Skarpnäcks församling

Skarpnäcks församling är en församling i Svenska kyrkan med stort hjärta och framtidstro som lever med Gud i varje andetag. Se allt som händer i församlingen i kalendern längst ned på denna webbsida!

Adventstid i Skarpnäcks församling

Adventstiden är en glad tid när vi väntar på att fira Jesu födelse. Ordet advent betyder ankomst – en väntan på någon som ska komma. I Skarpnäcks församling blir det musik och gudstjänster medan vi väntar och längtar. Här hittar du också tips för dig som vill fira advent hemma.

4/12: "Sånger i adventstid"

Kom i julstämning genom att lyssna när kören Markus stämmor sjunger adventssånger i Hörsalen, Markuskyrkan. Det bjuds också gott adventsfika. Kostar inget och öppet för alla!

Trygga rum!

Efter manifestationen "Våra barn ska inte dö" vill vi i Skarpnäcks församling fortsätta bidra kring det gemensamma arbetet för att skapa ett tryggare samhälle. Församlingen har länge arbetat förebyggande och vi kommer att fortsätta skapa trygga rum för våra barn och unga att vistas i. Här kan du läsa ett urval av vårt arbete och den samverkan vi har med andra organisationer och föreningar.

Fira Nyår med Församlingen

Drop-in-dop/-vigsel på nyårsafton

Blev dopet aldrig av eller kändes det för krångligt eller dyrt att fixa bröllopsfest? Kom till vackra Markuskyrkan på nyårsafton så ordnar vi en nyårsafton att minnas! Det finns även några tider att förboka denna gång.

Dop

Dopet är en yttre bekräftelse av Guds kärlek till oss människor och ett välkomnande av en människa in i en gemenskap av människor, familjens och kyrkans. I Svenska kyrkan är traditionen att låta döpa nyfödda barn starkast, men det är möjligt att döpas i precis vilken ålder som helst, men man döps bara en gång i livet.

Gå med i Svenska kyrkan - bli medlem!

Är du redan medlem? Tack för att du är med. Om inte – tycker du att kyrkan står för något gott? Då är du välkommen som medlem för att stötta kyrkan i dess uppdrag. Det finns flera sätt att bli medlem men enklast är att skicka ett SMS till kyrkoherde Pia-Sophia Passmark 070-786 08 76 och skriva ”Jag vill bli medlem” så ringer hon upp dig.

Kontakt

Har du frågor om verksamhet kan du ringa 08-505 815 60. Där svarar någon som arbetar i service eller någon på kansliet.  Församlingsbokningen har öppet för bokning av dop, vigsel och begravning på tel: 08-505 815 01. Du kan också mejla skarpnack.bokning@svenskakyrkan.se.

Markuskyrkan i Björkhagen.

Markuskyrkan - St Mark's Church

Markuskyrkan, den unika byggnaden ritad av Sigurd Lewerentz, har öppet onsdag-söndag mellan kl 09.00-16.00 men just nu pågår bygget av en ny orgel vilket påverkar kyrkorummet. /St Mark's Church is open Wednesday-Sunday 09.00-16.00. At the moment we are buildning a new organ and parts of the church room are blocked off as a construction site.