Åsna på Noas Ark
Foto: Ulrika Tönnäng

Noas Ark

Noas Ark är en djurgård som ägs och drivs av Onsala församling. Noas Ark är också en mötesplats för människor i alla åldrar som delar ett intresse och nyfikenhet för djur, natur och vår Skapare.

På Noas Ark får barnen umgås med får, getter, höns, grisar, kaniner och hästar. Alla får hjälpa till att sköta djuren och lära sig att ta hand om dem på ett ansvarsfullt sätt.

På torsdag förmiddag är gården öppen för allmänheten. Övriga dagar är tiden avsatt för fritidsverksamhet, arbetsträning, skolsamarbeten och kyrkans barntimmar.

Öppen förskola på torsdagar kl 9–12

På torsdag förmiddag är ni välkomna till Noas Ark. Här får ni träffa gårdens djur, ta en promenad i trädgården, leka en stund på lekplatsen, köpa hembakt fika eller kanske grilla korv på någon av våra grillar.

Varje torsdag försöker vi ordna en färd med häst och vagn eller en kort ridtur för våra små besökare. Åldersgräns för ridningen är 2 år. Ibland matar eller borstar vi djuren. Vi har också en sångsamling där vi sjunger tillsammans och berättar ur bibeln.

På Noas Arks café kan du köpa hembakt fika eller korv med bröd för grillning. Ni kan även ta med egen matsäck. Vi fikar och leker utomhus.

Under skolloven har vi begränsade möjligheter till samling, ponnyridning och turer med häst och vagn.

Lämna egna hundar hemma för att inte djuren på Noas Ark ska bli störda. Ledar- eller vårdhundar är givetvis välkomna.

Vi har begränsade möjligheter att ta emot besök från förskolor och grupper, bokningsförfrågningar av grupper görs på telefon 0300-299 68 eller noas.ark@svenskakyrkan.se

Hitta till Noas ark

Klockaregårdsvägen 38, Onsala
tel 0300-299 68, 0730-37 29 21
e-post  noas.ark@svenskakyrkan.se

Swish

Nu kan du betala fika på Noas Ark med Swish. Vårt swishnummer är 123 131 33 11. Skriv Noas Ark i meddelandefältet.