Men vad ska du arbeta med?
- Administrativt arbete, framförallt åt Utvecklingsenheten, men också med Egendomsnämnden, som ansvarar för förvaltningen av prästlönetillgångarna. Jag räknar med att det kommer att bli ganska varierande arbetsuppgifter.
Det låter som du är en mångsidig och flexibel person?
- Jo jag har gjort en hel del. Tagit en kandidatexamen på Högskolan/ Campus Gotland, inriktning kulturvård. Arbetat med allt från aupair i New York till värderingsman på auktionsfirma i Växjö.
Visst var du kårordförande på Högskolan Gotland?
- Jag har alltid varit engagerad i olika föreningar. Från ungdomsråd i grundskolan till Hembygdsföreningen i Våmhus, och så kårordförande i Visby.
Våmhus, Dalarna?
- Jag är uppväxt i Våmhus, 15 km nordväst om Mora. Där har jag bott tills jag åkte till New York som aupair, sen blev det Gotland.
Men efter två år på fastlandet så längtade Sara tillbaka till Gotland och sökte alltså jobbet hos oss.
Vad betyder Gotland för dig?
- Närhet, gemenskap, rikt kulturliv. Många kompisar från studietiden har lyckats hålla sig kvar. Vi var många som tog Gotland till vårt hjärta!
Sara berättar om sin utbildning och om antikviteter, och hennes lite speciella intresse.
- Jag har intresserat mig särskilt för hårarbeten. Jag är hårkulla, säger Sara och jag ser lite fundersam ut. Snabbt förklarar hon vad det innebär:
- En hårkulla gör smycken av människohår. Jag är sjätte generationen som arbetar med detta hantverk. Hårkullor är typiskt för Våmhus, den by jag kommer ifrån. Här har kunskapen som kom till byn i början av 1800-talet bevarats. Det var en av de produkter som dalkullorna sålde på sina arbetsvandringar som sträckte sig över hela Sverige, men också långt ut på kontinenten. Innan man reste fick man först lära sig svenska eftersom man talade Våmhusdialekten, som ligger nära fornnordiska.
Spännande. Men några andra intressen som är kul att veta att du sysslar med?
- Jag fäktas. Här finns en aktiv fäktklubb, vilket var ytterligare ett skäl att jag ville tillbaka.
Och så det alla undrar över; ditt namn, Grym Sara?
- Enkelt. Det är ett gårdsnamn från Våmhus som har gått i släkten i flera hundra år. I Dalarna finns traditionen med att gårdsnamn tillförs tilltalsnamnet, tänk till exempel på BåtLena som också är från Dalarna.