Onsala kyrka med omnejd
Foto: Tommy Hvitfeldt

Onsala församling

Två barn tänder ljus vid en ljusglob

Familjegudstjänst

Barntimmarna och Miniklubben medverkar på familjegudstjänstensöndagen den 28 april kl 16 i Onsala kyrka. Efter gudstjänsten bjuds det på mat i församlingshemmet. Välkommen!

Bibel på en sten vid havet

Bibelstudie i Kolosserbrevet

Under fyra söndagskvällar är du välkommen att fördjupa dig i Kolosserbrevet. Onsalas fyra präster guidar oss genom var sitt kapitel.

Vallmo

Bussutflykter

Årets utflykter går till Helsjöns folkhögskola, Ekelund linneväveri och Jonsereds trädgårdar. Från och med 8 maj kan du anmäla dig.

Kyrksöndag

Under våren dyker vi några söndagar djupare ner i den kristna tron på temat lärjunge. Söndag 5 maj får vi besök av Richard Lilja, musikledare och församlingspedagog för unga vid Equmeniakyrkan i Alingsås, som delar med sig av tro och tankar i högmässan och på kyrkkaffet.

Moln format som hjärta

Friluftsgudstjänst på Noas ark

På Kristi himmelsfärds dag den 9 maj firar vi friluftsgudstjänst på Noas ark kl 9. Ta gärna med egen kaffekorg till kyrkaffet. Välkommen!

Ljus på altare

Stilla mässa

En tisdag i månaden firar vi en stilla mässa i Onsala kyrka. Välkommen 14 maj kl 19.

Man matar åsnor på Onsala församlings djurgård Noas Ark.

Vi söker en djurskötare till Noas ark

Onsala församling söker en djurskötare till vår församlingsgård Noas ark. Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% och intervjuer sker löpande. 

Ängel som står på en flygel

Vi söker en kantor

Onsala församling söker en kantor som vill utveckla församlingens musikliv och ser musiken som ett viktigt redskap för att hjälpa människor till tro. Tjänsten är på 100% och intervjuer sker löpande. 

Grisar på Noas ark

Öppen gård på Noas ark

Kom och träffa gårdens djur och njut av trädgården på Noas ark. Lördag 18 maj kl 10-14.

Uppdukat frukostbord med bröd, kaffekanna, marmelad  mm

Frukost på Noas ark

Välkommen att vandra på en Biblisk stig tillsammans med Louise Hedelius och Marianne Pleijel. Först frukost och sedan en promenad i Noas arks trädgård. Lördag 18 maj kl 9. Anmälan till marianne.pleijel@svenskakyrkan.se

Grönsaker som flyger ur en stekpanna

Onsdagslunch

Goda smaker och härlig gemenskap. Välkommen till onsdagslunch med västkusttema i församlingshemmet onsdag 29 maj kl 12. Kostnad 45 kr.

Man med en sopborste i handen klappar killing på Onsala församlings djurgård Noas Ark.

Onsdagsklubben på Noas ark

Noas ark är hela församlingens gård. På onsdagar kl 10-12 är ungdomar och vuxna varmt välkomna att hjälpa till på gården och hitta nya vänner över en kopp kaffe.

Sex personer promenerar på en väg.

Promenadgrupp

Välkommen att följa med på härliga promenader. Tisdagar kl 13.30-14.30. Samling vid församlingshemmet. Det bjuds på kaffe och chokladbit efter promenaden.

En kvinna sitter på en bönepall på en kyrkas golv, med knäppta händer och slutna ögon.

Kristen djupmeditation

Kristen djupmeditation är som en ordlös bön. Vi träffas i församlingshemmet varannan torsdag kl 17-18. Varmt välkommen!

Kaffekopp och kakor

Måndagscafé

Välkommen till församlingshemmet för en stunds gemenskap, fika och goda samtal. Terminens program hittar du här.

Två flickor står med ryggen mot kameran och fotograferar i ett kyrkorum med sina mobiler.

Så ser svenska folket på det kyrkliga kulturarvet

Över hälften besöker en kyrka någon gång per år som turist. Sex av tio har en särskild anknytning till någon eller några kyrkor, och sju av tio är positiva till att kyrkan får ersättning från staten för vård av kyrkobyggnaderna. Det framkommer i en undersökning som genomförts på uppdrag av Svenska kyrkan.

Information om personuppgiftsincident

Svenska kyrkan vill informera dig om en personuppgiftsincident som skedde i samband med att kyrkan utsattes för ett cyberangrepp i november 2023. Syftet med informationen är att berätta vad som hänt och vilka åtgärder kyrkan vidtagit. Vi ger även generella tips på vad du kan göra själv för att skydda dina personuppgifter.

Dataskyddsombud för Onsala församling

Har du frågor angående personuppgiftsincidenten som skedde i samband med att Svenska kyrkan utsattes för ett cyberangrepp är du välkommen att kontakta Onsala församlings dataskyddsombud: Erika Malmberg, inTechrity, tel: 072-549 64 34, e-post: dataskyddsombud@intechrity.se

Kyrkan är öppen

Onsala kyrka är öppen alla dagar för ljuständning och bön. I pergolan på kyrkogården bjuds det på kaffe. Välkommen!

Banner med ordet Maträddare och en kniv, gaffel och sked bakom

Mathjälpen

Tillsammans med Hemköp samordnar Onsala församling matutdelning till hushåll och enskilda som befinner sig i en ekonomiskt utsatt situation. Har du eller en bekant svårt att få ekonomin att gå ihop? Kontakta diakonerna Karin Piläng, tel 0706-12 57 05 eller Josefin Brander, tel 0707-80 02 51 för mer information.

Flygande duva med blå himmel

Ljuständning och samtal

Vi är många som tänker på och starkt berörs av allt som händer i vår omvärld. Välkommen in i Onsala kyrka om du vill tända ett ljus, sitta ner en stund eller be en bön. Du kan också kontakta prästerna och diakonerna om du vill prata med någon.

Personuppgiftsbehandling - GDPR

Din personliga integritet är viktig för oss i Svenska kyrkan. Läs hur Onsala församling behandlar dina personuppgifter.