Onsala församling Besöksadress: Prästgårdsvägen 16, 43931 Onsala Postadress: PRÄSTGÅRDSVÄGEN 16, 43931 ONSALA Telefon: +46(300)569500 E-post till Onsala församling

Konfirmation 2017-2018

Konfirmation handlar om tro. Och tro handlar om livet: om dig och kompisarna, och Gud och Jesus, om orättvisorna och kärleken. Men konfirmation är så mycket mer. Nu bjuder vi in dig som är född 2003 att konfirmeras i Onsala.

Årets konfirmandgrupper är nästan fulla. Vill du också konfirmera dig, kontakta Torbjörn Lindblad.

praktisk information

Alla alternativen leds av ett stort ledarteam med präst, musiker, pedagog och unga ledare.

Alla är välkomna. Finns det särskilda behov, meddela oss så hjälps vi åt på bästa sätt.

Inför kursstarten bjuder vi in till välkomstträff. Då möts konfirmander och vårdnadshavare i Onsala församlingshem. Ni får information och tillfälle att ställa frågor.

Intresserad?

Funderar du på att anmäla dig till konfirmationsläsning i Onsala och vill veta mer? Kontakta Torbjörn Lindblad, pedagog, tel 0706-12 57 28 eller Josefin Brander, diakon, tel 0707-80 02 51

FRÅGOR OCH FUNDERINGAR

måste jag tro på Gud?

Det räcker att du är nyfiken på vad eller vem Gud är och att du vill veta mer. Tillsammans pratar vi och gör saker för att fundera kring vad tro är.

måste jag gå i kyrkan varje söndag?

Du ska gå på 12 gudstjänster under din konfirmationstid. En del är på söndagar och andra är någon vardagskväll. Alla träffar och läger är obligatoriska.

ska jag vara döpt?

Konfirmationstiden är till för att du ska få tid till att prata, fundera och uppleva det som har med livet och den kristna tron att göra. Om du inte är döpt när du börjar konfirmera dig så erbjuds du att bli det. Du behöver inte vara döpt för att vara med i en konfirmandgrupp, men du måste vara döpt för att bli konfirmerad.

vad är det bästa med att vara konfirmand?

De flesta svarar gemenskapen och allt det roliga vi hittar på. Ytterligare andra uppskattar möjligheten att göra och prata om sådant man aldrig skulle gjort annars. Många svarar att andakterna eller lägren är det som gjort starkast intryck. Konfirmationstiden brukar innebära minnen för livet!