Välkommen till Svenska kyrkan - Halmstads församling!

Församlingen arbetar i tre områden:

Martin Luther/Andersberg, S:t Nikolai/Olaus Petri och Kärleken/Holm/Övraby.
Kom som du är, till våra kyrkor, gudstjänster, konserter och andra aktiviteter - ta del av gemenskap och glädje. Vi hoppas du får något med dig på din resa genom livet och kanske du också får med dig något som fördjupar din tro och ditt engagemang. Du är alltid lika välkommen!

När mynten i kollekten är utländska eller ogiltiga – vad gör vi då?
Lotterna finns att köpa från första advent till sista december.

Mynten blir konst – och hjälp till gatubarn

När mynten i kollekten är utländska eller ogiltiga – vad gör vi då? För första gången har församlingen låtit en konstnär få fria händer att skapa något nytt. Verk som blir vinster i ett av julkampanjens lotterier. – Det var både bitterljuvt och häftigt att börja ta i mynten, säger Ulrika Steijner Olsson, konstnär och hantverkare. Lotterna finns att köpa från första advent till sista december.

Och fler volontärer är välkomna!

Välkommen att bli volontär!

"Det är omväxlande och intressant, jag får kontakt med människor i olika åldrar, från olika delar av världen." Mona-Lill Lundahl är en av dem som engagerat sig som volontär i Andersbergskyrkans språkcafé. Och fler volontärer är välkomna!

Här kan Du läsa och ladda ner aktuell information för
månaden eller säsongen.

Händer i församlingen

Här kan Du läsa och ladda ner aktuell information för månaden eller säsongen.

Klart med bidrag för renoveringar

Halmstads församling får nästa år 2,5 miljoner i bidrag för kyrkrenoveringar, knappt hälften av den beräknade totala kostnaden. Bland projekten finns byte av fönster i Martin Luthers kyrka och församlingshem.

Hillan och Harry Winbergs fond

Av Halmstads församling förvaltad fond utdelas medel till kyrkotillhöriga i församlingen två gånger per år.

Välkommen till samtalsmottagningen för unga

Behöver du en trygg person att prata med? Hos oss finns ”Kyrkans samtalsmottagning för unga” – gratis för dig mellan 14 och 25.