Skarpnäcks församling söker präst

Söker du ett meningsfullt och utvecklande arbete i en stimulerande verksamhet där du dagligen får möjlighet att göra skillnad? Är du en nytänkande och engagerad präst med förmågan att få människor med dig? Då är detta en roll för dig! Tjänsten är heltid, tillsvidareanställning.

Skarpnäcks församling söker en präst som är lika bekväm med att jobba ”på fältet” som i högmässan och drivs av att stärka den kyrkliga identiteten hos människor.

Ort: Stockholm
Uppdragsgivare: Skarpnäcks Församling
Omfattning: Heltid

Arbetsbeskrivning:
Du förväntas arbeta med församlingen i fokus och bidra med nytänkande i strävan att verka både för det goda samhället och vara närvarande i livets alla skeenden.

I din roll så har du en stor del i församlingens konfirmandarbetslag, både i en av församlingens grupper såväl som utvecklingsarbetet inför framtiden. Du är en naturlig del av ungdomsarbetet och är med och leder våra unga ideella. Rollen innebär samarbete över professionsgränser och vänder sig främst till unga och unga vuxna. Självklart ryms sedvanliga viktiga prästuppgifter inom tjänsten då Skarpnäcks församling aktiv arbetar med Gudstjänstutveckling.

Skarpnäcks församling arbetar utifrån tre prioriteringar enligt vår församlingsinstruktion:
Torg före kyrkorum
Utsatt före etablerad
Vardag före helgdag.

Dessa prioriteringar är viktiga för församlingen och för att du ska trivas i rollen behöver du känna dig bekväm i dessa. Här hittar du hela församlingeinstruktionen och andra viktiga dokument i församlingen.

Vi erbjuder dig en arbetsplats som har båda fötterna på jorden och stora visioner, mycket kreativitet, engagerade kollegor samt både aktiva och närvarande församlingsbor. Vi har en omfattande församlingsverksamhet och du får förmånen att möta människor i alla åldrar och i många verksamheter och kyrkorum. Du kommer att ingå i ett arbetslag där alla hjälps åt, utan prestige, och där du får stora möjligheter att påverka din egen tjänst. Läs gärna mer om oss och vår fina verksamhet här på webben.

Kvalifikationer:
För att trivas i rollen behöver du vara prästvigd och ha minst tre års erfarenhet från en liknande tjänst. Du behöver vara uppskattad och trygg i din roll, målinriktad och trivas med att arbeta i team för att nå uppsatta mål. Vi förutsätter att du är väl förankrad i klassisk kristen tradition, har ett diakonalt förhållningssätt och ett stort intresse av att arbeta med och för församlingens barn, familjer och konfirmander.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vill att du har ett öppet och nyfiket förhållningssätt till din omgivning, är social av naturen och lever nära din egen lutherska tradition och i samklang med att du inte existerar i en omvärld utan i en samvärld. Som person är du lugn, stresstålig och strukturerad. Vi förutsätter att du även är en positiv, engagerad och orädd person.

Om Skarpnäcks Församling:
Skarpnäck är en stadsdel i Stockholms kommun där det bor drygt 45 000 personer. Av dessa är cirka 23 000 medlemmar i Svenska kyrkan. Skarpnäcks församling har 43 anställda och verksamheten finns i Bagarmossens kyrka och i Björkhagen, där den vackra Markuskyrkan och församlingens kansli ligger. Budgeten omsluter cirka 40 miljoner kronor.

Sista ansökningsdag: Skicka din ansökan senast den 10 november 2019.
Urval och intervjuer kommer att ske löpande, ansök därför gärna så snart som möjligt.

För information: Maria Holmberg: maria.a.holmberg@svenskakyrkan.se

Välkommen med din ansökan!

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.