Onsala kyrka med omnejd
Foto: Tommy Hvitfeldt

Prästkragar

Friluftsgudstjänst på Noas Ark

På midsommardagen, lördag 25 juni, firar vi friluftsgudstjänst på Noas Ark kl 10. Ta gärna med egen kaffekorg till kyrkaffet. Välkommen!

Kvist med vita körsbärsblommor

Sommarträff

Några torsdagar under sommaren är äldre välkomna till gemensam fika vid församlingshemmet. Torsdagar 9 juni–7 juli kl 13-14. Välkommen!

Konfirmation

Nu bjuder vi in dig som är född 2008 att konfirmeras i Onsala. Från och med den 21 juni kan du anmäla dig.

Illustration av en hand som skriver namnteckning.

Anmälan till konfirmation

Anmäl dig till konfirmandgrupperna 2022-2023

Noter

Sommarmusik 2022

Njut av sång och musik i sommar. Det blir glasscafé med musik vid församlingshemmet och tre konserter i Onsala kyrka. Välkommen!

Tecknade människor som gympar

Sommargympa

Sommargympa med Onsala gymnastikförening tisdagar kl 19–20 bakom församlingshemmet 7/6, 14/6, 21/6, 12/7, 19/7 och 26/7.

Rebecka Runeson och Emelie Sundborn

Här är allt så nära

Sommarmusik med Emelie Sundborn och Rebecka Runeson som bjuder på sina favorittolkningar av välkända melodier, från de senaste årens samarbete i Onsala kyrka. Vi får uppleva allt ifrån mäktiga svall till det svaga susandet. Söndag 10 juli kl 19 i Onsala kyrka. Välkommen!

Sex personer promenerar på en väg.

Promenadgrupp i försommartid

Vill du ta en promenad med andra? Följ med i promenadgruppen för äldre på tisdagar. I maj och juni går vi trädgårdsvandringar.

Vallmo

Bussutflykter

Årets utflykter går till Kvarnbyn i Mölndal, Botaniska trädgården i Göteborg och Tjolöholms slott. Från och med 28 mars kan du anmäla dig.

Två brandmän står och tittar på ett sönderbombat hus.

Act Svenska kyrkan agerar för Ukraina

Kriget i Ukraina drabbar många. Läget är akut! Behoven är stora och fortsätter att öka. Våra lokala partner finns på plats och stöttar befolkningen. Humanitära insatser pågår och fler förbereds. Din gåva behövs!

Flygande duva med blå himmel

Ljuständning och samtal

Vi är många som tänker på och starkt berörs av allt som händer i Ukraina. Välkommen in i Onsala kyrka om du vill tända ett ljus, sitta ner en stund eller be en bön. Du kan också kontakta prästerna och diakonerna om du vill prata med någon.

En manlig präst pratar i mobiltelefon.

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

Man som håller i en mobiltelefon

Kyrkans SOS

Känns livet svårt? Vill du prata med en medmänniska? Då är du välkommen att skriva till SOS-brevlådan eller ringa till jourtelefonen.

Illustration av en tjej som chattar med två kompisar i bakgrunden.

Nätvandrarchatten

För dig mellan 12 och 25 år finns Nätvandrarchatten. Du är välkommen om du bara vill småprata med någon trygg vuxen, eller om du vill prata om något som känns svårt och jobbigt för dig.

Kyrkan är öppen

Onsala kyrka är öppen alla dagar för ljuständning och bön. I pergolan på kyrkogården bjuds det på kaffe. Välkommen!

Banner med ordet Maträddare och en kniv, gaffel och sked bakom

Mathjälpen

Tillsammans med Hemköp samordnar Onsala församling matutdelning till hushåll och enskilda som befinner sig i en ekonomiskt utsatt situation. Har du eller en bekant svårt att få ekonomin att gå ihop? Kontakta diakonerna Karin Piläng, tel 0706-12 57 05 eller Josefin Brander, tel 0707-80 02 51 för mer information.

Illustration över nya askgravlunden

Kyrkogården byggs ut

En ny askgravlund, damm för bevattning och en minnesplats med sjöfartstema. Utbyggnad av Onsala kyrkogård är på gång under året.

Personuppgiftsbehandling - GDPR

Din personliga integritet är viktig för oss i Svenska kyrkan. Läs hur Onsala församling behandlar dina personuppgifter.