Foto: IKON

Dop Konfirmation Vigsel Begravning

DOP - KONFIRMATION - VIGSEL - BEGRAVNING Kyrkan finns för Dig genom hela livet, från att välkomna ett barn in i Guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Genom dopet välkomnar vi en ny människa i kyrkans gemenskap.
I konfirmationen firar vi våra konfirmander som vuxit upp och nu bekräftar sitt dop.
Vigseln är en symbolisk och vacker högtid. I vigselakten uttrycker och bekräftar två människor inför Gud sin kärlek till varandra och vilja att vandra genom livet tillsammans.
När någon går bort hjälper begravningsgudstjänsten oss att ta ett värdigt och högtidligt farväl.

Läs mer på följande sidor och välkommen att kontakta oss.
Telefon och öppettider finns under rubrik "Halmstads församling"

 

Dop

Ni nyblivna föräldrar.... Du som inte döptes när du var riktigt liten men som vill bli döpt nu.... Du som fick vänta med ditt dop tills du kunde bestämma själv.... Du som längtar efter dopet....

Vuxendop

Många döps senare i livet, ofta i samband med konfirmation. Dock döper Svenska kyrkan aldrig om någon. Detta innebär att den som döpts i annan kristen kyrkas ordning och vill bli medlem i Svenska kyrkan inte blir döpt en gång till. En gång döpt - alltid döpt!

en kille i konfirmandkåpa som står och ler in i kameran.

Konfirmation 2022/2023

Du som är född 2008 nu är det din tur! Kom och ta reda på vad kristen tro handlar om och vad den kan betyda just för dig! Här kan du läsa om de olika alternativ som finns och anmäla dig.

Ett brudpar som håller hand.

Vigsel

Vigseln, eller som de flesta säger bröllopet, mellan två människor är ett uttryck för kärleken och viljan att dela livet med varandra. I vigselgudstjänsten avger brudparet löften till varandra och församlingen ber om Guds välsignelse över parets liv tillsammans.

Begravning

Begravning

När någon nära avlidit så förändras ens liv. Du som anhörig kan få stöd och hjälp av kyrkan på många olika sätt, både före, under och efter begravningen. Här har vi samlat sådant som kan vara till hjälp när någon närstående avlider

Ingen får använda Spotify i kyrkan längre

Från den 1 april får bara privatpersoner använda Spotify. Ingen musik från Spotify vid dop, bröllop eller begravning. Däremot går det spela köpt musik via CD-skiva eller iTunes.