Onsala församling Besöksadress: Prästgårdsvägen 16, 43931 Onsala Postadress: PRÄSTGÅRDSVÄGEN 16, 43931 ONSALA Telefon: +46(300)569500 E-post till Onsala församling

Alpha

Vad är meningen med livet? Vad händer när jag dör? Är Jesus relevant idag? Finns det något "go" i kyrkan?

Det är några av de tusentals möjliga och omöjliga frågor som vi tar upp på våra grundkurser i kristen tro.

Kursen följer det så kallade Alpha-konceptet och kan beskrivas som en möjlighet för vem som helst att utforska vad det kristna budskapet egentligen går ut på, oavsett om man är kristen eller bara nyfiken på den kristna tron. Kursen vänder sig i första hand till personer som inte är vana vid kyrkan.

På Alpha-kursen träffas vi en gång i veckan, äter en bit mat tillsammans och lyssnar på ett föredrag kring ett grundtema relaterat till den kristna tron. Sedan diskuterar vi i smågrupper vad vi har hört och vad det egentligen betyder.

Under kursen träffas vi söndagar kl 17 - 20 i församlingshemmet och kursen pågår under 7 veckor. Nästa Alpha-kurs startar den 4 februari 2018 kl 17.

Kursen kostar 300 kr och då ingår en konferens på Åh Stiftsgård 24-25 mars. Anmälan till kursen görs till Marianne Pleijel.

Vill du veta mer är du välkommen att höra av dig till Marianne Pleijel, tel 0300-56 95 04, 0706-12 57 14.

Läs mer om Alpha-metoden