Åsna på Noas Ark
Foto: Ulrika Tönnäng

Noas Ark

Noas Ark är en djurgård som ägs och drivs av Onsala församling. Noas Ark är också en mötesplats för människor i alla åldrar som delar ett intresse och nyfikenhet för djur, natur och vår Skapare.

Vitt lamm på en äng med en krans på huvudet

Familjefest på Noas Ark

Välkommen på familjefest på Noas Ark. På nationaldagen tisdag 6 juni kl 11-15 dukar vi upp i caféet med Noas nationaldagsbakelse. Det blir många roliga aktiviteter för både stora och små.

Man med en sopborste i handen klappar killing på Onsala församlings djurgård Noas Ark.

Onsdagsklubben på Noas Ark

Noas Ark är hela församlingens gård. Varmt välkommen att hjälpa till på gården och hitta nya vänner över en kopp kaffe. Onsdagar kl 10.

Sommarstängt på öppna förskolan

Öppna förskolan på Noas Ark har sommarstängt veckorna 25–34. Välkommen tillbaka torsdag 31 augusti kl 9–12.

Öppna förskolan i församlingshemmet har sommarlov från vecka 22. Välkommen tillbaka fredag 1 september kl 9-12.

På Noas Ark får barnen umgås med får, getter, höns, grisar, kaniner och hästar. Alla får hjälpa till att sköta djuren och lära sig att ta hand om dem på ett ansvarsfullt sätt.
 
På torsdag förmiddag är gården öppen för allmänheten. Övriga dagar är tiden avsatt för fritidsverksamhet, arbetsträning, skolsamarbeten och kyrkans barntimmar.

Öppen förskola på torsdagar kl 9–12 

På torsdag förmiddag är ni välkomna till Noas Ark. Här får ni träffa gårdens djur, ta en promenad i trädgården, leka en stund på lekplatsen, köpa hembakt fika eller kanske grilla korv på någon av våra grillar.

De flesta torsdagar kan barnen få åka häst och vagn eller rida en kort tur. Åldersgräns för häst och vagn är 2 år och för ridningen 3 år. Ibland matar eller borstar vi djuren. Vi har också en sångsamling där vi sjunger tillsammans och berättar ur bibeln.

På Noas Arks café kan du köpa hembakt fika eller korv med bröd för grillning. Ni kan även ta med egen matsäck. Vi fikar och leker utomhus.

Under skolloven har vi begränsade möjligheter till samling, ponnyridning och turer med häst och vagn.

Lämna egna hundar hemma för att inte djuren på Noas Ark ska bli störda. Ledar- eller vårdhundar är givetvis välkomna.

Vi har begränsade möjligheter att ta emot besök från förskolor och grupper, bokningsförfrågningar av grupper görs på noas.ark@svenskakyrkan.se

Hitta till Noas ark

Klockaregårdsvägen 38, Onsala
tel 0300-299 68, 0730-37 29 21
e-post  noas.ark@svenskakyrkan.se

Swish

Nu kan du betala fika på Noas Ark med Swish. Vårt swishnummer är 123 131 33 11. Skriv Noas Ark i meddelandefältet.