Vuxna

I Svenska kyrkan är gemenskap viktig. Det är i relation till varandra och i gemenskap vi kan växa. Här är några mötesplatser som inbjuder till gemenskap. Varmt välkommen!

Uppdukat frukostbord med bröd, kaffekanna, marmelad  mm

Kvinnofrukost

Vill du börja lördagen med en god frukost och få lyssna till intressanta föredrag? Välkommen till kvinnofrukost på Noas Ark. Lördag 3 december kl 9 pratar Maria Nygren om en tro som bär. Max 20 personer.

Tre bilder, en där barn häller vatten i dopfunt, en med Jesus på korset och gula tulpaner och en med en adventsstjärna i ett fönster.

Nyfiken på kyrkan

Strax före advent startar en grupp för nyfikna vuxna där vi pratar om tro och tradition - om jul, fastan, dopet med mera. Vi träffas en gång i månaden. Välkommen att vara med!

Man med en sopborste i handen klappar killing på Onsala församlings djurgård Noas Ark.

Ideella café på Noas Ark

Noas Ark är hela församlingens gård. Varmt välkommen att hjälpa till på gården och hitta nya vänner över en kopp kaffe. Onsdagar kl 10.

Sex personer promenerar på en väg.

Promenadgrupp

Välkommen att följa med på härliga höstpromenader. Tisdagar kl 13.30-14.30. Samling vid församlingshemmet. Det bjuds på kaffe och chokladbit efter promenaden.

Stickcafé

Gillar du att sticka är du välkommen till stickcafé i församlingshemmet onsdagar kl 13.30-15.30.

Guldkorn med soppa 

Välkommen till en stunds fin gemenskap i församlingshemmet några torsdagar varje termin. Kostnad 40 kr.

Måndagscafé

De flesta måndagar i varje månad är alla daglediga välkomna på kaffe och trevlig gemenskap. Ibland får vi lyssna till ett föredrag. Andra gånger samtalar och fikar vi tillsammans. Vi möts i konfirmandsalen, en trappa ner i församlingshemmet, kl 11 -12. 
Program för hösten 2022

Unga vuxna

Är du ung vuxen och vill prata om tro och livet med andra i samma ålder? Vi ses på onsdagskvällar i församlingshemmet där vi bland annat fördjupar oss i bibelberättelser.
Vill du vara med? Kontakta Elisabeth Karlsson, tel 0706-12 57 03, e-post elisabeth.karlsson3@svenskakyrkan.se

Pilgrimsvandring

Det centrala i pilgrimsvandring är inte målet, utan vandringen och vägen. Följ med och se vad vi möter bakom vägkröken och inom oss själva. Några gånger om året pilgrimsvandrar vi tillsammans. Vandra gärna med.

Körer

Onsala församling har ett rikt musikliv. Kom och sjung i någon av våra körer.

Kyrkokör 

Vår kyrkokör är en blandad kör som sjunger tre-/fyrstämmigt och har en repertoar med stor musikalisk bredd. 

Aromakören

Aromakören är kören för för dig som vill pröva på att sjunga i kör utan några större förkunskaper.

Läs mer om Onsala församlings körer

Sorgeuppföljning

Du som bor i församlingen och mist din livskamrat får en inbjudan till församlingens leva vidare grupp. Våra diakoner erbjuder samtal och stöd. Kontaktuppgifter

Själavård

Vill du prata enskilt med en präst eller diakon är du välkommen att ta kontakt med oss.
Läs mer om samtal och själavård.

Sjuk- och hembesök

Diakonerna och några frivilligarbetare finns till för den som är ensam. Vi hälsar på i hemmen hos den som vill träffa en annan vuxen någon gång då och då. Det handlar om en enkel och trygg gemenskap. Kontakta någon av våra diakoner.