Foto: Daniel Hedman

Musik & Kör

I Håbo pastorat finns många körer, både för barn och vuxna. Kanske finns det någon kör som passar dig? Här ordnas också konserter, allt från orgelkonserter till konserter med olika orkestrar och körer.

Välkommen till någon av våra kyrkor i höst! Du kan läsa allt om våra konserter och körer här nedan.

Just nu söker vi också efter en ny organist, känner du någon som borde börja jobba här? Tipsa gärna!

Läs nedan om vad vi har på gång:

Konserter

Här finns info om alla konserter och musikevenemang för höstterminen 2022.

Mikaelikören (7 år-)

I körsången får barnen ta plats. Här får man sjunga ut. Man får sträcka på sig och ta i från tårna och utveckla rösten.

Ungdomskör

Nu startar Håbo pastorats nya Ungdomskör!

Vuxenkörer

I Håbo pastorat finns det körer för alla åldrar och av olika svårighetsgrad.

Vill du lära dig spela orgel?

Orgeln är ett gigantiskt instrument – det är det största! Nu erbjuds du (gammal som ung) en fin möjlighet att lära dig spela detta spännande instrument.

Pastoratets orglar

Här under kan du hitta information och ljudexempel om orglarna i Håbo pastorats alla kyrkor.

Orgelprojektet

Pehr Lund-orgeln i Skoklosters kyrka har varit tyst sedan 1963, nu ska denna unika orgel från 1804 ljuda åter igen! Nu pågår en stor insamling till detta, ditt bidrag gör skillnad! Passa på att ge bort ett gåvokort i present!

Organist 100%

Ska vi bygga en ”körtrappa” i kyrkan tillsammans? Vår Mikael går i pension vid nyår och därför söker vi hans efterträdare. Ansök senast söndag 4 september.