Dop

Dopgudstjänsten är en glädjens och livets fest. Den som döps lyfts fram inför Gud som ger oss livet och som vill dela vår glädje över det.

Vi har dop i våra kyrkor både lördagar och söndagar. När ert barn skall döpas bokar ni en tid genom församlingsexpeditionen, 046-274 25 00.
Därefter inbjuds ni till ett samtal med den präst som skall förrätta dopet och tillsammans utformas gudstjänsten då ert barn döps. Val av psalmer och eventuella sånger görs tillsammans med präst och musiker.

Dopklänning kan lånas av församlingen. I församlingsgården i Staffanstorp och i Prästgården i Kyrkheddinge finns möjlighet att hyra lokal för dopkaffet. Fråga i samband med dopbeställningen. Lokalerna används till mycket och är ofta uppbokade långt i förväg.

Man kan döpas oavsett ålder. Det blir allt vanligare att ungdomar döps inför konfirmationen. Du som är 18 år och inte döpt får en inbjudan till dop. Du som är vuxen och inte döpt kan genom en samtalsgrupp beredas dop och kyrkotillhörighet. Även odöpta och ickemedlemmar kan medverka i församlingens verksamhet med sikte på växande tro och kommande dop.

Genom dopet blir man medlem i Svenska kyrkan.
Dopgudstjänsten är alltid kostnadsfri.