Onsala kyrka med omnejd
Foto: Tommy Hvitfeldt

Moln format som hjärta

Friluftsgudstjänst på Noas Ark

På Kristi himmelsfärds dag den 26 maj firar vi friluftsgudstjänst på Noas Ark kl 9. Välkommen!

Kyrkfönster föreställande Jesus

Kristi himmelsfärd

På Kristi himmelsfärds dag lämnade Jesus jorden efter den fyrtio dagar långa uppståndelsen. Han lovade att alltid vara närvarande hos oss, men på ett annat sätt. Kristi Himmelsfärds dag firas ofta med gudstjänst ute i naturen.

Vitt lamm på en äng med en krans på huvudet

Familjefest på Noas Ark

Välkommen på familjefest på Noas Ark. På nationaldagen måndag 6 juni kl 11-15 ställer vi fram hoppborgen och dukar upp i caféet med Noas nationaldagsbakelse. Du kan även karda ull och pröva på trädgårdspyssel.

Prästgården i Onsala

Kyrkkaffe i prästgården

Välkommen på kyrkkaffe i prästgården på pingstdagen den 5 juni efter högmässan kl 10.

Våffelcafé

Njut av nygräddade våfflor i Klockaregårdens trädgård på Noas Ark. Torsdagarna 5 maj, 19 maj och 2 juni kl 16. Välkommen! (Djuren och resten av gården är upptagen för våra fritidsbarn så den får ni gärna besöka en annan dag.)

Hand som håller i ikon

Stillhetens bön i trädgården

Välkommen till en stilla stund i trädgården på Noas Ark. Torsdagarna 5 maj, 19 maj och 2 juni kl 17-18.

Sex personer promenerar på en väg.

Promenadgrupp i försommartid

Vill du ta en promenad med andra? Följ med i promenadgruppen för äldre på tisdagar. I maj går vi trädgårdsvandringar.

Noter

Sommarmusik 2022

Njut av sång och musik i sommar. Det blir glasscafé med musik vid församlingshemmet och tre konserter i Onsala kyrka. Välkommen!

Vallmo

Bussutflykter

Årets utflykter går till Kvarnbyn i Mölndal, Botaniska trädgården i Göteborg och Tjolöholms slott. Från och med 28 mars kan du anmäla dig.

Foto: Läkarmissionen
Två brandmän står och tittar på ett sönderbombat hus.

Act Svenska kyrkan agerar för Ukraina

Kriget i Ukraina drabbar många. Läget är akut! Behoven är stora och fortsätter att öka. Våra lokala partner finns på plats och stöttar befolkningen. Humanitära insatser pågår och fler förbereds. Din gåva behövs!

Flygande duva med blå himmel

Ljuständning och samtal

Vi är många som tänker på och starkt berörs av allt som händer i Ukraina. Välkommen in i Onsala kyrka om du vill tända ett ljus, sitta ner en stund eller be en bön. Du kan också kontakta prästerna och diakonerna om du vill prata med någon.

Man med en sopborste i handen klappar killing på Onsala församlings djurgård Noas Ark.

Ideella café på Noas Ark

Noas Ark är hela församlingens gård. Varmt välkommen att hjälpa till på gården och hitta nya vänner över en kopp kaffe. Onsdagar kl 11.

En manlig präst pratar i mobiltelefon.

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

Man som håller i en mobiltelefon

Kyrkans SOS

Känns livet svårt? Vill du prata med en medmänniska? Då är du välkommen att skriva till SOS-brevlådan eller ringa till jourtelefonen.

Illustration av en tjej som chattar med två kompisar i bakgrunden.

Nätvandrarchatten

För dig mellan 12 och 25 år finns Nätvandrarchatten. Du är välkommen om du bara vill småprata med någon trygg vuxen, eller om du vill prata om något som känns svårt och jobbigt för dig.

Kyrkan är öppen

Onsala kyrka är öppen alla dagar för ljuständning och bön. I pergolan på kyrkogården bjuds det på kaffe. Välkommen!

Banner med ordet Maträddare och en kniv, gaffel och sked bakom

Mathjälpen

Tillsammans med Hemköp samordnar Onsala församling matutdelning till hushåll och enskilda som befinner sig i en ekonomiskt utsatt situation. Har du eller en bekant svårt att få ekonomin att gå ihop? Kontakta diakonerna Karin Piläng, tel 0706-12 57 05 eller Josefin Brander, tel 0707-80 02 51 för mer information.

Illustration över nya askgravlunden

Kyrkogården byggs ut

En ny askgravlund, damm för bevattning och en minnesplats med sjöfartstema. Utbyggnad av Onsala kyrkogård är på gång under året.

Personuppgiftsbehandling - GDPR

Din personliga integritet är viktig för oss i Svenska kyrkan. Läs hur Onsala församling behandlar dina personuppgifter.