Åsna på Noas Ark
Foto: Ulrika Tönnäng

Noas Ark

Noas Ark är en djurgård som ägs och drivs av Onsala församling. Noas Ark är också en mötesplats för människor i alla åldrar som delar ett intresse och nyfikenhet för djur, natur och vår Skapare.

Öppna förskolan på noas ark är inställd

Församlingen följer myndigheternas regler och förbud och därför är öppna förskolan på Noas Ark på torsdagarna inställt tillsvidare. Välkommen till lekplatsen bakom församlingshemmet.

På Noas Ark får barnen umgås med får, getter, höns, grisar, kaniner och hästar. Alla får hjälpa till att sköta djuren och lära sig att ta hand om dem på ett ansvarsfullt sätt.
 
På torsdagar är gården öppen för allmänheten. Övriga dagar är tiden avsatt för fritidsverksamhet, arbetsträning, skolsamarbeten och kyrkans barntimmar.

Öppen förskola på torsdagar kl 9–15 - Inställt tillsvidare

På torsdagar är ni välkomna till Noas Ark. Här får ni träffa gårdens djur, ta en promenad i trädgården, leka en stund på lekplatsen, köpa hembakt fika eller kanske grilla korv på någon av våra grillar.

Varje torsdag försöker vi ordna en färd med häst och vagn eller en kort ridtur för våra små besökare. Åldersgräns för ridningen är 2 år och man får rida en gång per dag. Ibland matar eller borstar vi djuren. Vi har också en sångsamling där vi sjunger tillsammans och berättar ur bibeln.

Program

Kl 9.00   Noas Ark öppnar. Välkommen!
Kl 10.00   Ponnyridning eller färd med häst och vagn. Barnen får välja mellan att rida eller åka vagn, ett tillfälle per dag.
Kl 10.45–11.00   Samling
Kl 13.00   Ponnyridning eller färd med häst och vagn startar igen. Barnen får välja mellan att rida eller åka vagn, ett tillfälle per dag.
kl 13.45   Samling (ej under vinterhalvåret)
Kl 15.00   Öppna förskolan stänger för dagen.

Tiderna är ungefärliga och vi reserverar oss för ändringar i programmet. Under skolloven har vi begränsade möjligheter till samling, ponnyridning och turer med häst och vagn.

På gården serveras hembakt fika. Caféet är öppet kl 10-14. Vi säljer korv med bröd för grillning. Ni kan även ta med egen matsäck. Vi fikar och leker utomhus.

Lämna egna hundar hemma för att inte djuren på Noas Ark ska bli störda. Ledar- eller vårdhundar är givetvis välkomna.

Vi har begränsade möjligheter att ta emot besök från förskolor och grupper, bokningsförfrågningar av grupper görs på telefon 0300-299 68 eller noas.ark@svenskakyrkan.se

Hitta till Noas ark

Klockaregårdsvägen 38, Onsala
tel 0300-299 68, 0730-37 29 21
e-post  noas.ark@svenskakyrkan.se

Swish

Nu kan du betala fika på Noas Ark med Swish. Vårt swishnummer är 123 131 33 11. Skriv Noas Ark i meddelandefältet.