Sjukhuskyrkan
Foto: Anita Bergman

Sjukhuskyrkan

Hallands sjukhus Halmstad, Lasarettsvägen. Huvudentrén, målpunkt G eller ingång 19 målpunkt G.

Under den rådande situationen firar vi inte gudstjänst på sjukhuskyrkan utan hänvisar till SVR P1 kl 11.03 och SVT2 kl 10.00.

Du är varmt välkommen till vårt kapell som är öppet dygnets alla timmar eller att kontakta sjukhuskyrkans personal för samtal.

Sjukhuskyrkan är de kristna församlingarnas gemensamma arbete i vården, till tjänst för patienter, närstående och personal.

Ansvaret för Sjukhuskyrkan bärs av de lokala församlingarna i sjukhusets närområde.

Vi erbjuder

Enskilda samtal.
Krisstöd vid akuta händelser.
Avskeds- och minnesstunder.
Dop och barnvälsignelse i krissituation.
Gudstjänster, andakter och enskild nattvard.
Samtal och reflektionsgrupper.
Kontakt med andra församlingar.
Kontakt med företrädare för andra religioner och livstolkningar.

Söndagar kl 16.00 firar vi gudstjänst. Nattvard firas första söndagen
i månaden.
Om så önskas finns det alla dagar möjlighet att få enskild nattvard på sjukrummet eller i andaktsrummet.

Gudstjänsterna och andakterna sänds även i patientradion kanal 6. Andaktsrummet är till för alla och står alltid öppet. Här finns möjlighet till en stunds stillhet.

Sjukhuspräst Ami Sundberg Janåker
Sjukhuspastor Harald Fritzson