Skarpnäcks församling

Kontakt

Skarpnäcks församling Besöksadress: Helsingborgsvägen 51, 12153 JOHANNESHOV Postadress: Malmövägen 51, 12153 JOHANNESHOV Telefon: +46(8)50581500 E-post till Skarpnäcks församling Webbplats

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Skarpnäcks församling

Skarpnäcks församling är en församling i Svenska kyrkan med stort hjärta och framtidstro som lever med Gud i varje andetag. Det är alltid fullt med aktiviteter i vår församling och gemenskapen blir bättre om just du är med!

Konfirmationen ger dig en meningsfull tid med utrymme för reflektion genom samtal och diskussioner men också genom sång, lek och upplevelser. Läs om våra alternativ för dig som vill konfirmeras 2017. Anmälan öppnar kl 17.00 29 augusti och anmälningar tas endast emot via webben i år.

Konfirmation 2017

På tacksägelsedagen, söndag 9 oktober efter högmässan släpps årets Markushonung till försäljning. Just nu söker vi unga konstnärer som kan bidra med alster till årets etiketter - kanske blir det just din bild som kommer på en av burkarna!

Unga konstnärer sökes till årets honungsburkar!

Gemenskap: är för dig som är ledig mitt på dagen eller som vill ha ett sammanhang under lunchen. Vi har andakt, umgås och fikar eller äter tillsammans. Dessutom är det musik eller ett program, underhållning av något slag eller en föreläsning, ibland med gäster och ibland med personalen. HT startar 5 september - välkommen till en gemensam höst!

Gemenskap:

Församlingens hösttermin drar igång vecka 36 och från och med söndag 4 september är det söndagsmässa i Bagarmossens kyrka kl 11.00 och gudstjänst vid Markuskyrkan kl 15.00.

Ändrade platser för söndagarnas gudstjänster från och med söndag 4 september

Välkommen till en dag med existentiella samtal och kreativt skapande kring tankar och känslor kring vad som ger dig hopp och kraft i ditt liv, söndag 11 september. Den dagens tema i kyrkoåret är Döden och Livet, det på 11 september - en dag som många förknippar med kaos och rädsla. Hur hittar vi motkraften mitt i det svåra? Hur hittar vi hopp?

Genom livet och döden - Motkraft och hopp

12-13/9 är alla aktiviteter inställda och bokningen är stängd på
grund av personalutbildning, se även kalendariet.

Personaldagar 12-13 september 2016

12-13/9 är alla aktiviteter inställda och bokningen är stängd på grund av personalutbildning, se även kalendariet.

På en pilgrimsvandring vårdar du både kropp och själ och pilgrimsliv lockar allt fler. Nu startar Skarpnäcks församling upp pilgrimsvandringar och två tillfällen är redan inplanerade:  8/10 och 22/10,  anmäl dig redan idag!

Nu startar vi upp pilgrimsvandringar i församlingen!

På en pilgrimsvandring vårdar du både kropp och själ och pilgrimsliv lockar allt fler. Nu startar Skarpnäcks församling upp pilgrimsvandringar och två tillfällen är redan inplanerade: 8/10 och 22/10, anmäl dig redan idag!

Att yoga minskar stress och är allmänt välgörande för vår hälsa och välmående kan alla utövare av yoga vittna om. Under höstterminen kan du testa både yoga i Bagarmossen (start 19/9) och yogadans & meditation i Björkhagen (start 22/9). Även nybörjare är välkomna!

Testa yoga och yogadans i höst!

Renovering av Markuskyrkan - Renovation of St Mark's Church

Måndag18 april stängde kyrkan helt för besökare. All verksamhet fortgår som vanligt men kika gärna i kalendariet var vi håller hus! Because of the current renovation of the church we do not allow any visits inside any parts of the building of St Mark's Church.