kyrkfönster i klara färger föreställande Jesus och Maria.
Foto: Tommy Hvitfeldt

Halmstads församling

Välkommen till Svenska kyrkan - Halmstads församling. Församlingen består av tre områden; Martin Luther/Andersberg, S:t Nikolai/Olaus Petri och Kärleken/Holm/Övraby.

En mötesplats för alla

Kom som du är och ta del av gemenskap och glädje. Vi hoppas du får något med dig på din resa genom livet och kanske du också får med dig något som fördjupar din tro och ditt engagemang. Kyrkorummen är öppna för dig.

Sommartider för telefonväxeln 1 juli-11 augusti

Växeln är öppen vardagar klockan 9:00-11:30. Telefon 035-282 20 00.

Sommartider och aktiviteter

Välkommen till Halmstads församling i sommar. Vi erbjuder många saker att göra och besöka. Läs mer om vad som händer ...

Ett uppdukat frukostbord. På bordet ligger en tidning med korsord och en sommarmusikfolder.

Sommarmusik 2024

98 tillfällen att sitta ner och njuta av sång och musik i våra kyrkor och kapell denna sommar. En paus från vardagen. En del av semestern. Välkommen - vem du än är!

Mönster med duvor

Hopp - en sommarutställning i S:t Nikolai kyrka

Det är mycket roligt att åter välkomna Halmstad Art & Design och Galleri/Ateljé Trappan för en stor utställning i S:t Nikolai kyrka! Sommarens utställning har temat Hopp.

Ett gäng ungdomar i vita konfirmandkåpor. Två killar tittar in i kameran.

Konfirmation 2024/2025

Du som är född 2010 nu är det din tur! Kom och ta reda på vad kristen tro handlar om och vad den kan betyda just för dig! Här kan du läsa om de olika alternativ som finns och anmäla dig. Möjlighet att anmäla sig till höstens grupper kommer inom kort

Martin Luthers musikfestival 2024

Årets festival äger rum den 22 september - 29 september och bjuder på sju konserter under en intensiv vecka. Det blir spännande genreöverskridande musik som framförs i Martin Luthers kyrkas unika kyrkorum. Välkommen!

Drop in-dop och vigsel i Kärlekens kyrka

Kom det annat i vägen när ert barn var yngre? Eller känns det för stort och omständigt att anordna ett dopkalas? Vill ni ha ett litet intimt och ändå storslaget bröllop. Ingen planering, bara kärlek (och giltig hindersprövning). Drop in-dagen den 7 september är en möjlighet att komma till kyrkan för att döpa sitt barn eller gifta sig utan föranmälan.

Retreat/Församlingsresa till Tallnäs

Välkommen att följa med på Retreat till Tallnäs Stiftsgård. Dagar av god gemenskap, stillhet, måltider, bön, promenader, bibelmeditation och möjlighet till enskilda samtal med präst eller diakon. En möjlighet till rekreation i vacker miljö. Dagarna omsluts av retreatens läkande tystnad och bön.

Verksamheter

Barn

Svenska kyrkan i Halmstad har en stor och varierande verksamhet för barn, som spänner från aktiviteter för föräldralediga med spädbarn till grupper för barn i skolåldern.

Två unga tjejer sitter och skrattar tillsammans.

Ung

Här hittar du verksamhet för dig som är ungdom och ung vuxen. Ungdomsgrupp, konfirmation och 18+.

En grupp människor skrattar och klappar händer.

Vuxen

I församlingen finns många verksamheter som främst riktar sig till vuxna. Självklart är alla åldrar välkomna till de flesta verksamheter och gudstjänster, men här finns några länkar samlade till sådant som vi tror kan vara intressant för dig som är vuxen i kyrkan.

En skrattande manlig diakon och en äldre kvinna.

Diakoni – Kyrkans sociala arbete

Diakoni är kyrkans sociala arbete. Det diakonala arbetet omfattar alla som vistas i församlingen, det vill säga oavsett om du bor, arbetar eller går i skolan här.

Kyrkan är öppen för dig

Kyrkan är öppen för dig

Vill du sitta ned en stund i kyrkan, tända ett ljus, be en bön? Välkommen in!

Sjömanskyrkan

300 meter ifrån Halmstad station, på Strandgatan 5 vid gästhamnen, hittar du Café Sjömanskyrkan, en mötesplats som erbjuder olika verksamheter under våren 2024. Välkommen till vårt café och samlingspunkt vid Nissans kant.

Den digitala kyrkan

Appar på en telefon

Sociala medier

Halmstads församling finns på sociala medier. Här hittar du olika kanaler där du kan följa delar av verksamheten.

Aktuell information om våra verksamheter i appen Kyrkguiden

I appen Kyrkguiden ser du Svenska kyrkans verksamheter och kyrkor i din närhet.

Det finns någon som lyssnar.

Samtalsmottagning för unga

Behöver du en trygg person att prata med? Kontakta ”Kyrkans samtalsmottagning för unga” – gratis för dig mellan 14 och 25.

En manlig präst pratar i mobiltelefon.

Jourhavande präst

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

Någon knappar på sin mobiltelefon.

Vi finns här för dig!

Är du orolig, behöver du prata med någon? Det finns präst och diakon att samtala med. Kontakta vår växel 035-282 20 00 som hjälper dig.

Se och läs om vad som händer i Halmstads församling

Händer i församlingen

Här kan du läsa och ladda ner aktuell information för månaden eller säsongen.

Ny församlingstidning

I helgen landade Livet i Halmstads församling i brevlådorna i alla hushåll som ligger inom församlingens gränser. Här kan du läsa tidningen online och också ladda ner en tillgänlighets-anpassad pdf som kan läsas av skärmläsare.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Över 6 miljoner är med i Svenska kyrkan. Detta gör att vi kan hjälpa utsatta människor i Sverige och resten av världen. Välkommen att bli medlem du också!

Så hanterar vi dina personuppgifter

Svenska kyrkan välkomnar Dataskyddsförordningen. Respekten för varje människas integritet är en del av vår identitet som kyrka. Vi vill vårda det förtroende som du som medlem eller anställd, förtroendevald och ideell medarbetare ger oss genom att hantera dina personuppgifter på ett tryggt och säkert sätt.