Onsala församling Besöksadress: Prästgårdsvägen 16, 43931 Onsala Postadress: PRÄSTGÅRDSVÄGEN 16, 43931 ONSALA Telefon: +46(300)569500 E-post till Onsala församling Webbplats

Konfirmation

Konfirmation handlar om kristen tro. Och kristen tro handlar om livet och allt som livet rymmer: dig och kompisarna, kärleken och tron, Jesus, orättvisorna och Gud.

"Jag ville få reda på hur kristna tänker och mer information om vad de tror på". Så beskriver en konfirmand varför han valde att gå och läsa i Onsala församling.

Att få veta mer om kristen tro och meningen med livet är just vad det handlar om när du väljer att gå och läsa i Svenska kyrkan. Du får en inblick i Bibelns texter, vad kyrkan står för och vem Jesus är. Men framför allt får du möjlighet att stanna upp och diskutera viktiga livsfrågor tillsammans med andra ungdomar.

Läsperioden är minst sex månader. Det är en tid fylld av lektioner, gudstjänstbesök, gruppdiskussioner, dramatiseringar, lekar, sång, musik och läger.

När lästiden är slut firas den högtidliga konfirmationsgudstjänsten i kyrkan. Att säga ja till konfirmationen är en bekräftelse på dopet som kanske skedde när du var riktigt liten. Ja, jag vill fortsätta att följa Gud, säger de unga konfirmanderna.

Gemenskap och nya vänner

Under konfirmationstiden överraskas många av en kravlös gemenskap med många nya vänner. Detta är en gemenskap som många vill vara kvar i och många konfirmander fortsätter som ledare för nästa års konfirmander.

Dop i samband med konfirmationen

I Onsala församling döps de flesta som barn, men det är inte heller ovanligt att föräldrarna låter barnen själva bestämma om de vill döpas. Varje år döps flera ungdomar inför konfirmationen, enskilt eller vid en högtidlig dopgudstjänst tillsammans med familj och kamrater.

Konfirmation i Onsala

I Onsala kan du välja om du vill läsa på sommaren eller vintern. Församlingen skickar varje år inbjudan till alla 14-åringar. Du är välkommen att ta kontakt med oss om du har frågor om konfirmation. Diskutera gärna din eller ditt barns konfirmation med någon av våra präster.

Konfirmandgrupper i Onsala 2016-2017

Anmälningsformulär konfirmation 2016-2017