Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Halmstads församling Besöksadress: Kyrkogatan 11, 30242 Halmstad Postadress: Box 261, 30107 Halmstad Telefon: +46(35)2822000 E-post till Halmstads församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Martin Luthers kyrka

Långgatan / Östra Lyckan

Martin Luthers församling bildades 1962 genom en delning av Halmstads församling med Nissan som skiljegräns. I församlingen fanns då två småkyrkor men efter delningen behövdes en större församlingskyrka. 1965 utlystes det en arkitekttävling. Den vanns av arkitekterna Bertil Engstrand och Hans Speek, Stockholm.

Första spadtaget togs den 13 december 1968 och Martin Luthers kyrka invigdes den 19 december 1970.

Arkitekterna har velat skapa en låg och vänligt inbjudande kyrka som inte hävdar sig genom höjd utan genom ett annorlunda material och en annorlunda form.

Kyrkoanläggningen är placerad i en park av akacior. Redan här förnimmer vi den bibliska anknytningen. Tabernaklet som var Israels barns vandringskyrka hade stänger och bräder av akacieträ. Av samma material var arken, skådebrödsbordet och altaret. (2 Mos. 25-27).

Kyrkans ingång öppnar sig i en välkomnande vinkel och till vänster finns ungdomsgården som är en ombyggnad av den tidigare småkyrkan som byggdes 1958.

Antal platser i kyrkan är 400