Skarpnäcks församling

Skarpnäcks församling är en församling i Svenska kyrkan med stort hjärta och framtidstro som lever med Gud i varje andetag. Se allt som händer i församlingen i kalendern längst ned på denna webbsida!

Från 1 advent till nyårsdagen!

Välkommen att fira julens mysterium med oss! Allt är kostnadsfritt men kollekten på konserter går till ACTs julinsamling: Bryt en tradition!

4/12: Adventskonsert med blåsoktetten Flåset

Andra advent, 4 december kl 15.00, gästas Markuskyrkan av blåsoktetten Flåset som bjuder på härlig advents- och julmusik! Fri entré och inga biljetter men kollektinsamling till ACT Svenska kyrkans julkampanj ”Bryt en tradition.”

Jul i gemenskap 2022

Vill du dela julafton tillsammans med andra i Markuskyrkan i Björkhagen i år? Det blir ett traditionellt julfirande som startar i Hörsalen kl 12.00 där det bjuds god julmat, sång, dans kring granen och avslutas med samling kring krubban kl 14.00 inne i kyrkorummet. Gratis biljetter finns att hämta under perioden 29/11-15/12.

11/12: Lucia i Skarpnäcks församling

I midvinterns mörka tid lyser lucia upp med ljus och musik. Söndag 11 december 2022 är det två luciatåg i Markuskyrkan: kl 14.00 med församlingens yngsta barnkörer och kl 17.00 med de lite äldre barnkörerna. Kostar inget och öppet för alla men kom i tid!

14/12: Lunchkonsert med julmusik

Behöver du en paus efter du ätit din lunchlåda eller vill du bara ha en musikupplevelse mitt på dagen? Onsdag 14 december spelas en kortare julkonsert, cirka 20 minuter, i vackra Markuskyrkan, nu klädd i julskrud. Kom och tanka in stämningen!

17/12: Tillsammans för Skarpnäck: Julmys med Skarpnäcks församling

Kom och få en rejäl dos med julstämning inne på Markusplatsen under det gemensamma eventet ”Tillsammans för Skarpnäck!” Mellan kl 12-16 har Skarpnäcks församling dukat upp med julpyssel för stora och små, möjlighet att göra ditt eget julkort och så blir det aktiviteter för ungdomar med Crippa!

Kristen djupmeditation

Prova på kristen djupmeditation tillsammans med församlingens präst Patrik Ehrman på tisdagar klockan 08.00. Ingen förkunskap krävs, men kom gärna 07.45 för en kort introduktion. Kostnadsfritt och ingen föranmälan krävs.

Fira Nyår med Församlingen

Drop-in-dop/-vigsel på nyårsafton

Blev dopet aldrig av eller kändes det för krångligt eller dyrt att fixa bröllopsfest? Kom till vackra Markuskyrkan på nyårsafton 31 december 2022 så ordnar vi en nyårsafton att minnas tillsammans! Efter dopet och/eller vigseln bjuds ni på alkoholfritt bubbel med något sött till för att fira.

Kreativa timman

En verksamhet för dig som vill få utlopp för din kreativitet och som tycker om att testa på typer av hantverk. Varje tisdag kommer ledaren Birgitta att guida dig så att du får prova på olika uppdrag med hjälp av bland annat papper, band, lim, färg och återvunnet material för att skapa olika objekt som askar, kort, smycken och mycket annat. OBS! Inställt 5/12!

Gå med i Svenska kyrkan - bli medlem!

Är du redan medlem? Tack för att du är med. Om inte – tycker du att kyrkan står för något gott? Då är du välkommen som medlem för att stötta kyrkan i dess uppdrag. Det finns flera sätt att bli medlem men enklast är att skicka ett SMS till kyrkoherde Pia-Sophia Passmark 070-786 08 76 och skriva ”Jag vill bli medlem” så ringer hon upp dig.

Markusringarna

Markuskyrkan är den enda kyrkan i Stockholms stift som har manuell klockringning. Ringningen sköts manuellt varje helgdagsafton kl. 18, då det är helgmålsringning och varje söndag kl. 10.30, 10.45 och 11.00, samt inför gudstjänster övriga helgdagar. Just nu söker församlingen fler ringare, känner du dig kallad? Läs mer här.

Markuskyrkan i Björkhagen.

Markuskyrkan - St Mark's Church

Markuskyrkan, den unika byggnaden ritad av Sigurd Lewerentz, har öppet måndag-söndag mellan kl 09.00-16.00 men se gärna webbkalendern för aktuell information den dag du planerar besöket./St Mark's Church, the unique buildning designed by Sigurd Lewerentz is open Monday-Sunday 09.00-16.00 but please check the web calendar for the day you plan to come.

Kontakt

Har du frågor om verksamhet kan du ringa 08-505 815 60. Där svarar någon som arbetar i service eller någon på kansliet.  Församlingsbokningen har öppet för bokning av dop, vigsel och begravning på tel: 08-505 815 01. Du kan också mejla skarpnack.bokning@svenskakyrkan.se.

Tyck till om Skarpnäcks församling inför framtiden!

Skarpnäcks församling ska göra en ny församlingsinstruktion som kommer att gälla från och med 2024-2027. Nu har du möjlighet att påverka innehållet i den genom att svara på en enkät!