Vuxna

I Svenska kyrkan är gemenskap viktig. Det är i relation till varandra och i gemenskap vi kan växa. Här är några mötesplatser som inbjuder till gemenskap. Varmt välkommen!

Några kvinnor och män sitter avslappnat i en soffa och vid ett bord och för anteckningar. Kaffekoppar står framför.

Ny Alpha-kurs

Söndagen den 22 september börjar Alpha. En kurs för dig som är nyfiken på och vill veta mer om den kristna tron och livets stora frågor. Vi samtalar om ämnen där dina erfarenheter, tankar, frågor och synpunkter är lika viktiga som alla andras. Varmt välkommen om du vill diskutera frågor som: Vad är meningen med livet?, Vad händer när jag dör? och Är Jesus relevant idag?

Stickcafé

Gillar du att sticka är du välkommen till stickcafé i församlingshemmet onsdagar kl 13.30-15.30.

Måndagscafé

De flesta måndagar i varje månad är alla daglediga välkomna på kaffe och trevlig gemenskap. Ibland får vi lyssna till ett föredrag. Andra gånger samtalar och fikar vi tillsammans. Vi möts i konfirmandsalen, en trappa ner i församlingshemmet, kl 11 -12. 
Program för terminen

Ut och njut

Följ med ut i skog och mark för att helt kravlöst få njuta av naturen. Promenaden utgår från Noas Ark. Vi stannar till på vägen, fikar och gör ibland avslappningsövningar följt av en andakt. Det är en liten grupp och vi anpassar programmet efter deltagarna. För dig mellan 18 och 65 år.
Tisdagar kl 13–15. Vi bjuder på fika.
Mer info och anmälan: Karin Piläng, diakon, tel 0706–12 57 05, karin.pilang@svenskakyrkan.se

Unga vuxna

Är du ung vuxen och vill prata om tro och livet med andra i samma ålder? Vi ses på onsdagskvällar i församlingshemmet där vi bland annat fördjupar oss i bibelberättelser.
Vill du vara med? Kontakta Elisabeth Karlsson, tel 0706-12 57 03, e-post elisabeth.karlsson3@svenskakyrkan.se

Pilgrimsvandring

Det centrala i pilgrimsvandring är inte målet, utan vandringen och vägen. Följ med och se vad vi möter bakom vägkröken och inom oss själva. Några gånger om året pilgrimsvandrar vi tillsammans. Vandra gärna med.

Körer

Onsala församling har ett rikt musikliv. Kom och sjung i någon av våra körer.

Kyrkokör 

Vår kyrkokör är en blandad kör som sjunger tre-/fyrstämmigt och har en repertoar med stor musikalisk bredd. 

Aromakören

Aromakören är kören för för dig som vill pröva på att sjunga i kör utan några större förkunskaper.

Läs mer om Onsala församlings körer

Sorgeuppföljning

Du som bor i församlingen och mist din livskamrat får en inbjudan till församlingens leva vidare grupp. Våra diakoner erbjuder samtal och stöd. Kontaktuppgifter

Själavård

Vill du prata enskilt med en präst eller diakon är du välkommen att ta kontakt med oss.
Läs mer om samtal och själavård.

Sjuk- och hembesök

Diakonerna och några frivilligarbetare finns till för den som är ensam. Vi hälsar på i hemmen hos den som vill träffa en annan vuxen någon gång då och då. Det handlar om en enkel och trygg gemenskap. Kontakta någon av våra diakoner.