Yttergrans kyrkogård. Håbo pastorat
Foto: Sofi Sandström

Kyrkogårdar

Håbo pastorat ansvarar för fem kyrkogårdar. De ligger vid kyrkorna i Kalmar, Yttergran, Övergran, Häggeby och Skokloster.

På kyrkogården. Vi som arbetar på kyrkogårdarna i Håbo pastorat tar vårt jobb och uppdrag på största allvar. Vi vill möta människor med respekt, värdighet och varsamhet i både glädje och sorg. Och vi vill ge dem som har sina vilorum här en värdig omgivning. Det finns många arbetsguppgifter som skall göras på en kyrkogård och varje årstid har sina utmaningar. En av våra viktigaste uppgifter är att följa en avliden till sitt sista vilorum. Som anhörig eller vän kan Du känna Dig trygg och lugn när Du lämnar den avlidna i våra händer. Våra kyrkogårdar i våra församlingar är rum för både de döda och de levande.

Avtal. Skriva under

Gravskötselavtal

1-årsavtal. Faktureras årligen i förskott. Normalt faktureras ettårsavtalet den 1:a mars. 2-årsavtal. Valfri summa, högst tio tusen kronor, betalas mot faktura. Insatt belopp avräknas årligen med aktuella gravskötselavgifter.

Gravskötselverktyg på kyrkogården

Prislista Gravskötsel

Ladda ned vår prislista här. Vi erbjuder olika alternativ, grundskötsel och fullskötsel inklusive blommor. I prislistan ser du vilka olika sorters blommor som erbjuds.

Minneslund, askgravlund. askgravplats eller gravplats.
Rätten till en gravplats kallas för gravrätt.

Olika sätt att begravas på -gravskick

Minneslund, askgravlund. askgravplats eller gravplats. Rätten till en gravplats kallas för gravrätt.

Anne-Lie Lundemo

Assistent

Mer om Anne-Lie Lundemo

Förvaltningsassistent. Begravningssamordnare och kontaktperson för gravärenden.