Vuxenkörer

Vuxenkörerna erbjuder allt från lättsam körsång för ovana, till en blandad repertoar, klassiskt, jazz och mera modernt för vana körsångare.

HÖSTTERMINEN 2022

Markuskyrkans damkör Vox Marci

Övar: Tisdagar 18.30–21.00 i Markuskyrkan.
Om kören: En damkör som sjunger musik alltifrån Palestrina till moderna tonsättare. Kören sjunger regelbundet vid gudstjänster och på konserter.

Vox Marci har samarbetat med flera sångare och musiker och medverkar även ibland tillsammans med Markuskyrkan kammarkör.

Är du intresserad att sjunga med oss?  Kontakta körledare Åsa Schmidt asa.schmidt@svenskakyrkan.se eller mobil 070-786 08 64 för ytterligare information.

Markuskyrkans kammarkör

Körledare: Eva Karpe 08-505 815 24 eller eva.karpe@svenskakyrkan.se
Övar: Onsdagar kl 19.00 i Markuskyrkan.
Om kören:
Markuskyrkans kammarkör är en blandad vuxenkör med cirka 30 medlemmar. Kören har en bred repertoar och har bl a sjungit ”Requiem” (W. A. Mozart),  ”Sacred Concert” (D. Ellington) och ”Den Svenska Mässan” (J. H. Roman). Kören har även samarbetat med jazzpianisten och kompositören Steve Dobrogosz och har sjungit ”Mass”, ”Christmas Cantata” samt ”Gospels” av och med Steve Dobrogosz. Välkommen att kontakta körledare Eva Karpe för mer information. Läs också på: Kammarkörens hemsida

Markus stämmor

Körledare: Eva Karpe, 08-505 815 24 eller eva.karpe@svenskakyrkan.se
Övar: Varannan måndag, ojämna veckor, kl 12.00 i Markuskyrkan.
Om kören: Seniorkör för dig från 60 år som sjunger vid gudstjänster i församlingen. Det är god gemenskap och stor sångglädje i gruppen! Välkommen att kontakta körledare Eva Karpe för mer information. 

 

Kör som sjunger.