Onsala kyrka med omnejd
Foto: Tommy Hvitfeldt

Vitt lamm på en äng med en krans på huvudet

Familjefest på Noas Ark

Välkommen på familjefest på Noas Ark. På nationaldagen torsdag 6 juni kl 11-14 dukar vi upp i caféet med Noas nationaldagsbakelse. Det blir många roliga aktiviteter för både stora och små.

Fyra ungdomar sitter vid ett kyrkfönster

Nu bjuder vi in dig som är född 2010 att konfirmeras i Onsala.

Kvist med vita körsbärsblommor

Sommarträff

Några måndagar under sommaren är äldre välkomna till gemensam fika vid församlingshemmet. Måndagar 3 juni–1 juli kl 14-15. Välkommen!

Ljus på altare

Stilla mässa

En tisdag i månaden firar vi en stilla mässa i Onsala kyrka. Välkommen 11 juni kl 19.

Blås skylt med Noas Ark står på en kärra med gröna träd runt om.

Allsång på logen

Sjung med i sommarvisor, psalmer och andra sånger. Välkommen till allsång på Noas Ark. Tisdag 11 juni och tisdag 13 augusti kl 18.30

Sex personer promenerar på en väg.

Promenadgrupp i försommartid

I maj och juni öppnar några församlingsbor sina trädgårdsgrindar och ger en visning av trädgården. Välkommen att följa med på härliga promenader. Tisdagar kl 13.30-14.30. Samling vid församlingshemmet. Det bjuds på kaffe och chokladbit efter promenaden.

Några kvinnor och män sitter avslappnat i en soffa och vid ett bord och för anteckningar. Kaffekoppar står framför.

Ny Alpha-kurs

Söndagen den 22 september börjar Alpha. En kurs för dig som är nyfiken på och vill veta mer om den kristna tron och livets stora frågor. Vi samtalar om ämnen där dina erfarenheter, tankar, frågor och synpunkter är lika viktiga som alla andras. Varmt välkommen om du vill diskutera frågor som: Vad är meningen med livet?, Vad händer när jag dör? och Är Jesus relevant idag?

Vallmo

Bussutflykter

Årets utflykter går till Helsjöns folkhögskola, Ekelund linneväveri och Jonsereds trädgårdar. Från och med 8 maj kan du anmäla dig.

Ängel som står på en flygel

Vi söker en kantor

Onsala församling söker en kantor som vill utveckla församlingens musikliv och ser musiken som ett viktigt redskap för att hjälpa människor till tro. Tjänsten är på 100% och intervjuer sker löpande.

Man matar åsnor på Onsala församlings djurgård Noas Ark.

Vi söker en djurskötare till Noas ark

Onsala församling söker en djurskötare till vår församlingsgård Noas ark. Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% och intervjuer sker löpande.

Information om personuppgiftsincident

Det har kommit till Svenska kyrkans kännedom att någon hotar att 21 maj 2024 publicera information som stals i samband med cyberangreppet i november 2023.

Dataskyddsombud för Onsala församling

Har du frågor angående personuppgiftsincidenten som skedde i samband med att Svenska kyrkan utsattes för ett cyberangrepp är du välkommen att kontakta Onsala församlings dataskyddsombud: Erika Malmberg, inTechrity, tel: 072-549 64 34, e-post: dataskyddsombud@intechrity.se

Kyrkan är öppen

Onsala kyrka är öppen alla dagar för ljuständning och bön. I pergolan på kyrkogården bjuds det på kaffe. Välkommen!

Banner med ordet Maträddare och en kniv, gaffel och sked bakom

Mathjälpen

Tillsammans med Hemköp samordnar Onsala församling matutdelning till hushåll och enskilda som befinner sig i en ekonomiskt utsatt situation. Har du eller en bekant svårt att få ekonomin att gå ihop? Kontakta diakonerna Karin Piläng, tel 0706-12 57 05 eller Josefin Brander, tel 0707-80 02 51 för mer information.

Flygande duva med blå himmel

Ljuständning och samtal

Vi är många som tänker på och starkt berörs av allt som händer i vår omvärld. Välkommen in i Onsala kyrka om du vill tända ett ljus, sitta ner en stund eller be en bön. Du kan också kontakta prästerna och diakonerna om du vill prata med någon.

Personuppgiftsbehandling - GDPR

Din personliga integritet är viktig för oss i Svenska kyrkan. Läs hur Onsala församling behandlar dina personuppgifter.