Onsala kyrka med omnejd
Foto: Tommy Hvitfeldt

Onsala församling

Vitt lamm på en äng med en krans på huvudet

Familjefest på Noas Ark

Välkommen på familjefest på Noas Ark. På nationaldagen tisdag 6 juni kl 11-15 dukar vi upp i caféet med Noas nationaldagsbakelse. Det blir många roliga aktiviteter för både stora och små - ansiktsmålning, såpbubblor, käpphästar, lamm och ull.

Sittgrupper under solsegel på Onsala kyrkaogård. Platsen kallas Skeppet.

Invigning av Fjordsidan

Varmt välkommen på invigningen av den nya kyrkogårdsdelen. Söndag 18 juni.

Kvist med vita körsbärsblommor

Sommarträff

Några måndagar under sommaren är äldre välkomna till gemensam fika vid församlingshemmet. Måndagar 5 juni–3 juli kl 14-15. Välkommen!

Noter

Allsång på logen

Sjung med i sommarvisor, psalmer och andra sånger. Välkommen till allsång på Noas Ark. Torsdag 15 juni och tisdag 15 augusti kl 18.30

Sex personer promenerar på en väg.

Promenadgrupp i försommartid

I juni öppnar några församlingsbor sina trädgårdsgrindar och ger en visning av trädgården. Trädgårdsvandring tisdagarna 13/6, 20/6 och 27/6 kl 13.30–14.30. Samling vid församlingshemmet.

Prästkragar

Friluftsgudstjänst på Noas Ark

På midsommardagen, lördag 24 juni, firar vi friluftsgudstjänst på Noas Ark kl 10. Ta gärna med egen kaffekorg till kyrkaffet. Välkommen!

Tårta med jordgubbar

Tårta och avslutning i söndagsskolan

Söndag 25 juni är det avslutning för Söndagsskolan innan sommaruppehållet. Efter gudstjänsten bjuder Söndagsskolan på smörgås och tårta! Sedan utmanar vi de vuxna på tipspromenad och avslutar med fiskdamm. Söndagsskolan startar igen 27 augusti.

Sommarstängt på öppna förskolan

Öppna förskolan på Noas Ark har sommarstängt veckorna 25–34. Välkommen tillbaka torsdag 31 augusti kl 9–12.

Öppna förskolan i församlingshemmet har sommarlov från vecka 22. Välkommen tillbaka fredag 1 september kl 9-12.

Noter

Musikcafé med glass

Glasscafé med musik eller musikcafé med glass. Välj själv! Några onsdagar i juli och augusti i församlingshemmets café eller utanför om vädret bjuder på härlig sommarvärme. Välkommen!

Sommarcafé på Noas Ark

Njut av en fika i Noas Arks trädgård. Sommarcafé vecka 28–31, tisdag till torsdag kl 10–14. Välkomna att titta på djuren, leka på lekplatsen eller besöka vårt café.

Vallmo

Bussutflykter

Årets utflykter går till Derome trämuseum i Veddige och Sjöfartsmuseet i Göteborg. Från och med 3 maj kan du anmäla dig.

En dotter håller sin mamma om halsen

Aktivt föräldraskap

En utbildning för dig som vill bygga en starkare relation till ditt barn, minska konflikterna och öka glädjen och samarbetet i hemmet. Sju tillfällen med start 31 augusti.

Kyrkan är öppen

Onsala kyrka är öppen alla dagar för ljuständning och bön. I pergolan på kyrkogården bjuds det på kaffe. Välkommen!

Banner med ordet Maträddare och en kniv, gaffel och sked bakom

Mathjälpen

Tillsammans med Hemköp samordnar Onsala församling matutdelning till hushåll och enskilda som befinner sig i en ekonomiskt utsatt situation. Har du eller en bekant svårt att få ekonomin att gå ihop? Kontakta diakonerna Karin Piläng, tel 0706-12 57 05 eller Josefin Brander, tel 0707-80 02 51 för mer information.

Flygande duva med blå himmel

Ljuständning och samtal

Vi är många som tänker på och starkt berörs av allt som händer i vår omvärld. Välkommen in i Onsala kyrka om du vill tända ett ljus, sitta ner en stund eller be en bön. Du kan också kontakta prästerna och diakonerna om du vill prata med någon.

Personuppgiftsbehandling - GDPR

Din personliga integritet är viktig för oss i Svenska kyrkan. Läs hur Onsala församling behandlar dina personuppgifter.