Vigsel

Att gifta sig är ett stort steg. Två människor har bestämt sig för att leva tillsammans resten av livet. Att gifta sig i kyrkan innebär en markering av detta stora steg inför Gud, församlingen och sig själv.

Kyrklig vigsel är en glädjefylld gudstjänst med musik och sång, psalmer, böner och bibelläsning. Innehållet i gudstjänsten varierar från vigsel till vigsel och utrymmet för personliga önskemål om musik, psalmer, böner och vigsellöften är stort. Vår kyrka i Onsala är en mycket populär vigselkyrka och från maj till augusti är det oftast flera bröllop varje lördag. Funderar du på kyrkbröllop, tänk på att:

• Kontakta församlingens expedition, tel 0300 - 56 95 00 i god tid.
  • En av er måste tillhöra Svenska kyrkan.
  • Innan vigseln måste ni söka hindersprövning (blankett finns hos Lokala Skattemyndigheten). Intyget om hindersprövning gäller i fyra månader från dagen för utfärdandet.

Bröllop är fest!

Läs mer om vigsel på Svenskakyrkan.se

Musik i vigselgudstjänsten

Ett bröllop är en stor händelse i livet och musiken är en viktig del i gudstjänsten. Våra kyrkomusiker hjälper er gärna med musikval och framförande.

Levande musik

Vid vigsel i kyrkan har du tillgång till musiker och kyrkans instrument. Levande musik gör upplevelsen extra fin och speciell. Kontakta expeditionen, tel 0300-56 95 00, för att komma i kontakt med rätt musiker.

Digitala musiktjänster

När det gäller streamad eller nerladdad musik (tex Spotify, iTunes, YouTube mm) vid förrättningar så finns i dagsläget ingen tjänst som Svenska kyrkan kan använda då gudstjänster och förrättningar är offentliga. Spotify och iTunes är endast lagligt att framföra vid privata små tillställningar.

Den som vill ha inspelad musik vid förrättningar och gudstjänster får endast använda en original CD-skiva (inte bränd CD-skiva).

Svenska kyrkan centralt arbetar med att ta fram ett avtal för att kunna spela upp streamad musik i kyrkan, men fram till dess gäller det som står ovan.