kyrkfönster i klara färger föreställande Jesus och Maria.
Foto: Tommy Hvitfeldt

Välkommen till Svenska kyrkan - Halmstads församling. Församlingen består av tre områden; Martin Luther/Andersberg, S:t Nikolai/Olaus Petri och Kärleken/Holm/Övraby.

En mötesplats för alla

Kom som du är och ta del av gemenskap och glädje. Vi hoppas du får något med dig på din resa genom livet och kanske du också får med dig något som fördjupar din tro och ditt engagemang. Kyrkorummen är öppna för dig.

NYHETER

En röd tegelbyggnad och barn som leker i snön.

Hjärtats förskola

Augusti 2023 öppnar Halmstads församlings nya förskola. Hjärtats förskola på Kärleken. Redan nu finns det möjlighet att ställa ditt barn i kö.

Bildrikt talat

Utställning med vår nya Ärkebiskop Martin Modéus bilder i S:t Nikolai kyrka under november och december.

ADVENT OCH JUL

Fyra ljus brinner i en adventsljusstake.

Välkommen till kyrkan under advent och jul

I Svenska kyrkan Halmstads församling firar vi advent och jul på många sätt: Mycket musik med älskade julsånger. Lucia och samling vid krubban. Och midnattsmässa under julnatten, som är en höjdpunkt för många. Här hittar du det som händer under advent och jul.

Kallställda lokaler i Halmstads församling.

Energisituationen i Europa är kraftigt ansträngd, vi kan förbättra situationen och hjälpa varandra genom att minska vår elanvändning.

Det finns beräkningar att om man i hela Sverige skulle sänka elförbrukningen med bara 10% så skulle elpriset bli betydligt lägre för alla. Halmstads församling ser nu över sin egen elförbrukning för att visa solidaritet, spara på medlemmarnas pengar och bidra till en mer hållbar framtid.

Som en konsekvens av detta så kallställs Sperlingsholms kyrka, Gerekegården och Kyrkans hus till och med 31 mars.

Dessutom sänks temperaturen till 18 grader i våra större lokaler.

Gudstjänster och konserter som traditionsenligt brukar hållas i Sperlingsholms kyrka under advent och jul pausas eller flyttas till övriga kyrkor under 2023.

Kyrkan är öppen för dig

Vill du sitta ned en stund i kyrkan, tända ett ljus, be en bön? Välkommen in!

Sjömanskyrkan

300 meter ifrån Halmstad station vid på Strandgatan 5 vid gästhamnen i ett ljusblått hus hittar du Café Sjömanskyrkan. Cafét är öppet under vissa vardagar och vissa söndagar vid gudstjänst.

Någon tar soppa ur en stor kastrull.

Sopplunch

Välkommen att dela en stunds gemenskap över en rykande varm tallrik soppa. Kostnad för soppan är 40 kronor.

Den digitala kyrkan

Händer som håller en telefon som visar en digital andakt.

Digitala andakter

Det är inte alltid man har möjlighet att ta sig till kyrkan när det är gudstjänst. Här hittar du digitala femminuters-andakter från våra kyrkor att se hemma från soffan.

Appar på en telefon

Sociala medier

Halmstads församling finns på sociala medier. Här hittar du olika kanaler där du kan följa delar av verksamheten.

Samtalsmottagning för unga

Behöver du en trygg person att prata med? Kontakta ”Kyrkans samtalsmottagning för unga” – gratis för dig mellan 14 och 25.

En manlig präst pratar i mobiltelefon.

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

Någon knappar på sin mobiltelefon.

Vi finns här för dig!

Är du orolig, behöver du prata med någon? Det finns präst och diakon att samtala med. Kontakta vår växel 035-282 20 00 som hjälper dig.

En gåva för världen

För allas rätt till ett värdigt liv. Din gåva gör skillnad.

Bli månadsgivare

Se och läs om vad som händer i Halmstads församling

Händer i församlingen

Här kan du läsa och ladda ner aktuell information för månaden eller säsongen.

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.

Så hanterar vi dina personuppgifter

Svenska kyrkan välkomnar Dataskyddsförordningen. Respekten för varje människas integritet är en del av vår identitet som kyrka. Vi vill vårda det förtroende som du som medlem eller anställd, förtroendevald och ideell medarbetare ger oss genom att hantera dina personuppgifter på ett tryggt och säkert sätt.