Barn- och ungdomskörer

Skarpnäcks församling har ett rikt utbud för alla sångglada barn! Att sjunga sjunga är roligt och utvecklande på många sätt. Barnet får lära känna sin röst och utveckla den genom hållning, andning, tonbildning, gehörsträning och gestaltning. All verksamhet är kostnadsfri.

HÖSTTERMINEN 2022

5-6 år: Minisar i Bagarmossen

Tid: Minisar övar tisdagar kl 15.45-16.15.
Plats: Bagarmossens kyrka, Lagaplan 6. T-Bagarmossen.
Om kören: Minisarna är i en ålder då det är svårt att sitta still hela tiden när man sjunger. Därför använder vi mycket rörelsesånger. Tanken är att det ska vara roligt att sjunga och att barnen ska känna sig hemma i kyrkan. Frukt serveras till körbarnen kommer cirka 15 minuter innan kören börjar.
Körledare: Anne Öberg.
Information: Kontakta Anne på tel 08-505 815 72 eller via mejl: anne.oberg@svenskakyrkan.se

7-8 år: Miniorer i Bagarmossen

Tid: Minisar övar tisdagar kl 16.30-17.15.
Plats: Bagarmossens kyrka, Lagaplan 6. T-Bagarmossen.
Om kören: Miniorerna sjunger en blandad repertoar med mycket rörelser i sångerna för att bland annat framträda i kyrkan. Frukt serveras till körbarnen kommer cirka 15 minuter innan kören börjar.

9-12 år: Storisar i Bagarmossen

Tid: Storisarna övar onsdagar kl 16.30-17.30.
Plats: Bagarmossens kyrka, Lagaplan 6. T-Bagarmossen.
Om kören: Detta är en kör för barn som är för stora för Minisarna och Miniorerna. I Storisarna lär vi oss att sjunga som en kör, men också känna sej hemma i kyrkan. Våra flesta framträdanden är i Bagarmossens kyrka. Ostsmörgås serveras till körbarnen kommer cirka 20 minuter innan kören börjar.

BJÖRKHAGEN

5-6 år: Markuslejon i Björkhagen

Tid: Markuslejonen övar onsdagar kl 16.00-16.40.
 Markuskyrkan, Malmövägen 51. T-Björkhagen
Om kören: MarkusLejon är i en ålder då det är svårt att sitta still hela tiden när man sjunger. Därför använder vi mycket rörelsesånger. Tanken är att det ska vara roligt att sjunga och att barnen ska känna sig hemma i kyrkan.
Körledare: Åsa Schmidt.
Information: Kontakta Åsa på: asa.schmidt@svenskakyrkan.se eller 08-505 815 51.

7-8 år: Barnkören

Tid: Barnkören övar torsdagar kl 15.30-16.30.
Plats:
Markuskyrkan, Malmövägen 51. T-Björkhagen.
Om kören: Vi sjunger sånger vi kan och lär oss nya. Vi tränar rösten på ett lekfullt sätt och sjunger i ca 35 minuter. Du är mycket välkommen och ta gärna med dig en sångkompis! Frukt serveras från kl 15.30.
Körledare: Joel Bjelkeborn.
Information: Kontakta Joel på tel 08-505 815 43 joel.bjelkeborn@svenskakyrkan.se

9-12 år: Diskantkören

Tid: Diskantkören övar tisdagar kl 16.00-17.00.
Plats:
Hörsalen i Markuskyrkan, Malmövägen 51. T-Björkhagen.
Om kören: Vi sjunger sånger vi kan och lär oss nya. Vi tränar rösten på ett lekfullt sätt i ungefär 60 minuter. Du är mycket välkommen och ta gärna med dig en sångkompis! Fika serveras från kl 15.30.
Körledare: Åsa Schmidt.
Information: Kontakta Åsa på: asa.schmidt@svenskakyrkan.se eller 08-505 815 51.

10-13 år: Markus Tweens

Tid: Markus Tweens övar torsdagar kl 17.00-18.00.
 Markuskyrkan, Malmövägen 51. T-Björkhagen
Om kören: För dig i klass 5-7. Alla är välkomna, du behöver inte vara bra på att sjunga bara du tycker det är kul. Vi bestämmer mycket tillsammans vad vi sjunger.
Du behöver inte bestämma dig för hela terminen utan det går bra att prova och kolla läget. Fika serveras från kl 16.00.
Körledare: Joel Bjelkeborn.
Information: Kontakta Joel på tel 08-505 815 43 eller via mejl: joel.bjelkeborn@svenskakyrkan.se

14-20 år: Ungdomskören

Tid: Ungdomskören övar torsdagar kl 18.30-20.15.
Plats: Markuskyrkan, Malmövägen 51. T-Björkhagen.
Om kören: Vi sjunger blandade låtar, pop, UG-hits, mm. Vi bjuder på fika. Det är bara att dyka upp om du är intresserad! Vid frågor kontakta körledare Joel eller skicka ett DM till kyrkjoel på Instagram.
Körledare: Joel Bjelkeborn
Information: Kontakta Joel på tel 070-786 08 51 eller via mejl: joel.bjelkeborn@svenskakyrkan.se

All körverksamhet är kostnadsfri!