Halmstads församling

Prata med oss

Kontakt

Halmstads församling Besöksadress: Kyrkogatan 11, 30242 Halmstad Postadress: Box 261, 30107 Halmstad Telefon: +46(35)2822000 E-post till Halmstads församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Dop

Ni nyblivna föräldrar.... Du som inte döptes när du var riktigt liten men som vill bli döpt nu.... Du som fick vänta med ditt dop tills du kunde bestämma själv.... Du som längtar efter dopet....


I Svenska kyrkan döps både barn, ungdomar och vuxna. Genom att döpas i Svenska kyrkans ordning tillhör den döpte Svenska kyrkan.

Dopet är ett av kyrkans sakrament

Det betyder att dopet är en helig handling instiftad av Kristus, där Gud genom jordiska medel ger människan del av det himmelska livet. Det kristna dopet sker alltid med vatten och i Faderns, Sonens och den heliga Andens namn. Dopet gäller en gång för alla och behöver aldrig göras om.


Dopdag och kyrka

Er präst tar kontakt med Er för ett hembesök med samtal om dopets innebörd och dopgudstjänstens praktiska förberedelser. Ibland är dopet en del av församlingens huvudgudstjänst men en del församlingar håller särskilda dopgudstjänster. Dopgudstjänstens ordning finns i den svenska psalmboken. Varje år döps drygt 70 procent av alla födda barn enligt Svenska kyrkans ordning.

Odöpta ungdomar som deltar i konfirmandarbetet döps före sin konfirmation. Svenska kyrkan erbjuder också vuxna som ännu inte är döpta undervisning om kyrkans tro, bekännelse och lära som förberedelse för dop. Svenska kyrkan är det trossamfund i Sverige som döper flest vuxna.

Svenska kyrkan erkänner alla andra kristna dop. Omdop förekommer inte.

Dopuppföljning - att växa med oss

Församlingarna erbjuder förskoleverksamhet och vill ge barnen en trygg miljö där de upplever gemenskap, närhet, ansvar, delaktighet och solidaritet i kristen anda. Det sker genom undervisning, lek och allvar under ledning av kvalificerade och utbildade pedagoger. Läs mer under din församling.

Välkommen att kontakta någon av våra expeditioner

Information om öppettider och telefonnummer finns under rubriken Halmstads församling.