Åsna på Noas Ark
Foto: Ulrika Tönnäng

Noas ark

Noas Ark är en djurgård som ägs och drivs av Onsala församling. Noas ark är också en mötesplats för människor i alla åldrar som delar ett intresse och nyfikenhet för djur, natur och vår Skapare.

På torsdag förmiddag och vissa andra tillfällen är gården öppen för allmänheten. Övriga dagar är tiden avsatt för fritidsverksamhet, arbetsträning, skolsamarbeten och kyrkans barntimmar.

Vitt lamm på en äng med en krans på huvudet

Familjefest på Noas Ark

Välkommen på familjefest på Noas Ark. På nationaldagen torsdag 6 juni kl 11-14 dukar vi upp i caféet med Noas nationaldagsbakelse. Det blir många roliga aktiviteter för både stora och små.

Blås skylt med Noas Ark står på en kärra med gröna träd runt om.

Allsång på logen

Sjung med i sommarvisor, psalmer och andra sånger. Välkommen till allsång på Noas Ark. Tisdag 11 juni och tisdag 13 augusti kl 18.30

Prästkragar

Friluftsgudstjänst på Noas Ark

På midsommardagen, lördag 22 juni, firar vi friluftsgudstjänst på Noas Ark kl 10. Ta gärna med egen kaffekorg till kyrkaffet. Välkommen!

Djur på Noas Ark

Sommar på Noas ark

Församlingens djurgård Noas ark har öppet v 28-31, tisdag - torsdag kl 10-14. Välkomna att titta på djuren, leka på lekplatsen eller besöka vårt café.

Våffelcafé på Noas ark för vuxna

På måndagar kl 13.30–15.30 i veckorna 28–31 är vuxna välkomna till Noas Ark för en fika och promenad i trädgården.

Öppen förskola på torsdagar kl 9–12

På torsdag förmiddag är ni välkomna till Noas ark. Här får ni träffa gårdens djur, ta en promenad i trädgården, leka en stund på lekplatsen, köpa hembakt fika eller kanske grilla korv på någon av våra grillar.

De flesta torsdagar kan barnen få åka häst och vagn eller rida en kort tur. Åldersgräns för häst och vagn är 2 år och för ridningen 3 år. Ibland matar eller borstar vi djuren. Vi har också en sångsamling där vi sjunger tillsammans och berättar ur bibeln.

På Noas Arks café kan du köpa hembakt fika eller korv med bröd för grillning. Ni kan även ta med egen matsäck. Vi fikar och leker utomhus. Caféet är öppet kl 9.00-11.30.

Under skolloven har vi begränsade möjligheter till samling, ponnyridning och turer med häst och vagn.

Lämna egna hundar hemma för att inte djuren på Noas Ark ska bli störda. Ledar- eller vårdhundar är givetvis välkomna.

Vi har begränsade möjligheter att ta emot besök från förskolor och grupper, bokningsförfrågningar av grupper görs på noas.ark@svenskakyrkan.se

Hitta till Noas ark

Klockaregårdsvägen 38, Onsala
tel 0300-299 68, 0730-37 29 21
e-post  noas.ark@svenskakyrkan.se

Swish

Nu kan du betala fika på Noas ark med Swish. Vårt swishnummer är 123 131 33 11. Skriv Noas Ark i meddelandefältet.