Lokaltidningen Bålstabladet och vår halvsidesannons

Aktuellt!

Här syns annonser som publiceras i tidningen Mitti Bålsta varje vecka, samt nyheter om aktuella program och verksamheter i Håbo pastorat. På startsidan finns pastoratets kalender.

Klicka på bilden för att ladda ned den som pdf.

Podcast - Nådens år

Ett spännande samtal om kommande söndags bibeltexter. Nytt avsnitt varje måndag.

Mikrofon med textskylt som det står veckans fråga på.

Talkshow - Veckans fråga

Vad är en diakon? Varför firar vi jul? Varför är dopklänningen lång? Nytt avsnitt på fredagar.

Ängel med trumpet

Festmusik och julstämning i advent

27 november kl. 15.00 i Skoklosters kyrka - Den sedan flera år traditionsenliga festkonserten i Skoklosters kyrka, med kör och orkester, som inleder adventstiden och sätter stämningen inför jul.

Sopplunch

Sopplunchens hösttermin är i full gång.

Kevin Lembke spelar orgel

Vill du lära dig spela orgel?

Orgeln är ett gigantiskt instrument – det är det största! Nu erbjuds du (gammal som ung) en fin möjlighet att lära dig spela detta spännande instrument.

Skaparkväll för vuxna

Nu är det dags för lite egen tid.

Konserter

Här finns info om alla konserter och musikevenemang för höstterminen 2022.

Orgelprojektet

Pehr Lund-orgeln i Skoklosters kyrka har varit tyst sedan 1963, nu ska denna unika orgel från 1804 ljuda åter igen! Nu pågår en stor insamling till detta, ditt bidrag gör skillnad! Passa på att ge bort ett gåvokort i present!

Suomeksi - På finska

Tästä voit lukea meidän suomenkielisestä toiminnasta, kuten hartaushetkistä, Jumalanpalveluksista, messuista ja kuorosta mm

Församlingsinstruktion

Arbetet med att fastställa en ny församlingsinstruktion för Håbo pastorat, som ska gälla för år 2021 och framåt, är färdigt.

Vi söker gravrättsinnehavare till gravar på Håbo pastorats alla kyrkogårdar.

Efter 25 år löper gravrätten för en gravplats ut - om man inte förlänger den. Om man inte har beställt någon gravskötsel måste den också ses till lite då och då, så att den inte växer igen.

Håbo pastorat hyr en bikupa

Bikupan står intill skolmuseet i Häggeby och sköts om av Anna och Thomas Blomlöf, Blomlöfs Bin AB.

Gravstenssäkring 2020

En säkring av gravstenar genomförs på alla fem kyrkogårdar som Håbo pastorat ansvarar för. Det gäller dem vid Häggeby kyrka, Kalmar kyrka, Skoklosters kyrka, Yttergrans kyrka, och Övergrans kyrka.

Här kan du läsa tidigare publicerade nyheter från Svenska kyrkan Håbo pastorat