Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Onsala församling Besöks- och postadress: Prästgårdsvägen 16, 43931 Onsala Telefon: +46(300)569500 E-post till Onsala församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Kyrka och församling

Onsala församling består av den yttre halvan av Onsalahalvön i norra Halland. Avståndet till Göteborg är 35 km och havet finns inom räckhåll för varje Onsalabo.

Den vackra naturen, havet och pendelavstånd till jobb i storstaden har under flera decennier lockat allt fler människor till Onsala. Idag har församlingen drygt 14 000 invånare. Kyrkotillhörigheten är hög. 75 procent av onsalaborna är medlemmar i Svenska kyrkan. Församlingen är livaktig med många regelbundna gudstjänstbesökare i olika åldrar. Varje söndag firas högmässa och varje onsdagskväll veckomässa. 

Befolkningen är ung. Många barnfamiljer har flyttat in i de nya villaområdena och de allra flesta väljer att döpa sina barn. Kyrkan har ett omfattande arbete bland barn i förskoleåldern, med öppen verksamhet i församlingshemmet två dagar i veckan och på djurgården Noas Ark en gång i veckan. 

Kyrkan har ett väl etablerat samarbete med skolorna i Onsala. Vid påsk och jul får skolklasserna uppleva kyrkans historia och tradition. För högstadiet ordnar kyrkan så kallade Värdegrundsdagar på Noas Ark. Noas Ark har också ett fritidshem med kristen profil.

I Onsala väljer många av ungdomarna att konfirmera sig. Kyrkan har också ett utvecklat system för unga konfirmandledare samt ungdomscafé en gång i veckan.

För vuxna som vill fördjupa sig i det kristna budskapet finns ett utbud av bibelstudier och samtalsgrupper. Alpha-metoden har prövats under ett antal år med många deltagare.

Församlingen har också ett starkt musikliv med många körer som ofta medverkar i gudstjänsterna.

Läs mer om våra verksamheter för olika åldrar.

Bli medlem

Du kanske inte tillhör Svenska kyrkan. Vill du bli medlem? Du kan använda blanketten nedan. Fyll i den och skicka den till:

Onsala församling
Prästgårdsvägen 16
439 31 Onsala

Har du gått ur men ångrat dig? Du är alltid välkommen tillbaka.

Blankett för att bli medlem
Blankett för barn under 18 år