Onsala församling

Prata med oss

Kontakt

Onsala församling Besöks- och postadress: Prästgårdsvägen 16, 43931 Onsala Telefon: +46(300)569500 E-post till Onsala församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Vuxna

I Svenska kyrkan är gemenskap viktig. Det är i relation till varandra och i gemenskap vi kan växa. Här är några mötesplatser som inbjuder till gemenskap. Varmt välkommen!Måndagscafé

De flesta måndagar i varje månad är alla daglediga välkomna på kaffe och trevlig gemenskap. Ibland får vi lyssna till ett föredrag. Andra gånger samtalar och fikar vi tillsammans. Vi möts i församlingshemmets konfirmationssal, kl 11 -12. Kaffet kostar 20 kr.
Vårens program

Café juste

Kom gärna in på en fika i församlingshemmets café. Café juste är öppet onsdagar kl 13.30-17.30.

Stickcafé

Gillar du att sticka är du välkommen till Café justes stickcafé onsdagar efter kl 13.30. Café juste ligger i församlingshemmet och har öppet onsdagar kl 13.30-17.30.

guldkorn

Välkommen till en stunds fin gemenskap i församlingshemmet. Matig smörgås och kakor serveras. Kostnad 30 kr. Har du frågor är du välkommen att ringa Josefin Brander, tel 0300–56 95 21.
Vårens program

Alpha-kurs

En Alpha-kurs är en grundkurs i kristen tro som i första hand vänder sig till personer som inte är vana vid kyrkan. Vi träffas en gång i veckan, äter en bit mat tillsammans, lyssnar på ett litet anförande av någon som kan tolka bibeln och diskuterar sedan i smågrupper vad vi har hört och vad det egentligen betyder. Vill du veta mer är du välkommen att höra av dig till Marianne Pleijel, tel 0300-56 95 04, 0706-12 57 14.

Öppen ingång

Några gånger per år gästas vi av intressanta föreläsare som tillför tankar om tro och liv. Kom gärna och lyssna. Läs mer här.

Bibelskola

Med jämna mellanrum anordnas bibelskola med ett visst tema. Under några söndagar får vi lyssna till olika föredragshållare. För mer information kontakta prästen Tore Elofsson, tel 0300–56 95 02, 0706-12 57 05. Vårens bibelskola i caféet vid Kungsbacka kyrka.

Pilgrimsvandring

Det centrala i pilgrimsvandring är inte målet, utan vandringen och vägen. Följ med och se vad vi möter bakom vägkröken och inom oss själva. Några gånger om året pilgrimsvandrar vi tillsammans. Vandra gärna med.

Sommarutflykter

Under sommaren arrangeras en utflykt per månad. För mer information kontakta Marie Bergström, tel 0300–56 95 07.

Flyktingengagemang

Du som vill, kan engagera dig i församlingens flyktingarbete. Läs mer här.

Körer

Onsala församling har ett rikt musikliv. Kom och sjung i någon av våra körer.

Kyrkokör

Vår kyrkokör är en blandad kör som sjunger tre-/fyrstämmigt och har en repertoar med stor musikalisk bredd. 

Aromakören

Aromakören är kören för för dig som vill pröva på att sjunga i kör utan några större förkunskaper.

Läs mer om Onsala församlings körer

Sorgeuppföljning

Du som bor i församlingen och mist din livskamrat får en inbjudan till församlingens leva vidare grupp. Vår diakon Marie Bergström, tel 0300-56 95 07, erbjuder samtal och stöd.

Själavård

Vill du prata enskilt med en präst eller diakon är du välkommen att ta kontakt med oss.
Läs mer om samtal och själavård.

Sjuk- och hembesök

Diakonerna och några frivilligarbetare finns till för den som är ensam. Vi hälsar på i hemmen hos den som vill träffa en annan vuxen någon gång då och då. Det handlar om en enkel och trygg gemenskap. Kontaktperson är diakon Marie Bergström, tel 0300-56 95 07.