Onsala kyrka med omnejd
Foto: Tommy Hvitfeldt

Ritad duva med grön kvist i näbben som flyger iväg från en hand

Söndagskvällar om hopp

Under hösten bjuder prästerna i Onsala församling in till tre kvällar på temat hopp. Välkommen söndag 9 oktober kl 18 till församlingshemmets café då Gunilla Jutvik och Elisabeth Karlsson håller i kvällen.

Sopptallrik

Guldkorn med soppa

Författaren Åsa Hagberg berättar om sin farmor "Blomster-Lotta". Åsa sjunger också egna och andra sånger. I församlingshemmet torsdag 29 september kl 12. En god soppa serveras också. Kostnad 40 kr.

Blå tekanna och kakfat i våningar med texten Time för tea över

Engelsk körmusik med afternoon tea

Njut av te och kakor innan Kyrkokören och kören Gloria bjuder på vacker sång. Söndag 16 oktober.

Grisar på Noas ark

Öppen gård på Noas Ark

Kom och träffa gårdens djur och njut av våren i trädgården på Noas Ark. Lördag 15 oktober kl 10-14.

Uppdukat frukostbord med bröd, kaffekanna, marmelad  mm

Kvinnofrukost

Vill du börja lördagen med en god frukost och få lyssna till intressanta föredrag? Välkommen till kvinnofrukost på Noas Ark. Lördag 22 oktober kl 9 pratar Gunilla Jutvik om att det alltid finns hopp. Max 20 personer.

G-klav med två sångare

Ny projektkör - gospel med jazzinfluenser

Gillar du att sjunga och är mellan 25 och 65 år är du välkommen till projektkören.

Onsala kyrka och kyrkogård

Vi söker en arbetsledande komminister

Onsala församling söker en arbetsledande komminister, enhetschef, som vill se medarbetare växa och tillsammans med dem bära ut evangeliets glädje. Läs mer här.

Barn i kyrkan

Familjegudstjänst

Varmt välkommen till familjegudstjänst i Onsala kyrka söndag 23 oktober kl 16. Barnen från barntimmarna och miniklubben medverkar och efter gudstjänsten bjuds det på tacos i församlingshemmet.

Barn leker bland höstlöv

Höstlovskul

Bowling, biljard, film och annat kul. Häng med på dagläger under höstlovet. För dig som är född 2010–2012. Kostnad 500 kr.

Nyfiken på Gud?

Läs om kristen tro
Man med en sopborste i handen klappar killing på Onsala församlings djurgård Noas Ark.

Ideella café på Noas Ark

Noas Ark är hela församlingens gård. Varmt välkommen att hjälpa till på gården och hitta nya vänner över en kopp kaffe. Onsdagar kl 10.

Sex personer promenerar på en väg.

Promenadgrupp

Välkommen att följa med på härliga höstpromenader. Tisdagar kl 13.30-14.30. Samling vid församlingshemmet. Det bjuds på kaffe och chokladbit efter promenaden.

Kaffekopp och kakor

Måndagscafé

Välkommen till församlingshemmet för en stunds gemenskap, fika och goda samtal.

En manlig präst pratar i mobiltelefon.

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

Man som håller i en mobiltelefon

Kyrkans SOS

Känns livet svårt? Vill du prata med en medmänniska? Då är du välkommen att skriva till SOS-brevlådan eller ringa till jourtelefonen.

Illustration av en tjej som chattar med två kompisar i bakgrunden.

Nätvandrarchatten

För dig mellan 12 och 25 år finns Nätvandrarchatten. Du är välkommen om du bara vill småprata med någon trygg vuxen, eller om du vill prata om något som känns svårt och jobbigt för dig.

"Skräpigt" i skogen

Göteborgs stift har tagit ner träd på deras marker kring Onsala kyrka. Stammar och kvistar har lämnats kvar och dessa vedhögar kallas för faunadepå. Det är ett sätt att hjälpa växter och djur som är beroende av död ved. Veden är full av liv. Stockarna blir bostäder åt insekter, svampar, mossor och lavar. Det blir också ett skafferi för vedätande småkryp, som i sin tur lockar till sig fåglar. Även igelkottar och groddjur på jakt efter bostad uppskattar vedhögarna.

Konfirmation

Nu bjuder vi in dig som är född 2008 att konfirmeras i Onsala. Från och med den 21 juni kan du anmäla dig.

Två brandmän står och tittar på ett sönderbombat hus.

Act Svenska kyrkan agerar för Ukraina

Kriget i Ukraina drabbar många. Läget är akut! Behoven är stora och fortsätter att öka. Våra lokala partner finns på plats och stöttar befolkningen. Humanitära insatser pågår och fler förbereds. Din gåva behövs!

Flygande duva med blå himmel

Ljuständning och samtal

Vi är många som tänker på och starkt berörs av allt som händer i Ukraina. Välkommen in i Onsala kyrka om du vill tända ett ljus, sitta ner en stund eller be en bön. Du kan också kontakta prästerna och diakonerna om du vill prata med någon.

Kyrkan är öppen

Onsala kyrka är öppen alla dagar för ljuständning och bön. I pergolan på kyrkogården bjuds det på kaffe. Välkommen!

Banner med ordet Maträddare och en kniv, gaffel och sked bakom

Mathjälpen

Tillsammans med Hemköp samordnar Onsala församling matutdelning till hushåll och enskilda som befinner sig i en ekonomiskt utsatt situation. Har du eller en bekant svårt att få ekonomin att gå ihop? Kontakta diakonerna Karin Piläng, tel 0706-12 57 05 eller Josefin Brander, tel 0707-80 02 51 för mer information.

Illustration över nya askgravlunden

Kyrkogården byggs ut

En ny askgravlund, damm för bevattning och en minnesplats med sjöfartstema. Utbyggnad av Onsala kyrkogård är på gång under året.

Personuppgiftsbehandling - GDPR

Din personliga integritet är viktig för oss i Svenska kyrkan. Läs hur Onsala församling behandlar dina personuppgifter.