Onsala kyrka med omnejd
Foto: Tommy Hvitfeldt

Ett lapptäcke hänger över en stol

Lappteknik med Anna

Prova på att sy med lappteknik. Söndag 3 mars kl 14–17 i församlingshemmet. Anmälan till församlingsexpeditionen, tel 0300–56 95 00. Ingen kostnad.

Ljus på altare

Stilla mässa

En tisdag i månaden firar vi en stilla mässa i Onsala kyrka. Välkommen 12 mars kl 19.

En dotter håller sin mamma om halsen

Aktivt föräldraskap

En utbildning för dig som vill bygga en starkare relation till ditt barn, minska konflikterna och öka glädjen och samarbetet i hemmet. Sex tillfällen med start 7 mars.

En korg med kanelbullar.

Jobba på Noas Ark i sommar

Vi söker två ungdomar som vill jobba i Noas Arks café i sommar.

Uppdukat frukostbord med bröd, kaffekanna, marmelad  mm

Frukost på Noas Ark

Vill du börja lördagen med en god frukost och få lyssna till intressanta föredrag? Välkommen till frukost på Noas Ark. Lördag 16 mars kl 9 visar konstnären Eva Söderström bilder och berättar om kvinnor i Bibeln. Max 20 personer.

Dela lika och rädda liv

Var tionde människa i världen saknar sitt dagliga bröd trots att det finns tillräckligt med resurser för att alla ska kunna äta sig mätta. Du kan vara med och förändra det.

Läs mer och ge en gåva

Information om personuppgiftsincident

Svenska kyrkan vill informera dig om en personuppgiftsincident som skedde i samband med att kyrkan utsattes för ett cyberangrepp i november 2023. Syftet med informationen är att berätta vad som hänt och vilka åtgärder kyrkan vidtagit. Vi ger även generella tips på vad du kan göra själv för att skydda dina personuppgifter.

Dataskyddsombud för Onsala församling

Har du frågor angående personuppgiftsincidenten som skedde i samband med att Svenska kyrkan utsattes för ett cyberangrepp är du välkommen att kontakta Onsala församlings dataskyddsombud: Erika Malmberg, inTechrity, tel: 072-549 64 34, e-post: dataskyddsombud@intechrity.se

Man med en sopborste i handen klappar killing på Onsala församlings djurgård Noas Ark.

Onsdagsklubben på Noas Ark

Noas Ark är hela församlingens gård. På onsdagar kl 10-12 är ungdomar och vuxna varmt välkomna att hjälpa till på gården och hitta nya vänner över en kopp kaffe.

Färgglatt pysselmaterial som papper, garn och pärlor på gul bakgrund.

Kreativ verkstad

Vill du vara med och pyssla? Välkommen till Kreativ verkstad i församlingshemmets café tisdag 23 januari, 20 februari och 19 mars kl 15.30–17.30. Det bjuds på fika. Mer info: Josefin Brander tel 0707–80 02 51 och Karin Piläng tel 0706–12 57 05.

Sex personer promenerar på en väg.

Promenadgrupp

Välkommen att följa med på härliga promenader. Tisdagar kl 13.30-14.30. Samling vid församlingshemmet. Det bjuds på kaffe och chokladbit efter promenaden.

En kvinna sitter på en bönepall på en kyrkas golv, med knäppta händer och slutna ögon.

Kristen djupmeditation

Kristen djupmeditation är som en ordlös bön. Vi träffas i församlingshemmet varannan torsdag kl 17-18. Varmt välkommen!

Kaffekopp och kakor

Måndagscafé

Välkommen till församlingshemmet för en stunds gemenskap, fika och goda samtal. Terminens program hittar du här.

Livets början och livets slut

Redskap för orientering i etiska vägval - Ett brev från Svenska kyrkans biskopar till präster och diakoner

Läs biskopsbrevet

Vattnet på gamla kyrkogården stängs av under vintern fr.o.m. 6 november.

Kyrkan är öppen

Onsala kyrka är öppen alla dagar för ljuständning och bön. I pergolan på kyrkogården bjuds det på kaffe. Välkommen!

Banner med ordet Maträddare och en kniv, gaffel och sked bakom

Mathjälpen

Tillsammans med Hemköp samordnar Onsala församling matutdelning till hushåll och enskilda som befinner sig i en ekonomiskt utsatt situation. Har du eller en bekant svårt att få ekonomin att gå ihop? Kontakta diakonerna Karin Piläng, tel 0706-12 57 05 eller Josefin Brander, tel 0707-80 02 51 för mer information.

Flygande duva med blå himmel

Ljuständning och samtal

Vi är många som tänker på och starkt berörs av allt som händer i vår omvärld. Välkommen in i Onsala kyrka om du vill tända ett ljus, sitta ner en stund eller be en bön. Du kan också kontakta prästerna och diakonerna om du vill prata med någon.

Personuppgiftsbehandling - GDPR

Din personliga integritet är viktig för oss i Svenska kyrkan. Läs hur Onsala församling behandlar dina personuppgifter.