Onsala kyrka med omnejd
Foto: Tommy Hvitfeldt

Bröllopspar håller varandra i händerna

Din hand i min

Tonerna av bröllopsmusik fyller Onsala kyrka söndag 12 februari kl 18. Det är en konsert för såväl årets blivande brudpar som alla andra som vill lyssna på vacker musik. Miriam Hallberg, sång och Rebecka Runeson, orgel och piano. Välkommen!

ACT besöker kyrkkaffet

Under 2022 samlade Onsala församling in 167 388 kr till Act Svenska kyrkan genom kollekter och insamlingsaktiviteter. Stort tack till alla givare! På kyrkkaffet efter högmässan söndag 19 februari får vi besök av Ing-Marie Svenning, ordförande för Act Svenska kyrkan i Göteborgs stift. Välkomna att lyssna och ställa frågor!

Ändrade tider för öppna förskolan

Fredag 10 februari håller öppna förskolan till på lekplatsen pga strömavbrott i församlingshemmet. Välkommen till samling i lekkyrkan kl 11.10 och efter den serveras korv med bröd som vanligt på lekplatsen.

På sportlovet vecka 7 är öppna förskolan i församlingshemmet stängd. Men välkommen till Noas Ark, öppet torsdag 16 februari kl 9-12.

Från och med fredag 24 februari träffas vi i öppna förskolan som vanligt kl 9-12 i församlingshemmet.

Sopptallrik

Guldkorn med soppa

Musik - när då? Gissa musikåret med Johan Reftel. En god soppa serveras också. Välkommen till församlingshemmet torsdag 23 februari kl 12. Kostnad 40 kr.

Färgglatt pysselmaterial som papper, garn och pärlor på gul bakgrund.

Kreativ verkstad

Vill du vara med och pyssla inför årets fasteaktion? Välkommen till Kreativ verkstad i församlingshemmets café tisdagarna 28 februari och 28 mars kl 15.30–17. Det bjuds också på fika. Mer info: Josefin Brander tel 0707–80 02 51 och Karin Piläng tel 0706–12 57 05.

Barn som kastar snö

Sportlovskul

Laserdome, pyssel, Leos lekland och annat kul. Dagläger för dig som är född 2010-2012.

Uppdukat frukostbord med bröd, kaffekanna, marmelad  mm

Kvinnofrukost

Vill du börja lördagen med en god frukost och få lyssna till intressanta föredrag? Välkommen till kvinnofrukost på Noas Ark. Lördag 25 februari kl 9 pratar Cecilia Billqvist om möten mellan människor utifrån ikoner hon målat. Max 20 personer.

Taizé

Högmässa i taizéanda

Första söndagen i fastan, 26 februari, firar vi högmässa i taizéanda kl 11 i Onsala kyrka. Kyrkokören sjunger. Välkommen!

Två gamla cyklar med texten God is able på pakethållaren.

Gospel med jazzinfluenser

Projektkören sjunger sånger av Malin Övrell som även medverkar tillsammans med pianisten Ola Heden. Välkommen till musikgudstjänsten "God is able" söndag 5 mars kl 18 i Onsala kyrka.

En kvinna sitter på en bönepall på en kyrkas golv, med knäppta händer och slutna ögon.

Kristen djupmeditation

Kristen djupmeditation är som en ordlös bön. Vi träffas i församlingshemmet varannan torsdag kl 17-18 med start 26 januari. Varmt välkommen!

Färgglada vimplar och texten Miniklubben

Miniklubben

Upptäck spännande berättelser ur bibeln. Varje vecka har också ett tema som t ex bakning, djurskola, pyssel, utelekar och innelekar. Det finns platser kvar för dig som går i förskoleklass.

Man med en sopborste i handen klappar killing på Onsala församlings djurgård Noas Ark.

Onsdagsklubben på Noas Ark

Noas Ark är hela församlingens gård. Varmt välkommen att hjälpa till på gården och hitta nya vänner över en kopp kaffe. Onsdagar kl 10.

Sex personer promenerar på en väg.

Promenadgrupp

Välkommen att följa med på härliga promenader. Tisdagar kl 13.30-14.30. Samling vid församlingshemmet. Det bjuds på kaffe och chokladbit efter promenaden.

En manlig präst pratar i mobiltelefon.

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

Man som håller i en mobiltelefon

Kyrkans SOS

Känns livet svårt? Vill du prata med en medmänniska? Då är du välkommen att skriva till SOS-brevlådan eller ringa till jourtelefonen.

Illustration av en tjej som chattar med två kompisar i bakgrunden.

Nätvandrarchatten

För dig mellan 12 och 25 år finns Nätvandrarchatten. Du är välkommen om du bara vill småprata med någon trygg vuxen, eller om du vill prata om något som känns svårt och jobbigt för dig.

Två brandmän står och tittar på ett sönderbombat hus.

Act Svenska kyrkan agerar för Ukraina

Kriget i Ukraina drabbar många. Läget är akut! Behoven är stora och fortsätter att öka. Våra lokala partner finns på plats och stöttar befolkningen. Humanitära insatser pågår och fler förbereds. Din gåva behövs!

Flygande duva med blå himmel

Ljuständning och samtal

Vi är många som tänker på och starkt berörs av allt som händer i Ukraina. Välkommen in i Onsala kyrka om du vill tända ett ljus, sitta ner en stund eller be en bön. Du kan också kontakta prästerna och diakonerna om du vill prata med någon.

Kyrkan är öppen

Onsala kyrka är öppen alla dagar för ljuständning och bön. I pergolan på kyrkogården bjuds det på kaffe. Välkommen!

Banner med ordet Maträddare och en kniv, gaffel och sked bakom

Mathjälpen

Tillsammans med Hemköp samordnar Onsala församling matutdelning till hushåll och enskilda som befinner sig i en ekonomiskt utsatt situation. Har du eller en bekant svårt att få ekonomin att gå ihop? Kontakta diakonerna Karin Piläng, tel 0706-12 57 05 eller Josefin Brander, tel 0707-80 02 51 för mer information.

Illustration över nya askgravlunden

Kyrkogården byggs ut

En ny askgravlund, damm för bevattning och en minnesplats med sjöfartstema. Utbyggnad av Onsala kyrkogård är på gång under året.

Personuppgiftsbehandling - GDPR

Din personliga integritet är viktig för oss i Svenska kyrkan. Läs hur Onsala församling behandlar dina personuppgifter.