Lyssna

Gudstjänst - en stund i kyrkan!

Välkommen precis som du är. Ung, gammal, van eller ovan gudstjänstfirare. Kanske är det första gången, tveka inte och fråga om du undrar något!

I kalendern ovan finns alla våra andakter/gudstjänster inbokade. Där ser du tid, plats, vem som håller i gudstjänsten m.m.

Vi annonserar också våra gudstjänster på Facebook och i papperstidningen BålstaDirekt, en gratis-tidning som kommer ut till alla hushåll varje vecka i Håbo kommun med omnejd.
www.facebook.com/kyrkanihabo

Ladda gärna ner gratis-appen Kyrkguiden. Där finns all information om vad som händer i våra kyrkor. Ladda ner och sök på Håbo.

Vi möter Gud tillsammans i gudstjänstgemenskapen

Vi befinner oss i olika skeden i vår tro,  och växer på olika sätt, och vi behöver varandra för att förstå och inspireras. Vi får sjunga, lyssna, läsa trosbekännelsen och be tillsammans.

Vi sjunger, ber och reflekterar över Bibeln

En gudstjänst kan gå till på många olika sätt, men vi sjunger ofta psalmer, läser ur Bibeln, tolkar vad bibelordet betyder för oss här och nu, i en predikan eller reflektion, och ber. Ibland firar vi också nattvard.

Vi lotsas genom ritualerna

Vi kan förstås känna oss mer eller mindre bekväma med ordningen i en gudstjänst. Hör du till dem som känner en vila i ritualerna – i att läsa eller be tillsammans, stå upp och sitta ner vid olika tillfällen? Eller gör det dig obekväm?

Det finns många sorters gudstjänster, en del passar den traditionella, andra passar den som söker andra uttryckssätt.

För kyrkan är söndagen veckans första dag

Söndagen är den stora gudstjänstdagen. Den ses i kyrkan som den första dagen på veckan, eftersom det var på skapelsens första dag som Gud gjorde mörker till ljus.

Det var också på en söndag, påskdagen, som Jesus uppstod från döden.

Förhoppningen är att söndagens gudstjänst ska ge besökarna ny energi för att orka med den stundande veckan med allt vad den innehåller.