Förälder med bebis. Barnverksamhet. Glädje
Foto: Magnus Aronson/IKON

Barn & Unga

Upptäck, lek & lär med oss! Vi vill vara en plats där barn och vuxna kan mötas, utvecklas, leka, skapa, sjunga och bara få vara.

Låt barnen komma hit till mig och hindra dem inte: Guds rike tillhör sådana som de. Sannerligen, den som inte tar emot Guds rike som ett barn kommer aldrig dit in. Och han tog dem i famnen, lade händerna på dem och välsignade dem.

Markusevangeliet 10:14-16

Här hittar du alla våra verksamheter för barn och unga. Våra barn- och ungdomsverksamheter finns i Bålsta, Frösundavik, Häggeby och och Skokloster.
Hör gärna av dig med tips, önskemål och respons.

I Kyrkoordningen står att läsa ...barnen intar en särställning och de behöver därför särskilt uppmärksammas i Svenska kyrkans verksamhet.

Välkommen!

Blå och grön dockservis med gula prickar

Babykyrkis (0-8 mån)

För dig med barn under 8 månader. Vi umgås, pratar och har trevligt tillsammans. Fika finns. Ingen föranmälan. Startar vecka 36.

Sittande begis med grön skallra i handen. Leksamker, föräldrar med barn i bakgrunden

Kyrkis (0-5 år)

Ta med dina barn till en trivsam miljö och umgås. Här erbjuder vi lek, pyssel, sångstund och fika. Ingen föranmälan. Startar vecka 36.

Kom och baka (årskurs 3-4)

Som på Jesu tid. Tillsammans bakar vi och pratar. Sedan äter vi och lyssnar. Ingen avgift men föranmälan, begränsat antal platser.

Stök i kök (årskurs 3-4)

Som på Jesu tid. Tillsammans lagar vi mat och pratar. Sedan äter vi och lyssnar. Ingen avgift men föranmälan, begränsat antal platser.

Eftis (årskurs 4-6)

Här hänger vi och har kul tillsammans med olika aktiviteter som t.ex. utomhus som inomhus spel, skapande med olika material, mat och baklagning ingår vissa dagar i verksamhet eller bara tar det lugnt och varför inte få hjälp med era läxor.

Barnkör 7 år och uppåt

Vi tar vårt ansvar och gör uppehåll med vår barnkör, resten av terminen!

Godchilla (årskurs 6-)

Kom och chilla med oss. (Här tar vi ”spelen” till en annan nivå) och har det roligt tillsammans. Vi bjuder på kvällsfika. (Terminsstart v.32)

Game on! (årskurs 7-9)

Kom och spela olika typer av spel. Vi spelar t.ex. rollspel, brädspel, kortspel, tv-spel och datorspel. Kom och häng med oss, torsdagar efter skolan.

Glad kille och tjej fikar

Ungdomscaféer (årskurs 7-)

Undrar du vad du ska hitta på den där tisdagen eller fredagen, tänk inte mer, för självklart ska du komma och hänga med oss. Här chillar vi och hänger! Kom som du är, oavsett om du vill umgås eller få tid för läxorna så är detta platsen för dig!

Kyrka - Skola

En resurs att räkna med. Svenska kyrkan i Håbo vill vara en resurs för barn, ungdomar och personal inom skolan - som samtalspartner, traditionsbärare och kunskapsförmedlare.