Onsala kyrka med omnejd
Foto: Tommy Hvitfeldt

Onsala församling

Adventsljus

Sång på tredje advent

Under högmässan på tredje advent får du njuta av sång med Sara och Jonathan Sjögren, Maria och David Holmström, Cecilia Wetterqvist och Rebecka Runeson. Välkommen till Onsala kyrka kl 11.

Lucia

Lucia

Njut av stämningsfull sång i luciagudstjänsten med Glorious och Soul Children. Tisdag 13 december kl 17.30 och kl 19.30 i Onsala kyrka.

Julängel i gran

TillsammansJUL

Välkommen att fira jul i församlingshemmet. Alla åldrar är välkomna.

Bryt en tradition - Julinsamlingen 2022

Tvångsäktenskap, könsstympning och andra övergrepp krossar drömmar och slår sönder liv. Det är hög tid att bryta skadliga traditioner. Var med i kampen för allas rätt till ett värdigt liv!

Snöänglar

Jullovskul

Prison island, biljard, grillning och annat kul. Häng med på läger under jullovet. För dig som är född 2010–2012.

Psalmbok och ljus

Vi sjunger in julen

Var med och sjung in julen tillsammans med Kyrkokören, Aromakören, solister och musiker. Varmt välkommen till julsångsgudstjänst i Onsala kyrka söndag 18 december kl 19.

Maria och Josef

Jul och nyår i Onsala kyrka

Välkommen att fira julens stora under, Jesu Kristi födelse, i Onsala kyrka.

En dotter håller sin mamma om halsen

Aktivt föräldraskap

En utbildning för dig som vill bygga en starkare relation till ditt barn, minska konflikterna och öka glädjen och samarbetet i hemmet. Sju tillfällen med start 26 januari.

Tre bilder, en där barn häller vatten i dopfunt, en med Jesus på korset och gula tulpaner och en med en adventsstjärna i ett fönster.

Nyfiken på kyrkan

Välkommen till en grupp för nyfikna vuxna där vi pratar om tro och tradition - om jul, fastan, dopet med mera. Vi träffas en gång i månaden. Den 8 januari pratar vi om dop och nattvard.

Onsala kyrka och kyrkogård

Vi söker en arbetsledande komminister

Onsala församling söker en arbetsledande komminister, enhetschef, som vill se medarbetare växa och tillsammans med dem bära ut evangeliets glädje. Läs mer här.

En manlig präst pratar i mobiltelefon.

Jourhavande präst

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

Man som håller i en mobiltelefon

Kyrkans SOS

Känns livet svårt? Vill du prata med en medmänniska? Då är du välkommen att skriva till SOS-brevlådan eller ringa till jourtelefonen.

Illustration av en tjej som chattar med två kompisar i bakgrunden.

Nätvandrarchatten

För dig mellan 12 och 25 år finns Nätvandrarchatten. Du är välkommen om du bara vill småprata med någon trygg vuxen, eller om du vill prata om något som känns svårt och jobbigt för dig.

Bryt en tradition

Fler än 30 000 flickor gifts bort varje dag! Vi lever alla under samma himmel och tillsammans kan vi göra skillnad.

Läs mer och ge en gåva
Två brandmän står och tittar på ett sönderbombat hus.

Act Svenska kyrkan agerar för Ukraina

Kriget i Ukraina drabbar många. Läget är akut! Behoven är stora och fortsätter att öka. Våra lokala partner finns på plats och stöttar befolkningen. Humanitära insatser pågår och fler förbereds. Din gåva behövs!

Flygande duva med blå himmel

Ljuständning och samtal

Vi är många som tänker på och starkt berörs av allt som händer i Ukraina. Välkommen in i Onsala kyrka om du vill tända ett ljus, sitta ner en stund eller be en bön. Du kan också kontakta prästerna och diakonerna om du vill prata med någon.

Kyrkan är öppen

Onsala kyrka är öppen alla dagar för ljuständning och bön. I pergolan på kyrkogården bjuds det på kaffe. Välkommen!

Banner med ordet Maträddare och en kniv, gaffel och sked bakom

Mathjälpen

Tillsammans med Hemköp samordnar Onsala församling matutdelning till hushåll och enskilda som befinner sig i en ekonomiskt utsatt situation. Har du eller en bekant svårt att få ekonomin att gå ihop? Kontakta diakonerna Karin Piläng, tel 0706-12 57 05 eller Josefin Brander, tel 0707-80 02 51 för mer information.

Illustration över nya askgravlunden

Kyrkogården byggs ut

En ny askgravlund, damm för bevattning och en minnesplats med sjöfartstema. Utbyggnad av Onsala kyrkogård är på gång under året.

Personuppgiftsbehandling - GDPR

Din personliga integritet är viktig för oss i Svenska kyrkan. Läs hur Onsala församling behandlar dina personuppgifter.