Onsala kyrka med omnejd
Foto: Tommy Hvitfeldt

Tre cirklar med foto på Michael Jeff Johnson, Johan Reftel som står i en trollerihatt och skylt på Noas Ark

Församlingsdag om hopp

Församlingsdag för både barn och vuxna med föredrag, lek, gospel magic och musik på logen. Boka in 3 september.

Kvinnor sitter i kyrkbänkar och sjunger

POP-UP-KÖR

Kom och sjung för att det är kul! Vid tre tillfällen träffas vi och sjunger bara för att det är så roligt. Välkommen!

Våffelcafé

Njut av nygräddade våfflor i Klockaregårdens trädgård på Noas Ark. Torsdagarna 18 augusti, 1 och 15 september kl 16-17. Välkommen! (Djuren och resten av gården är upptagen för våra fritidsbarn så den får ni gärna besöka en annan dag.)

Hand som håller i ikon

Stillhetens bön i trädgården

Välkommen till en stilla stund i trädgården på Noas Ark. Torsdagarna 18 augusti, 1 och 15 september kl 17-18.

En dotter håller sin mamma om halsen

Aktivt föräldraskap

En utbildning för dig som vill bygga en starkare relation till ditt barn, minska konflikterna och öka glädjen och samarbetet i hemmet. Sju tillfällen under hösten.

Färgglada vimplar och texten Miniklubben

Miniklubben

Upptäck spännande berättelser ur bibeln. Varje vecka har också ett tema som t ex bakning, djurskola, pyssel, utelekar och innelekar. För dig som går i förskoleklass och åk 1. Startar 6 september.

Alla sångglada se hit!

Snart startar höstterminen för våra körer. Vill du också vara med och sjunga? Varför inte prova nya Pop-up-kören.

Händer som stickar

Stickcafé

Stickcafét i församlingshemmet startar igen onsdagen den 17 augusti kl 13.30-15.30. Välkommen!

Konfirmation

Nu bjuder vi in dig som är född 2008 att konfirmeras i Onsala. Från och med den 21 juni kan du anmäla dig.

Onsala kyrka och kyrkogård

Vi söker kyrkogårdsvaktmästare 100% tillsvidare

Vill du vara med och jobba på vår vackra kyrkogård? Onsala församling söker en kyrkogårdsvaktmästare. Läs mer här.

Sommarstängt på öppna förskolan

Öppna förskolan på Noas Ark har sommarstängt veckorna 24–33. Välkommen tillbaka torsdag 25 augusti kl 9–12.

Öppna förskolan i församlingshemmet har sommarlov från vecka 21.
Välkommen tillbaka fredag 26 augusti kl 9-12.

En vit murad kyrka med en sommaräng och en rad med gravstenar i förgrunden..

Sommar

Oavsett var i Sverige du befinner dig under sommarmånaderna finns Svenska kyrkan nära. Upptäck en pilgrimsled eller besök en sommaröppen kyrka!

Kvinna sitter på huk och pratar med en liten flicka. De befinner sig på en marknad.

En hundradel för världen

Nedskärningar i biståndet får förödande konsekvenser när världen ropar. Coronapandemin, följderna av kriget i Ukraina och klimatförändringarna handlar om liv. Vi står upp för att fortsätta ge en hundradel av våra gemensamma resurser till världens utsatta.

"Skräpigt" i skogen

Göteborgs stift har tagit ner träd på deras marker kring Onsala kyrka. Stammar och kvistar har lämnats kvar och dessa vedhögar kallas för faunadepå. Det är ett sätt att hjälpa växter och djur som är beroende av död ved. Veden är full av liv. Stockarna blir bostäder åt insekter, svampar, mossor och lavar. Det blir också ett skafferi för vedätande småkryp, som i sin tur lockar till sig fåglar. Även igelkottar och groddjur på jakt efter bostad uppskattar vedhögarna.

En manlig präst pratar i mobiltelefon.

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

Man som håller i en mobiltelefon

Kyrkans SOS

Känns livet svårt? Vill du prata med en medmänniska? Då är du välkommen att skriva till SOS-brevlådan eller ringa till jourtelefonen.

Illustration av en tjej som chattar med två kompisar i bakgrunden.

Nätvandrarchatten

För dig mellan 12 och 25 år finns Nätvandrarchatten. Du är välkommen om du bara vill småprata med någon trygg vuxen, eller om du vill prata om något som känns svårt och jobbigt för dig.

Två brandmän står och tittar på ett sönderbombat hus.

Act Svenska kyrkan agerar för Ukraina

Kriget i Ukraina drabbar många. Läget är akut! Behoven är stora och fortsätter att öka. Våra lokala partner finns på plats och stöttar befolkningen. Humanitära insatser pågår och fler förbereds. Din gåva behövs!

Flygande duva med blå himmel

Ljuständning och samtal

Vi är många som tänker på och starkt berörs av allt som händer i Ukraina. Välkommen in i Onsala kyrka om du vill tända ett ljus, sitta ner en stund eller be en bön. Du kan också kontakta prästerna och diakonerna om du vill prata med någon.

Kyrkan är öppen

Onsala kyrka är öppen alla dagar för ljuständning och bön. I pergolan på kyrkogården bjuds det på kaffe. Välkommen!

Banner med ordet Maträddare och en kniv, gaffel och sked bakom

Mathjälpen

Tillsammans med Hemköp samordnar Onsala församling matutdelning till hushåll och enskilda som befinner sig i en ekonomiskt utsatt situation. Har du eller en bekant svårt att få ekonomin att gå ihop? Kontakta diakonerna Karin Piläng, tel 0706-12 57 05 eller Josefin Brander, tel 0707-80 02 51 för mer information.

Illustration över nya askgravlunden

Kyrkogården byggs ut

En ny askgravlund, damm för bevattning och en minnesplats med sjöfartstema. Utbyggnad av Onsala kyrkogård är på gång under året.

Personuppgiftsbehandling - GDPR

Din personliga integritet är viktig för oss i Svenska kyrkan. Läs hur Onsala församling behandlar dina personuppgifter.