Onsala kyrka med omnejd
Foto: Tommy Hvitfeldt

Onsala församling

Uppdukat frukostbord med bröd, kaffekanna, marmelad  mm

Kvinnofrukost

Vill du börja lördagen med en god frukost och få lyssna till intressanta föredrag? Välkommen till kvinnofrukost på Noas Ark. Lördag 7 oktober kl 9 pratar diakonen Helena Ledwon om Eva Spångbergs texter. Max 20 personer.

Två brödlimpor och veteax

Tacksägelsefest

Välkommen på tacksägelsefest söndag 8 oktober. På högmässan kl 11 i Onsala kyrka sjunger vi tillsammans med Aromakören. Ta gärna med något från din trädgård att dekorera kyrkan med. Efter högmässan blir det kyrkkaffe. Fest är att dela – vill du bidra med något som du bakat så är det välkommet. Alla intäkter går till ACT Svenska kyrkan. Frågor: Karin Piläng tel 0706-12 57 05

Grisar på Noas ark

Öppen gård på Noas Ark

Kom och träffa gårdens djur och njut av trädgården på Noas Ark. Lördag 14 oktober kl 10-14.

Charlotte Frycklund och hennes bokomslag för Bibelns förlorare

Bibelkvällar

Lyssna till berättelser om hopp och hopplöshet. Charlotte Frycklund, präst, berättar om Bibelns förlorare. Välkommen till Onsala församlingshem söndag 15 oktober kl 18–20.

Färgglatt pysselmaterial som papper, garn och pärlor på gul bakgrund.

Kreativ verkstad

Vill du vara med och pyssla? Välkommen till Kreativ verkstad i församlingshemmets café tisdag 17 oktober kl 15.30–17.30. Det bjuds också på fika. Mer info: Josefin Brander tel 0707–80 02 51 och Karin Piläng tel 0706–12 57 05.

Några kvinnor och män sitter avslappnat i en soffa och vid ett bord och för anteckningar. Kaffekoppar står framför.

Ny Alpha-kurs

Söndagen den 5 november börjar Alpha. En kurs för dig som är nyfiken på och vill veta mer om den kristna tron och livets stora frågor. Vi samtalar om ämnen där dina erfarenheter, tankar, frågor och synpunkter är lika viktiga som alla andras. Varmt välkommen om du vill diskutera frågor som: Vad är meningen med livet?, Vad händer när jag dör? och Är Jesus relevant idag?

Noter

Ut ut skuggorna

Musikgudstjänst med Onsala och Träslövs kyrkokörer. Sångsolist Maria Sjökvist. Varmt välkommen till Onsala kyrka söndag 22 oktober kl 19.

Två barn tänder ljus vid en ljusglob

Familjegudstjänst

På familjegudstjänsten delas Barnens Bibel ut till församlingens 6-åringar. Barnen från barntimmarna, Mini- och Maxiklubben medverkar. Onsala kyrka söndag 22 oktober kl 16. Efter gudstjänsten bjuds det på mat i församlingshemmet. Välkommen!

Sopptallrik

Guldkorn med soppa

Välkommen på quiz och soppa i församlingshemmet torsdag 26 oktober kl 12. Kostnad 40 kr.

En kvinna sitter på en bönepall på en kyrkas golv, med knäppta händer och slutna ögon.

Kristen djupmeditation

Kristen djupmeditation är som en ordlös bön. Vi träffas i församlingshemmet varannan torsdag kl 17-18. Varmt välkommen!

Kyrkan är öppen

Onsala kyrka är öppen alla dagar för ljuständning och bön. I pergolan på kyrkogården bjuds det på kaffe. Välkommen!

Banner med ordet Maträddare och en kniv, gaffel och sked bakom

Mathjälpen

Tillsammans med Hemköp samordnar Onsala församling matutdelning till hushåll och enskilda som befinner sig i en ekonomiskt utsatt situation. Har du eller en bekant svårt att få ekonomin att gå ihop? Kontakta diakonerna Karin Piläng, tel 0706-12 57 05 eller Josefin Brander, tel 0707-80 02 51 för mer information.

Flygande duva med blå himmel

Ljuständning och samtal

Vi är många som tänker på och starkt berörs av allt som händer i vår omvärld. Välkommen in i Onsala kyrka om du vill tända ett ljus, sitta ner en stund eller be en bön. Du kan också kontakta prästerna och diakonerna om du vill prata med någon.

Personuppgiftsbehandling - GDPR

Din personliga integritet är viktig för oss i Svenska kyrkan. Läs hur Onsala församling behandlar dina personuppgifter.