Kyrkan - en resurs för skolans undervisning

Välkommen att ta kontakt med våra pedagoger som erbjuder bl.a. temavandringar, guidningar i våra kyrkor eller som gärna kommer på besök till er skola.

Vi försöker hitta vägar som är ömsesidigt respektfulla och som bidrar positivt till både skola och kyrka. Halmstads församling vill vara en resurs och ett komplement till skolans arbete kring livsåskådning, jämlikhet, respekt och rättvisa för F – åk 9. Våra upplägg är icke-konfessionella, grundade i Lgr11, och kostnadsfria.

Martin Luthers kyrka

Påskspel i Martin Luthers kyrka
Häng med och hör om den första kristna påsken, den berättelse som ligger till grund för vår påsk idag. Vi visar berättelsen genom en enkel dramatiserad vandring tillsammans i vår kyrka. Efter vandringen bjuder vi på kyrkfika.
Riktar sig till: 4 – 5 åringar i förskolan, f-klass, åk 1 och åk 2.
Tiderna vi kan erbjuda är: kl 8.45, kl 9.30 eller kl 10.15 på någon av följande dagar: måndag 31 mars, måndag 4 april, torsdag 7 april och fredag 8 april.

Hjälp oss att leta efter kyrkråttan i Martin Luthers kyrka!
Kyrkråttan är en pedagogisk rundvandring i vår spännande ovanliga kyrka. Vi letar efter kyrkråttan och med letandets hjälp gör vi stopp för att berätta om olika inredningar och symboler som finns i vår unika plåtkyrka.
Riktar sig till: ca 4 – 6 år (förskolor och f-klass).

Kyrkdetektiven!
Kom och utforska den unika plåtkyrkan, Martin Luthers kyrka. Tillsammans letar vi upp och tar reda på vad de olika sakerna i kyrkan är och vad de står för. Ni får även höra om själva kyrkans historia.
Riktar sig till: åk 2

Enkla guidningar eller andra önskemål!
Om ni bara vill komma och få enkel guidning av den unika plåtkyrkan Martin Luthers kyrka eller om ni vill ha hjälp med något så är ni välkomna att höra av er.

För mer information och tidsbokning MARTIN LUTHERS KYRKA:
Lise-Lotte Johansson, församlingspedagog
tel 035-282 21 41 liselotte.johansson2@svenskakyrkan.se

S:t Nikolai kyrka

Guidade turer i S:t Nikolai kyrka
Är ni på stadsvandring med klassen för att ni läser om Halmstads historia? eller av någon annan orsak vill besöka kyrkan. Då finns vi här för att möta er, vi kan erbjuda guidad tur runt i kyrkan för att berätta mer om dess historia. Vill ni ha en guidad tur eller bara ett möte med någon av oss som arbetar i kyrkan så välkommen att höra av dig.

Påskvandring
Påskvandring kring våra påskbord, där vi tillsammans får se och samtal om varför kyrkan firar påsk.
Riktar sig till åk f-klass-3. Anmälan sker till: jasmine.ytterstedt@svenskakyrkan.se

Symbolvandring i S:t Nikolai kyrka
Det finns mycket symbolik i kyrkorummet som berättar om den kristna tron, Läser ni om kristendomen i religionsundervisningen kan vi erbjuda er en symbolvandring i den katedralsliknande kyrkan vid Stora torg. Vill man boka en symbolvandring hör man av sig så bestämmer vi en dag och tid som passar. Givetvis är ni alltid välkomna för att själva strosa runt i kyrkan.

Via Dolorosa
En fotoutställning om mobbing av Elisabeth Ohlson Wallin och Västerås stift.
Under perioden 27/2-18/4 visas utställningen i S:t Nikolai kyrka. Bilderna, som är skapade i samarbete med en stjätteklass klass i Västerås, bygger på berättelsen  ”Via Dolorosa” – Lidandets väg. Berättelsen om Jesu lidande, död och uppståndelse.

Halmstads församling bjuder in skolklasser i åk 4-9 att ta del av utställningen, för att genom den och kyrkans påskberättelse få en möjlighet att skapa diskussion bland eleverna om mobbing och social exkludering. Från v. 9 – v. 14 har ni möjlighet att boka in er klass måndag–onsdag förmiddag. Ni bokar in er under en timme och vi kommer gemensamt överens om tid, under den timmen ingår en workshop.

För mer information och tidsbokning S:t Nikolai kyrka:
Jasmine Ytterstedt, fritidsledare jasmine.ytterstedt@svenskakyrkan.se

Kärleken- Holm- och Sperlingsholms kyrka

Vi ordnar studiebesök efter era önskemål
Kanske vill ni titta på någon av våra fina kyrkor, testa att spela orgel, ha en sångsamling och tända ljus. Eller varför inte testa någon av våra givna succéer; ”husförhör”, påsk- och julspel. I vår finns det möjlighet att boka påskspel
vecka 14.

För mer information och tidsbokning Kärlekens-, Holms- och Sperlingsholms kyrka:
Birgitta Borslöv, barnpedagog
tel 035-282 21 08 birgitta.borslov@svenskakyrkan.se

Stefan Westerberg, församlingspedagog
tel 035-282 21 04 stefan.westerberg@svenskakyrkan.se

Åsa Ekheimer, barnpedagog
tel 035-282 21 09 asa.ekheimer@svenskakyrkan.se

För dig som är pedagog

Ibland ställs vi plötsligt inför livets skörhet. Någon drabbas av sjukdom, död eller andra livskriser. Kyrkan har lång erfarenhet av samtal och vi finns gärna med som stöd för klasser eller för hela skolan. Vi kommer gärna och besöker er.

Påskspel för barn och ungdom

Här kan du följa påskens berättelse och budskap i digitala påskvandringar för olika åldrar. Välkommen!