa i sin säkerhet. Körerna är avgiftsfria.

Sjungande stare med utbredda vingar.

Sång och musik för unga

Utifrån intresse och efterfrågan ger vi ungdomar möjlighet att sjunga och/eller spela instrument i grupp.

Sjungande sånglärka.

Sång och musik för vuxna

Församlingens körer deltar med sång i församlingens gudstjänster och vid konserter i både kyrkan och församlingsgården m.m. Alla körer är avgiftsfria. Du som vill sjunga/spela tillsammans med orgeln i gudstjänsterna är också välkommen att höra av dig till våra musiker.