Onsala församling Besöks- och postadress: Prästgårdsvägen 16, 43931 Onsala Telefon: +46(300)569500 E-post till Onsala församling

Konfirmation 2018-2019

Nu bjuder vi in dig som är född 2004 att konfirmeras i Onsala.

Torsdagskonfa

Vi träffas:
Torsdagar kl 17.30–19.30 med drop-in-fika från kl 17.
13/9–20/12 och 10/1–14/3
Malmö 27–30 oktober och Åh stiftsgård 1-3 mars
16–17 mars i Onsala kyrka

Lördagskonfa

8 lördagar i september till maj (första lördagen i varje månad), kl 10.00–15.00
Helsjön,  27–29 oktober
4–5 maj i Onsala kyrka

Sommarkonfa

Vi ses några gånger under våren för att sedan träffas tre veckor under sommarlovet. Det finns två sommargrupper:

Sommar 1
17 juni–7 juli
26-27 januari, 24-27 juni
6–7 juli i Onsala kyrka

Sommar 2
24 juni–14 juli
12-13 januari, 1-4 juli
13–14 juli i Onsala kyrka

Funkiskonfa • Särskolekonfirmation

Vi träffas:
Varannan torsdag kl 17.00–18.00 med start i början av december. Läger och konfirmation i maj.
Var:
St Gertruds kyrka, Kungsbacka
Kontakt:
Helena Högberg Särndahl, tel 0707-80 02 54

praktisk information

Alla alternativen leds av ett stort ledarteam med präst, musiker, pedagog och unga ledare.

Alla är välkomna. Finns det särskilda behov, meddela oss så hjälps vi åt på bästa sätt.

Inför kursstarten bjuder vi in konfirmander och vårdnadshavare till en välkomstträff. Ni får information och tillfälle att ställa frågor.

Intresserad?

Funderar du på att anmäla dig till konfirmationsläsning i Onsala och vill veta mer? Kontakta Elisabeth Karlsson, präst, tel 0706-12 57 03.

Anmälan

Anmälan till torsdagskonfa, lördagskonfa och sommarkonfa görs via formuläret högst upp på sidan.
Anmälan till funkiskonfa görs till Helena Högberg Särndahl, tel 0707-80 02 54.

Sista anmälningsdag är 13 augusti, för sommarläsningen 1 oktober. Det är begränsat antal platser så först till kvarn gäller.

FRÅGOR OCH FUNDERINGAR

måste jag tro på Gud?

Det räcker att du är nyfiken på vad eller vem Gud är och att du vill veta mer. Tillsammans pratar vi och gör saker för att fundera kring vad tro är.

måste jag gå i kyrkan varje söndag?

Att vara med på gudstjänster ingår. Du ska gå på 10 gudstjänster under din konfirmationstid. Du som väljer Lördagskonfa gör dina gudstjänstbesök tillsammans med dina konfakompisar, söndagen de helger ni har konfirmationsträff.

ska jag vara döpt?

Konfirmationstiden är till för att du ska få tid till att prata, fundera och uppleva det som har med livet och den kristna tron att göra. Om du inte är döpt när du börjar konfirmera dig så erbjuds du att bli det. Du behöver inte vara döpt för att vara med i en konfirmandgrupp, men du måste vara döpt för att bli konfirmerad.

vad är det bästa med att vara konfirmand?

De flesta svarar gemenskapen och allt det roliga vi hittar på. Ytterligare andra uppskattar möjligheten att göra och prata om sådant man aldrig skulle gjort annars. Många svarar att andakterna eller lägren är det som gjort starkast intryck. Konfirmationstiden brukar innebära minnen för livet!