Ekonomiskt stöd

Hos församlingen finns möjlighet att få stöd i kontakt med kommunens budget- och skuldrådgivning och hjälp med att göra en hållbar hushållsbudget. Det finns också möjlighet att ansöka om viss ekonomisk hjälp genom fonder.

Alla är välkomna till Skarpnäcks församling oavsett plånbokens storlek. Alla verksamheter, samlingar och måltider är avgiftsfria och kostar inget, de som är medlemmar har betalat genom sin medlemsavgift.

Skarpnäcks församling vill stötta dig som befinner dig i en ekonomiskt utsatt situation. Om du vill ha hjälp med din vardagsekonomi kan någon av diakonimedarbetarna ge dig stöd och råd. Vi kan till exempel hjälpas åt att upprätta en hushållsbudget. Behöver du mer hjälp  kan församlingen tillsammans med dig kontakta kommunens budget- och skuldrådgivning.

Församlingen delar aldrig ut akut ekonomiskt stöd.

FONDANSÖKAN
För dig som är ekonomiskt behövande hjälper församlingen även till med ansökningar till nedanstående kyrkliga fonder.

Vem kan söka fonder?
För att kunna söka fonder behöver du ha en årsinkomst före skatt som understiger 190 400 kr, 256 000 kr för sambor eller gifta samt 47 600 kr per barn i en barnfamilj. För att kunna ansöka om fondmedel behöver du bo i Skarpnäcks församling. Här kan du se vilken geografisk församling du bor i genom att skriva in din adress(sidan öppnas i ett nytt webbfönster)

Tänk på att ansökan kräver flera olika underlag som kan ta lite tid att sammanställa så det är viktigt att vara ute i god tid.

• Hedvig Eleonora församling – Ansökningstiden pågår hela året. Beslut och utbetalning sker ca 5 ggr/år. Den som fått medel ur stiftelsen behöver dock vänta 12 månader innan ny ansökan kan göras.
  • Alfred och Alma Christensens minnesstiftelse – Ansökningstiden öppnar igen under april 2022. Endast kvinnor kan ansöka till Alfred och Alma Christensens stiftelse. (lägg längst ned)
  • Stockholms stifts stiftelser – Ansökningstiden öppnar i maj och pågår till 30 september. Ansökningar till Stockholms stifts stiftelser kräver medlemskap i Svenska kyrkan eller annat kristet samfund.
  • Hilma Nilssons stiftelse – Ansökningstiden är öppen till och med 15 september 2021. För gifta eller sambos får årsinkomsten inte överstiga 238 000 kr.

Hur söker jag fonder?
Vill du veta mer om att söka fondmedel? Kontakta Helena Böling, administrativ assistent via telefon: 08 505 815 01 måndag till fredag kl 09.00-11.00.