Dopet - När du får barn

Grattis! Att bli förälder är fantastiskt. Att få ansvaret för ett nytt litet liv är omtumlande och berör djupt.

Närbild på ett barn som får dopvatten på huvudet, fokus på handen och vattnet

Att bli förälder är den största utmaning en människa kan få. Att sätta gränser och ge frihet i lagom blandning är inte lätt. Ni har en spännande resa framför er.

För dig som förälder kan dopet vara ett tecken på tacksamhet, att du har fått bli förälder till just denna lilla människa. I dopet finns löftet om att Gud är med under livets alla dagar, oavsett vad som händer.

Boka dop

För bokning av dop ring: 08-505 815 01, telefontiden för bokningen är måndag-fredag kl 9-11 eller maila skarpnack.bokning@svenskakyrkan.se.

Efter överenskommelse med tjänstgörande präst finns möjlighet till dop i hemmet eller annan plats.

Det går också bra att ha dopet i en annan församling än din hemförsamling. Då kontaktar du den församling där dopet ska äga rum. Kontaktuppgifter till alla Svenska kyrkans församlingar hittar här.

Dopklänning finns att låna. Lokal till dopkaffe finns också att låna i mån av plats och tid.