Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Vuxna

I Svenska kyrkan är gemenskap viktig. Det är i relation till varandra och i gemenskap vi kan växa. Här är några mötesplatser som inbjuder till gemenskap. Varmt välkommen!

Samtalsgrupp "Tro och liv"

När vi samtalar med varandra får vi ta del av ett annat perspektiv. Vi får kanske nya tankar – och detta mår vi bra av. Det gäller även samtal om tro och liv.
Tro och liv är namnet på en samtalsgrupp där vi utifrån boken ”Tro och liv” samtalar om att Gud är med oss i glädje och sorg, i vardag och fest. Författare till boken är Carl Magnus Adrian, Maria Ottensten och Kerstin Hesslefors Persson. Vi träffas fem tisdagseftermiddagar kl 15-16.30 med start den 3 september (3/9, 10/9, 17/9, 24/9, 1/10). Enkelt fika ingår. Vi träffas i församlingshemmets café, ingen avgift och ingen anmälan, bara kom! Ansvariga: Tore Elofsson, tore.elofsson@svenskakyrkan.se, tel 0706–12 57 02 och Marianne Pleijel, marianne.pleijel@svenskakyrkan.se, 0706-12 57 14.

Måndagscafé

De flesta måndagar i varje månad är alla daglediga välkomna på kaffe och trevlig gemenskap. Ibland får vi lyssna till ett föredrag. Andra gånger samtalar och fikar vi tillsammans. Vi möts i församlingshemmets konfirmationssal, kl 11 -12. Kaffet kostar 20 kr.
Höstens program

Café juste

Kom gärna in på en fika i församlingshemmets café. Café juste är öppet onsdagar kl 13.30-17.30.

Stickcafé

Gillar du att sticka är du välkommen till Café justes stickcafé onsdagar efter kl 13.30. Café juste ligger i församlingshemmet och har öppet onsdagar kl 13.30-17.30.

guldkorn med soppa

Välkommen till en stunds fin gemenskap i församlingshemmet. Kostnad 30 kr.
Terminens program

Öppen ingång

Några gånger per år gästas vi av intressanta föreläsare som tillför tankar om tro och liv. Kom gärna och lyssna. Läs mer här.

Pilgrimsvandring

Det centrala i pilgrimsvandring är inte målet, utan vandringen och vägen. Följ med och se vad vi möter bakom vägkröken och inom oss själva. Några gånger om året pilgrimsvandrar vi tillsammans. Vandra gärna med.

Sommarutflykter

Under sommaren arrangeras en utflykt per månad.

Körer

Onsala församling har ett rikt musikliv. Kom och sjung i någon av våra körer.

Kyrkokör

Vår kyrkokör är en blandad kör som sjunger tre-/fyrstämmigt och har en repertoar med stor musikalisk bredd. 

Aromakören

Aromakören är kören för för dig som vill pröva på att sjunga i kör utan några större förkunskaper.

Läs mer om Onsala församlings körer

Sorgeuppföljning

Du som bor i församlingen och mist din livskamrat får en inbjudan till församlingens leva vidare grupp. Våra diakoner erbjuder samtal och stöd. Kontaktuppgifter

Själavård

Vill du prata enskilt med en präst eller diakon är du välkommen att ta kontakt med oss.
Läs mer om samtal och själavård.

Sjuk- och hembesök

Diakonerna och några frivilligarbetare finns till för den som är ensam. Vi hälsar på i hemmen hos den som vill träffa en annan vuxen någon gång då och då. Det handlar om en enkel och trygg gemenskap. Kontakta någon av våra diakoner.