Konfirmation 2019-2020

Nu bjuder vi in dig som är född 2005 att konfirmeras i Onsala.

Helgkonfa

9 lördagar i september till maj kl 10.00–15.00
Helsjön,  26–30 oktober
9–10 maj i Onsala kyrka

Sommarkonfa

Vi ses några gånger under våren för att sedan träffas tre veckor under sommarlovet. Det finns två sommargrupper:

Sommar 1
25-26 januari, 15 juni–5 juli
22-26 juni
4–5 juli i Onsala kyrka

Sommar 2
18-19 januari, 22 juni–12 juli
29 juni -3 juli
11–12 juli i Onsala kyrka

Funkiskonfa • Särskolekonfirmation

Vartannat år arrangeras Funkiskonfa. Nästa gång blir 2020-2021.
Kontakt:
Helena Högberg Särndahl, helena.hogberg.sarndahl@svenskakyrkan.se

praktisk information

Alla alternativen leds av ett stort ledarteam med präst, musiker, pedagog och unga ledare.

Alla är välkomna. Finns det särskilda behov, meddela oss så hjälps vi åt på bästa sätt.

Intresserad?

Funderar du på att anmäla dig till konfirmationsläsning i Onsala och vill veta mer? Kontakta Elisabeth Karlsson, präst, elisabeth.m.karlsson@svenskakyrkan.se, tel 0706-12 57 03.

Anmälan

Anmälan öppnar 11 juni och du anmäler dig via ett formulär högst upp på denna sida. Sista anmälningsdag är 12 augusti för helgkonfirmander, för sommarläsningen 1 oktober. Det är begränsat antal platser så först till kvarn gäller.

FRÅGOR OCH FUNDERINGAR

måste jag tro på Gud?

Det räcker att du är nyfiken på vad eller vem Gud är och att du vill veta mer. Tillsammans pratar vi och gör saker för att fundera kring vad tro är.

måste jag gå i kyrkan varje söndag?

Att vara med på gudstjänster ingår. Du ska gå på 10 gudstjänster under din konfirmationstid. Du som väljer Helgkonfa gör dina gudstjänstbesök tillsammans med dina konfakompisar, söndagen de helger ni har konfirmationsträff.

ska jag vara döpt?

Konfirmationstiden är till för att du ska få tid till att prata, fundera och uppleva det som har med livet och den kristna tron att göra. Om du inte är döpt när du börjar konfirmera dig så erbjuds du att bli det. Du behöver inte vara döpt för att vara med i en konfirmandgrupp, men du måste vara döpt för att bli konfirmerad.

vad är det bästa med att vara konfirmand?

De flesta svarar gemenskapen och allt det roliga vi hittar på. Ytterligare andra uppskattar möjligheten att göra och prata om sådant man aldrig skulle gjort annars. Många svarar att andakterna eller lägren är det som gjort starkast intryck. Konfirmationstiden brukar innebära minnen för livet!