Onsala kyrka med omnejd
Foto: Tommy Hvitfeldt

Onsala församling

En trädocka sitter högt upp i ett lövverk

Musikal med Voices och Soul Children

Tullindrivaren Sackaios klättrade upp i Mullbärsfikonträdets topp för att få se Jesus. Sackaios var inte särskilt omtyckt men Jesus ser inte ner på honom som alla andra, utan vill gå hem till honom och fika. Du får höra mer om Sackaios och hur Jesus ville bli hans vän när körerna Voices och Soul Children framför musikalen Sackaios i familjegudstjänsten söndag 26 mars kl 16 i Onsala kyrka. Efter gudstjänsten bjuds det på tacos i församlingshemmet. Varmt välkommen!

Ett blått kors med lika-med-tecken till ett rött hjärta

Bibelkvällar med tema kärlek

Välkommen till Onsala församlingshem söndag 26 mars. Då är temat kärlek i gamla testamentet, Höga visan. Kl 18–20.

Grisar på Noas ark

Öppen gård på Noas Ark

Kom och träffa gårdens djur och njut av trädgården på Noas Ark. Lördag 1 april kl 10-14.

Färgglatt pysselmaterial som papper, garn och pärlor på gul bakgrund.

Kreativ verkstad

Vill du vara med och pyssla inför årets fasteaktion? Välkommen till Kreativ verkstad i församlingshemmets café tisdagarna 28 februari och 28 mars kl 15.30–17. Det bjuds också på fika. Mer info: Josefin Brander tel 0707–80 02 51 och Karin Piläng tel 0706–12 57 05.

Sopptallrik

Guldkorn med soppa

Husmors Qluriga Quiz. Helena Börjesson, församlingshemsvärdinna, presenterar en frågesport med musik- och filmtema. En god soppa serveras också. Välkommen till församlingshemmet torsdag 30 mars kl 12. Kostnad 40 kr.

Jesus som sträcker ut en hand.

Vi följer Jesus

Samtal kring påskens bibeltexter, gemensamma måltider, morgonsamling och andakter. Varmt välkommen att dela händelserna på skärtorsdagen och långfredag tillsammans med andra. Vi träffas i församlingshemmet på torsdagskvällen och kl 9–18.30 på fredagen. 

Påskliljor och Jesus på korset

Påsk i Onsala kyrka

Välkommen att fira påsk i Onsala kyrka. Vi firar många olika gudstjänster med både stillhet och mycket musik under helgdagarna.

Ljus på altare

Stilla mässa i fastan

Varje tisdag 28 februari till 28 mars firar vi en stilla mässa i Onsala kyrka kl 19.00 - 19.30.

Dela lika under samma himmel

* 110 kronor räcker till exempel till en matkasse för en familj på Filippinerna i en vecka.

Läs mer och ge en gåva
Man med en sopborste i handen klappar killing på Onsala församlings djurgård Noas Ark.

Onsdagsklubben på Noas Ark

Noas Ark är hela församlingens gård. Varmt välkommen att hjälpa till på gården och hitta nya vänner över en kopp kaffe. Onsdagar kl 10.

Sex personer promenerar på en väg.

Promenadgrupp

Välkommen att följa med på härliga promenader. Tisdagar kl 13.30-14.30. Samling vid församlingshemmet. Det bjuds på kaffe och chokladbit efter promenaden.

En kvinna sitter på en bönepall på en kyrkas golv, med knäppta händer och slutna ögon.

Kristen djupmeditation

Kristen djupmeditation är som en ordlös bön. Vi träffas i församlingshemmet varannan torsdag kl 17-18 med start 26 januari. Varmt välkommen!

En manlig präst pratar i mobiltelefon.

Jourhavande präst

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

Man som håller i en mobiltelefon

Kyrkans SOS

Känns livet svårt? Vill du prata med en medmänniska? Då är du välkommen att skriva till SOS-brevlådan eller ringa till jourtelefonen.

Illustration av en tjej som chattar med två kompisar i bakgrunden.

Nätvandrarchatten

För dig mellan 12 och 25 år finns Nätvandrarchatten. Du är välkommen om du bara vill småprata med någon trygg vuxen, eller om du vill prata om något som känns svårt och jobbigt för dig.

Hus svårt drabbade av Tyfon.

Katastrofinsatser

Krig, svält och naturkatastrofer slår sönder miljoner människors tillvaro varje dag. Act Svenska kyrkan samarbetar med partner runtom i världen som finns på plats både före, under och efter katastrofen.

Flygande duva med blå himmel

Ljuständning och samtal

Vi är många som tänker på och starkt berörs av allt som händer i vår omvärld. Välkommen in i Onsala kyrka om du vill tända ett ljus, sitta ner en stund eller be en bön. Du kan också kontakta prästerna och diakonerna om du vill prata med någon.

Kyrkan är öppen

Onsala kyrka är öppen alla dagar för ljuständning och bön. I pergolan på kyrkogården bjuds det på kaffe. Välkommen!

Banner med ordet Maträddare och en kniv, gaffel och sked bakom

Mathjälpen

Tillsammans med Hemköp samordnar Onsala församling matutdelning till hushåll och enskilda som befinner sig i en ekonomiskt utsatt situation. Har du eller en bekant svårt att få ekonomin att gå ihop? Kontakta diakonerna Karin Piläng, tel 0706-12 57 05 eller Josefin Brander, tel 0707-80 02 51 för mer information.

Illustration över nya askgravlunden

Kyrkogården byggs ut

En ny askgravlund, damm för bevattning och en minnesplats med sjöfartstema. Utbyggnad av Onsala kyrkogård är på gång under året.

Personuppgiftsbehandling - GDPR

Din personliga integritet är viktig för oss i Svenska kyrkan. Läs hur Onsala församling behandlar dina personuppgifter.